Moi!
Tein syksyllä ensimmäistä kertaa likööriä mustaherukoista kun vihdoin saatiin kunnolla pensaasta marjaa 😄 Tein tämän samalla peruskaavalla jolla teen kaikki liköörit. Ja ai että kun tulikin hyvää! Tätä tehdään tästä lähtien joka jouluksi! Meidän lemppari on aina ollut karviaislikööri, mutta nyt saattaa kyllä ykköspaikka olla uhattuna 😆
Mustaherukkalikööri
noin 1 kg mustaherukoita
noin 800 g sokeria
noin 1 litra kirkasta n. 40% alkoholia
Laita mustaherukat ja sokeri suureen kannelliseen tölkkiin (2-3 litraa). Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä noin 2-4 kuukauden ajan.
Kääntele astiaa tai sekoita varovasti likööriä viikoittain niin kauan jotta sokeri sulaa. Kun sokeri on sulanut voi sekoittelua vähentää huomattavasti. Voi käydä vaikka vain tarkastamassa että kaikki on kunnossa mutta sekoitella ei enää tarvitse.
Siivilöi sitten marjat pois ja kaada likööri pulloihin: Laita iso tiheä siivilä vaikka kulhon päälle ja kaada likööri siihen. Anna hetken valua. Marjat voit heittää pois. Itse en ole keksinyt mitään järkevää käyttöä niille.
Ohjeella tulee noin 2 litraa likööriä.
Terveisin Taru