Moi!
Pääsiäisherkuksi tein tälläisen vadelma-tummasuklaajuustokakun jonka idea on kiusannut mieltä jo pitkään. Ajatus lähti alunperin mansikka-maitosuklaajuustokakusta jonka tein viime kesänä. Nyt halusin voimakkaan suklaisen kakun jota vadelma raikastaa. Kaapissa oli Dops mud cake-keksejä jotka sopivat mainiosti tähän ideaan ja päälle tein vielä ganachen joka tekee kakkuun sen viimeisen suklaasilauksen ;) Aivan ihanaa herkkua!
Olin kaikkineen kakkuun todella tyytyväinen. Pohja oli tumman suklaan makuinen ja juuri sopivan paksuinen, eli ohut. Tummasuklaatäyte oli ihanan rikkaan tumman suklainen ja vadelmatäyte raikas. Täytteisiin onnistuin saamaan juuri oikeat liivatemäärät ja molemmat täytteet olivat yhtä jämäköitä. Täytteiden maut täydensivät ihanasti toisiaan. Ganache oli ihana lisä niin maun puolesta kuin ulkonäönkin. Marjoja olisi saanut olla raikkauden takia päällä enemmänkin. Jos rakastat tummaa suklaata, on tämä todennäköisesti kakku sinun makuusi ;D
Vadelma-tummasuklaajuustokakku:
Pohja:
1 pkt (210g) Dops mud cake-keksejä
80 g sulatettua voita
Tummasuklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
130 g (Pandan levy) tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Vadelmatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
150 g vadelmia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
Suklaaganache:
70 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita
Koristeena vadelmia, karhunvadelmia ja rikottuja pääsiäismunia.
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ensimmäisen täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät
täältä.
Laita ensimmäisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada keksipohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Laita toisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit ja lisää valmiiseen vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja vadelmat. Pyöräytä vatkainta niin, että tuorejuusto sekoittuu kermaan ja vadelmat rikkoutuvat. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, lisää täytteeseen ohuena nauhana vatkaten. Kaada täyte ensimmäisen täytteen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, siirrä se tarjoiluastialle ja valmista ganache. Lämmitä kattilassa kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Voit välillä käyttää kattilaa levyn jälkilämmöllä, että saat suklaan kunnolla sulamaan. Lopuksi lisää voinokare ja sekoittele varovasti kunnes se on sulanut. Kaada ganache kakun päälle ja auta hieman lusikalla tai nuolijalla, että saat ganachen valumaan yli reunojen.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti :)
Mukavaa ja rauhallista pääsiäistä kaikille!
Terveisin Taru