Heips!
Päästiin vihdoinkin sienimetsään! Oltiin koko perheen voimin liikenteessä. Pienin lapsista (4½kk) kulki isänsä mukana rintarepussa ja nukkui vaan tyytyväisenä koko reissun ajan ♥
2½ tuntia etsittiin ja ihan lopuksi löydettiin yksi apaja suppilovahveroita josta saatiin sieniä noin 1-1½ litraa. Siitäkin tulin kyllä onnelliseksi, saatiinhan niistä sienistä yksi herkullinen piirakka! :) Pitää vielä käydä kurkkaamassa tuo sama paikka, koska siellä oli paljon ihan pieniä sieniä, uskon että siihen saattaa kasvaa vielä yksi piirakallinen suppiksia ;)
Päästiin vihdoinkin sienimetsään! Oltiin koko perheen voimin liikenteessä. Pienin lapsista (4½kk) kulki isänsä mukana rintarepussa ja nukkui vaan tyytyväisenä koko reissun ajan ♥
2½ tuntia etsittiin ja ihan lopuksi löydettiin yksi apaja suppilovahveroita josta saatiin sieniä noin 1-1½ litraa. Siitäkin tulin kyllä onnelliseksi, saatiinhan niistä sienistä yksi herkullinen piirakka! :) Pitää vielä käydä kurkkaamassa tuo sama paikka, koska siellä oli paljon ihan pieniä sieniä, uskon että siihen saattaa kasvaa vielä yksi piirakallinen suppiksia ;)
Täyteläinen suppilovahveropiirakka 24cm
Rukiinen pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl ruisjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
vajaa ½ dl kylmää vettä
Täyte:
1-1½ litraa tuoreita suppilovahveroita
voita paistamiseen
1 pkt pekonia
1 sipuli
mustaa pippuria
2 dl juustoraastetta
koskenlaskija-sulatejuustoa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
Nypi pehmeä rasva, juustoraaste, suola ja jauhot yhteen, lisää lopuksi joukkoon nopeasti kylmä vesi. Painele taikina 24cm vuoan pohjalle.
Paista pilkottuja sieniä voissa niin kauan, että sienistä on nesteet haihtunut pois. Lisää pienitty pekoni ja sipuli ja paista niin kauan, että sipuli on pehmennyt ja pekoni paistunut. Laita pohjataikinan päälle 1 dl juustoraastetta ja sienipaistos. Laita paistoksen päälle loput juustoraasteesta ja makusi mukaan koskenlaskijaa paloina. Sekoita kulhossa munat, suola, kerma ja maito ja kaada lopuksi piirakan päälle. Paista 200 asteessa n.40 minuuttia. Peitä pinta foliolla, kun siihen on tullut tarpeeksi väriä.
Tässä vielä kuva siivotusta saaliista :D
Terveisin Taru