Moi!
Tein tyttäreni 7-vuotissyntymäpäiville tälläisiä Kinuskikissan Twix-piirakoita kaksi kappaletta. Ja mitään ei juhlien jälkeen ollut jäljellä! Siitä tiedätte miten hyvää tämä on! 😂 Yhdestä piirakasta tulee noin 20 viipaletta. Tämä on monivaiheinen, mutta niin kaiken työn arvoinen! Tuo toffeetäyte on järkyttävän hyvää! Kiitokset Kinuskikissalle ihan mahtavasta reseptistä! 😊
Ohje on kopioitu suoraan Kinuskikissan sivuilta täältä.
Kinuskikissan Twix-piirakka
Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
Toffeetäyte:
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia (laitoin 1tl vaniljasokeria)
hyppysellinen suolaa
Kuorrute:
120 g maitosuklaata
Vuoraa irtopohjaisen piirakkavuoan (pohjaosa 9,5 x 33 cm) pohja leivinpaperilla. Käytä apuna vuoan pohjalevyä. Leivinpaperi suojaa vuoan pohjaa piirakkaa leikattaessa ja helpottaa piirakan irrottamista vuoasta. Voitele vuoan reunat. Huom: varsinkin paljon käytettyä vuokaa kannattaa voidella reilusti etenkin kulmista.
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja 1,5 cm:n verran reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.
Laita paiston ajaksi vuoan alle alumiinifolio tai leivinpaperi, jotta vuoasta mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.
Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. (Jos sinulla ei ole käytettävissäsi digitaalista lämpömittaria, tee vesilasitestejä keittämisen aikana. Tiputa nokare jääkylmään veteen. Kaada vesi lasista. Jos saat muotoiltua toffeesta ehjän, pehmeän palluran, seos on valmista. Varo keittämästä liian kauan, jotta toffeesta ei tule kovaa ja sitkeää!)
Kaada toffee pohjan päälle.
Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (250 W), kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaasula toffeetäytteen päälle. Kuvioi pinta lusikan kuperalla puolella.
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa valmiiksi annospaloiksi tai nosta tarjolle sellaisenaan. Toffeetäyte pehmenee huoneenlämmössä, joten tarjoile piirakka kylmänä.
Terveisin Taru