Moi!
Kaivoin kuvien kätköistä nämä cake popsit jotka tein tammikuussa tyttäreni syntymäpäiville. Tässä ohje niihin. Voit tehdä cake popsit kekseistä tai kakusta. Lisäämällä tuorejuustoa saat muotoiltavan massan. Dominoja on montaa makua ja niistä saat helposti makusi mukaisia popseja. Ja ne ovat nopeita ja helppoja käyttää.
Kakkumonsterilla on monia kivoja erilaisia ohjeita täällä.
Yksi pötkö domino keksejä
2rkl vaniljatuorejuustoa/appelsiinituorejuustoa tms
Makusi mukaista suklaata tai candymeltsejä
Murskaa dominot. Jos murskaat tehosekoittimessa, murskaa noin 6 keksiä kerrallaan, tehosekoitin menee näistä helposti tukkoon. Kaada murska kulhoon ja lisää tuorejuusto. Voit halutessasi lisätä kaakaojauhetta ruokalusikallisen antamaan suklaan makua. Pyörittele massasta lihapullan kokoisia palloja lautaselle ja nosta jääkaappiin viilentymään ja kovettumaan. Sulata suklaa ja kasta pallot siellä haarukoita apuna käyttäen. Jos teet tikkareita, kasta ensin tikun pää suklaaseen, työnnä se palloon ja anna kovettua. Sen jälkeen kasta koko tikkari suklaaseen ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Itse sulatan suklaan isossa ja syvässä kahvimukissa, näin saan dipattua tikkarin kunnolla suklaaseen. Nonparellit ja muut koristeet kannattaa laittaa nopeasti ennen kuin suklaa kovettuu.
Murskaa keksit lihanuijalla muovikulhossa tai tehosekoittimessa.
Keksimurska saisi olla mahdollisimman hienoa, näin pallo pysyy parhaiten kasassa/piukkana. Liian isot muruset murentavat helposti pallon ja pallo voi hajota, kun laitat tikkua tai kun sitä syödään.
Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnolla.
Mitä enemmän tuorejuustoa on, sen helpompi pallo on pyörittää. Kuivasta massasta tehty popsi hajoaa helposti. Tee massasta aluksi testipallo ja kokeile kuinka helposti se hajoaa. Lisää tuorejuustoa tarvittaessa.
Pyörittele palloja ja laita jääkaappiin kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Minä käytän pyörittelyssä kumihanskoja, näin massa ei tartu käsiin ja palloon tulee tasaisempi pinta. Ja se on myös hygieenisempää, parasta on aina kosketella mahdollisimman vähän leivonnaista jota ei paisteta.
Sulata valkosuklaa mukissa. Pieni nuolija on kätevä apulainen :)
Kasta ensin tikut suklaaseen ja paina palloon ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Kasta popsi sulatettuun suklaaseen tikkuun asti. Koputtele tikun vartta mukin reunaan niin kauan kuin suklaata valuu. Tarvittaessa lämmitä välillä suklaata mikrossa (jäähtyvä suklaa vahvenee ja popsin dippaus käy vaikeammaksi). Koristele jokainen popsi heti suklaakylvyn jälkeen.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Murskaa keksit lihanuijalla muovikulhossa tai tehosekoittimessa.
Keksimurska saisi olla mahdollisimman hienoa, näin pallo pysyy parhaiten kasassa/piukkana. Liian isot muruset murentavat helposti pallon ja pallo voi hajota, kun laitat tikkua tai kun sitä syödään.
Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnolla.
Mitä enemmän tuorejuustoa on, sen helpompi pallo on pyörittää. Kuivasta massasta tehty popsi hajoaa helposti. Tee massasta aluksi testipallo ja kokeile kuinka helposti se hajoaa. Lisää tuorejuustoa tarvittaessa.
Pyörittele palloja ja laita jääkaappiin kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Minä käytän pyörittelyssä kumihanskoja, näin massa ei tartu käsiin ja palloon tulee tasaisempi pinta. Ja se on myös hygieenisempää, parasta on aina kosketella mahdollisimman vähän leivonnaista jota ei paisteta.
Sulata valkosuklaa mukissa. Pieni nuolija on kätevä apulainen :)
Kasta ensin tikut suklaaseen ja paina palloon ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Kasta popsi sulatettuun suklaaseen tikkuun asti. Koputtele tikun vartta mukin reunaan niin kauan kuin suklaata valuu. Tarvittaessa lämmitä välillä suklaata mikrossa (jäähtyvä suklaa vahvenee ja popsin dippaus käy vaikeammaksi). Koristele jokainen popsi heti suklaakylvyn jälkeen.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Nämä popsit löytyy täältä.
Mansikka-valkosuklaa-popsit löytyy täältä.
Kuvassa oleviin popseihin olen käyttänyt 2 pötköä mansikka-dominoita ja pötkön tavallisia dominoita, eli kolmesta pötköstä sain 30 popsia. (telineeseen ei mahtunut kaikki popsit)
Minä tein tämän näppärän telineen styrofoamista ja valkoisesta kontaktimuovista :D
Löysin tälläisen ainakin kolme vuotta vanhan kuvan, kun olen joskus tehnyt poikapuolen synttäreille näitä. Montaa nonparellia näyttää olevan ;D Popsit kannattaa tehdä leivinpaperin päälle ja vasta kun ne ovat kovettuneet ne nostetaan tarjoululautaselle.
Jos et halua murskata keksejä, voit jättää ne kokonaisiksi ;D
Tekovinkkejä näihin kokonaisiin Cookie popseihin löydät täältä.
Terveisin Taru
Ihania popseja! Tosi hyvin onnistuneet. Nämäkään ei ole mitään maailman helpoimpia tehdä ;) Tuun sit vakoileen miten sun macaronit on onnistuneet ;)
VastaaPoistaKiitos! Ensimmäinen satsi on kuorettumassa, toivotaan parasta :)
PoistaKiitos! Kiva päästä listallesi :)
VastaaPoistaKiitos paljon hyvästä ja selkeästä ohjeesta! Tätä ohjetta tulen käyttämään tyttäreni 1.v synttäreillä kesäkuussa :)
VastaaPoistaHei Mira! Kiitos kommentista ja hienoa jos minusta olisi jotain iloa tämän reseptin avulla :) Ja juuri viimeksi tänään kävin ihastelemassa sinun blogissasi kaikkea ihanaa mitä olit taas tehnyt! :) Minä rakastan kaikkia pöllöjuttuja! ;D
VastaaPoistaKuinka paljon ennen juhlia nämä voi tehdä?
VastaaPoistaMinä olen tehnyt nämä aina edellisenä iltana ja säilyvät useamman päivän, ainakin 4 päivää. Voit hyvin tehdä pariakin päivää aikasempaa. Nämä eivät mene miksikään säilytyksessä ja suklaa suojaa kuivumiselta. Itse pidän ne aina tuossa telineessä, mutta suklaan kovetuttua ne voi laittaa rasioihinkin. Nämä voi myös pakastaa!
PoistaHei!
VastaaPoistaMiten sait dominot pysymään kasassa. Minulla puolikkaat irtosivat toisistaan kun laitoin tikun:((
Hei! Mulla on blogissa erikseen noista cookie popseista juttua:
Poistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2013/12/cookie-pops-keksitikkarit.html
Heti kun kerkeän lisään nuo ohjeet tähän postaukseen. Kiitos kun huomautit asiasta niin saan asian korjattua :)
Moi!
VastaaPoistaMistä noita candymeltsejä voi ostaa:) ?
Moi! Googlettamalla löytyy paljon leivontatarvikeliikkeitä netistä, mutta esimerkkinä voisin mainita Ullan Unelman (http://www.ullanunelma.fi/) :)
PoistaVastailin sulle jo blogiini, mutta pakko laittaa vielä tännekin kommenttiä noista ihanista lumiukkotikkareista, ihana idea! :D
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! :D
PoistaPitääkö noita säilyttää jääkaapissa siihen asti et ne tarjoillaan vai voiko pitää huoneenlämmössä? :)
VastaaPoistaOlisi suotavaa säilyttää näitä jääkaapissa, kun sisältävät tuorejuustoa joka on maitotuote. Näin kesällä on vielä lämminkin niin on parempi pelata varman päälle ettei kukaan syöjistä sairastu. Kyllä tietysti hetkeä ennen tarjoilua voi nostaa pöydälle, mutta säilytys jääkaapissa.
PoistaToivottavasti maistuu :)
Jos tekee tuon kaksinkertaisena eli kahdella pötköllä dominoita, riittääkö kuitenkin tuo yksi suklaalevy vai pitääkö olla kaksi?
VastaaPoistaLuin tuon ohjeen, enkä löytänyt juttua siitä, että kuinka paljon suklaata menee, mutta sulattaisin ensin yhden levyn ja tarpeen tullen sitten sulattaisin suklaata lisää.
PoistaMoikka, onko perhostikkareiden teline ostettu juuri cake popsien käyttöön, vai onko joku oma väkerrys? Jos ostettu, mistä?
VastaaPoistaMoi! Tuo näytti lukevan kuvatekstissäkin, että olen tehnyt telineen styrofoamista ja valkoisesta kontaktimuovista. Eli on oma väkerrys ;D Ullan Unelmassa on ollut ainakin jonkinlainen teline joskus myynnissä.
PoistaNäitä tuli kokeiltua tällä viikolla siskon kanssa ja tuli todella hyviä! Resepti oli kyllä niin super helppo, että voisin tehdä uudelleenkin. Kiitos siis ohjeesta! :)
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiva kuulla Roosa ja ole hyvä vaan! :) Nää onkin tosi helppoja ja herkullisia!
Poista