Moi!
Teinpäs minäkin tälläisen superherkun! 😜 Näitä erilaisia kinderkakkuja on pyörinyt jo jonkin aikaa blogeissa ja lehdissä, eikä ihme! Ihania överisuklaakakkuja! Nyt kun tyttöjen serkut oli tulossa kylään niin mietin että tälläisestä lapset pitää varmasti! Tein tämän kakun omalla ohjeellani, kolmen suklaan juustokakun ohjeella, yhdistämällä tummasuklaatäytteen ja maitosuklaatäytteen yhdeksi täytteeksi. Tykkäsin tuosta kolmen suklaan juustokakun koostumuksesta joka on superpehmoinen mascarponen ansiosta. Ganache ja koristeet tuovat kakkuun suklaisuutta rutkasti, kun kakku itsessään ei ole lainkaan liian makea. Kakkupalan ja muutaman suklaakoristeherkun jälkeen oli kyllä sokerihampaan kolotus hoidettu! 😃 Aikuiset tykkäsivät kaikki kakusta, mutta osa lapsista ei oikein tykännyt. Nuo päällä olevat herkut veivät kyllä silti kaikkien lapsien huomion! 😍 Ihanaa oli, NAM! ♥
Kinderjuustokakku 24cm
Pohja:
200 g Oreo-keksejä (Brownie)
60 g voita
Suklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Tee ensin suklaatäyte.
Sulata ensin suklaat mikrossa ja jätä pöydälle jäähtymään. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen koostumus pehmeäksi. Lisää mascarponen joukkoon sulatetut suklaat ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kiehauta sitten vesi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana mascarpone-suklaavaahtoon. Yhdistä sitten joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä sen aikaa, kun teet toisen täytteen.
Tee valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin suklaatäytekin.
Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Suklaaganache:
1 dl kermaa
150 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Ota kattila hellalta lisää pilkottu suklaa joukkoon. Anna olla hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos ganache tuntuu kovin juoksevalta anna sen hetki jäähtyä. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli.
Koristele kaikilla ihanilla kindersuklailla ja pääsiäismunilla! ♥
Terveisin Taru