Hei!
Kun tyttären synttäreitä suunniteltiin, haettiin erilaisia sateenkaari- ja ponijuttuja netistä. Tytär innostui kauheasti tälläisestä sateenkaarikääretortusta joten sellainen otettiin toteutukseen. Olen aiemmin (aikana ennen blogia) tehnyt parikin kertaa raidallista kääretorttua (vain kahdella värillä) joten raidoitushommat ei paljoa jännittäneet 😊 Tiesin myös heti, että aiemmin testaamani mangokreemi sopisi juuri tämän kääretortun täytteeksi täydellisesti! Lapset ihastuivat tähän tosi paljon värien vuoksi! Kaikki halusivat heti maistaa juuri tätä! Tämä olikin kyllä todella hyvää, raikasta ja maukasta! 😋
Sateenkaarikääretorttu:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
lilaa, sinistä, vihreää, keltaista, oranssia ja punaista elintarvikeväriä
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen/käännellen. Jaa taikina kuuteen jälkiruokakulhoon tasaisesti tasan. Lisää jokaiseen kuppiin elintarvikeväriä ja sekoita varovasti, mutta kunnolla sekaisin. Laita taikinat kuuteen 1 litraiseen minigrip-pussiin ja sulje sulkijalla. Pursota taikinoita samassa järjestyksessä vinottain leivinpaperille. Apukädet on tässä kivat niin kääretortun saa nopeammin uuniin.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja jätä jäähtymään.
Käännä kääretorttu vielä kerran ympäri jotta tortun kauniimpi puoli jää sitten käärittäessä päälipuolelle.
Mango-voisokerikreemi:
200 g voita
80 g (1dl) sokeria
1½ dl 100% mangososetta (esim. Bonne tai Pirkka)
1 tl vaniljasokeria
Laita mangosose ja sokerit kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä sen verran, että sokerit sulaa. Laita liemi jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. (jos on kiire, laita kattila kylmäkallen päälle)
Vatkaa voi kunnolla valkoiseksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kun vaahto on valmista lisää kokoajan vatkaten mango-sokeriliemi ohuena nauhana juokkoon ja anna vielä vatkaantua noin 5-10 minuuttia niin kreemi kuohkeutuu entisestään. Levitä kreemi jäähtyneen kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Laita kylmään, että kreemi kovettuu. Säilytä kylmässä.
Käytin kreemissä tätä Pirkan 100%:sta mangososetta, mutta yhtä hyvin tähän käy Bonnen vastaava sose. Tälläinen 100% sose antaa enemmän makua kuin esimerkiksi Piltin mangosose jossa on vettä joukossa.
Terveisin Taru