Hei!
Tähän ihanaan viski-juustokakkuun olen saanut ohjeen siskoltani. Muuttelin ohjeen nyt isommaksi, 24cm irtopohjavuokaan sopivaksi ja vähensin samalla hitusen sokerin määrää. Ohje 18-20cm juustokakkuun löytyy täältä. Päälle laitoin koristeeksi juustohöylällä höylättyä suklaalastua. Sisko laittaa usein juustokakkuihin koristeeksi Daim-rakeita ja tykkään niistä tosi paljon, siksi laitoin niitä myös tähän. Ovat ihanan rapsakoita ja makoisia sattumia :)
Tämä kakku on varsin sopiva aikuiseen makuun vaikkei viskistä tykkäisikään ja sopiikin hyvin vaikka pikkujoulujuhliin tarjottavaksi ;) Jos syöjien joukossa on lapsia, kannattaa viskistä keittää alkoholi pois. Itse keitän yleensä minuutin tai pari.
Irish coffee -juustokakku 24cmvuokaan
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita sulatettuna
Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
3 rkl irlantilaista viskiä (laitoin 6rkl ;))
1½ dl vahvaa kahvia (laitoin 2 tl pikakahvijauhetta 1½dl kiehuvaa vettä)
suklaata koristeluun
1. Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tasaisesti. Muista leivinpaperi pohjalle sekä piirtoheitinkalvosta leikatut kaistaleet vuoan reunoille. Näin saat kakun reunasta sileän eikä se tartu irtopohjavuoan reunoillekaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri yhdessä.
4. Sekoita kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja mausta vaahto viskillä.
(voit keittää viskiä muutaman minuutin, näin siitä poistuu alkoholi)
5. Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin.
6. Lisää kahvi, jossa liivatelehdet on, ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten kermavaahto/tuorejuusto seokseen.
7. Kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi – mielellään seuraavaan päivään.
8. Irrota kakku vuoasta varovasti. Poista kalvot ja leivinpaperi. Koristele halutessasi tummalla suklaalla, suklaaraasteella tai vaikka suklaarusinoilla.
Terveisin Taru