Tarun Taikakakut

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Hauskaa vappua kaikille!

Moi!
Meillä meni vappusuunnitelmat ihan uusiksi. Sima tuli tehtyä viime viikonloppuna, mutta munkit jää nyt tekemättä. Molemmat muksut on ollut vatsataudissa + flunssassa ja minä olen flunssassa. Katsotaan käykö mikään näistä miehen päälle... 
Ajattelin, että koska uusia munkkeja ei ole, niin teen temput ja laitan kuvia aikaisemmin tehdyistä herkullisista munkeista, hah! ;D Noita kuvia katsellessa alkaa varmasti munkkihammasta kolottaa! Ajattelin kyllä, että teen munkit heti kun parannutaan, sen verran jäi ajatus kiusaamaan! Mukavaa vappua kaikille ja pysykäähän terveinä! :D

Perinteisen siman ohje löytyy täältä.

Tässä kuva mahdottoman ihanista kinuskikuorrutteisista munkeista. Ohje löytyy täältä.

Ja maistuisi tässä nyt tuollainen herkkumunkkikin... ;P Ohje löytyy täältä.

 Perus sokerimunkki on aina yhtä hyvää! Ohje täältä.
Alla olevien superhyvien suklaamunkkien ohje löytyy samasta linkistä.


Terveisin Taru

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kummitytön syntymäpäivät

Heippa!

Yksi kummitytöistäni, pikkusiskoni tytär, täytti sunnuntaina 2-vuotta. 
Tein juhliin toiveiden mukaiset leipomukset pikku sankarille. 
♥ Onnea vielä Pinja rakas ♥ 



Täytekakkuun tein 8 munan vaalean sokerikakkupohjan (22cm x 32cm) jonka kostutin vaniljamaidolla. Väliin laitoin mansikkahilloa (1kg) ja kermavaahtoa (6dl). Pinjan isä laittoi kuvankäsittelyohjelmalla Nalle Puh-kuvan ilmapalloon sankarin nimen ja iän ja kuva tilattiin Ullan Unelmasta. Pursotukset ovat vispikermaa (6dl) ja mansikat ulkomaalaisia. Koristeeksi laitoin vielä pehmeitä vaaleanpunaisia koristehelmiä.



Suolaiseksi tarjottavaksi tein Pullahiiren ohjeella kinkkuvoileipäkakun jota onkin tullut tehtyä monen monta kertaa. Siihen ei kuulemma kyllästytä koskaan :D


Pikkumakeaksi tein pieniä donitseja kinuskikuorrutteella. Tein ohjeen tuplana ja kuorrutteen kinuskiin lisäsin vielä 5 palaa valkosuklaata, näin kinuskista tulee paksumpaa ja sitä on myös sen vuoksi sitten enemmän tuossa donitsin päällä ;) Valkosuklaan lisäämisen olen oppinut Kakkutaikurin ohjeesta. Viimeksi tein sen munkkien päälle ja oli ihan taivaallista, niin kuin oli nytkin!

Tässä vielä kaikki leipomukset yhdessä. 
Tarjolla oli näidenkin lisäksi vielä vaikka mitä herkkuja! ;D

Terveisin Taru

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kuningas-vohvelikakku

Moi!
Olen suunnitellut jo pitkään vohveliraudan ostamista. Nyt olikin onni, kun sain yhteistyössä Kitchentimen kanssa itselleni sellaisen! Kitchentime on nettikauppa joka myy erilaisia keittiövälineitä ja muita tuotteita keittiöön. Saamaani Cloer-vohvelirautaan (kuva alempana) pääset tästä linkistä. Tätä vohvelirautaa on helppoa käyttää ja se on erittäin laadukkaan oloinen.

Keksin heti useamman idean vohveleista, mutta tässä nyt niistä ensimmäinen, nimittäin kuningas-vohvelikakku! Paistoin eilen harjoitusvohvelit jotka syötiin hillon ja kermavaahdon kanssa. Olivat mahdottoman hyviä! Nyt viikonlopun jälkkäriksi tein tämän hienomman vohvelikakun. Kakku on helppo tehdä ja se on erittäin hyvän makuinen. Tälläinen raikas vohvelikakku sopii hyvin juhlavammaksi jälkiruoaksi!





             Vohvelitaikina (8 kpl)
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa 
2 rkl voita sulatettuna 

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe, suola ja jauhot yhteen. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. 

Ohje on K-Ruoka sivustolta. Muutin ohjetta hieman, eli korvasin osan jauhoista grahamjauhoilla. Enemmänkin olisi voinut laittaa grahamjauhoja, vaikka puolet ja puolet.

Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Taikinaa yhteen vohveliin menee noin 1 dl. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Taikinasta tulee noin 8 vohvelia. 


Kuningas-rahka:
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) Valion Kuningatar-rahkaa
(1 tl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)
1 dl mansikkasosetta
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää sitten vaahtoon kuningatar-rahka ja soseutettu mansikka (sulatin pakastimesta noin 10 mansikkaa josta tuli 1 dl sosetta). Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.

-Kreemijauhe ei ole välttämätön, se vaan hieman jämäköittää täytettä.
-Kuningatar-rahka on valmiiksi makeutettua joten sokereita ei välttämättä tarvita lainkaan.

Kasaa kakku pinoamalla vuorotellen vohveleita (8kpl) ja rahkaa. Laita rahkaa ohuelti ettei kakusta tule hutera ja vaikeasti leikattava. Päälimmäiseksi kannattaa laittaa paksumpi kerros rahkaa.

Koristele kakku kuningasmarjoilla eli mansikalla, mustikalla ja vadelmalla.
Tarjoa kakku mahdollisimman nopeasti, kakku on parasta tuoreena.

Kakusta riittää 6-8 hengelle.



Terveisin Taru

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Nutella-suklaajuustokakku (ø24cm)

Moi!
Päässä pyöri taas idea ihanasta suklaaherkusta joka oli toteutettava. Halusin tehdä Nutellasta juustokakun! Nutellaa, suklaata ja hasselpähkinää... nam! Lähdin suunnittelemaan kakkua. Ensimmäisenä päätin, että pohjaan on saatava hasselpähkinää. Tein joskus smoothiekakkua jonka rapeaan pohjaan rakastuin ja halusin samaa rapsakkaa tuntumaa tähänkin pohjaan. Sitten olen nähnyt rahkaa käytettävän suklaajuustokakuissa ja halusin kokeilla samaa. Yleensä en laita suklaajuustokakkuihin sokeria kuin ehkä ruokalusikallisen tai kaksi, mutta rahkan "ansiosta" sitä tuli laitettua reilu 2 desiä. Ja siksi tämä rahkan käyttö jäi siis hieman kaivelemaan... Mutta kakku oli siis todella hyvää ja siitä tykättiin kovin! Rahkan vuoksi kakussa oli sellainen hapan vivahde, eikä kakku ollut ollenkaan makea. Koostumus oli aivan omaa luokkaansa, älyttömän pehmeää ja suussa sulavaa! Ja tämä kakku parani vaan vanhetessaan!



Nutella-suklaajuustokakku (ø24cm)

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 dl hasselpähkinärouhetta
70 g voita

Täyte:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
200 g Nutella-hasselpähkinäsuklaalevitettä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
250 g (1 prk) maitorahkaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä

Koristeluun:
Nutellaa, helmiä tai hasselpähkinärouhetta

Murskaa keksit ja lisää siihen hasselpähkinärouhe ja sulatettu voi. Painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat miedolla lämmöllä mikrossa lautasella ja sekoita lopuksi joukkoon Nutella. Nutellaa ei tarvitse laittaa mikroon vaan se sulaa lämpimän suklaan sekaan nopeasi. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa joukkoon jäähtynyt suklaa-nutella-seos. Lisää tuorejuusto-suklaaseokseen sitten rahka. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla vatkaten tuorejuusto-suklaaseokseen. Yhdistä sitten lopuksi kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja tee nuolijalla täytteen pintaan huippuja ja koukeroita. Ota pari ruokalusikallista Nutellaa lasiin ja lämmitä sitä sen verran mikrossa, että se on pehmeää. Lusikoi kakun pinnalle Nutellaa raitoina ja kasoina ja vetele nuolijalla sikinsokin siitä kauniita marmorikuvioita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele halutessasi hasselpähkinärouheella tai helmillä.

Pinnan koristeluun saatu inspiraatiota Suklaapossulta.


Terveisin Taru

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Täytekakkua ja marenkirinkeleitä

Moi!
Edellisviikonloppuna tuli leivoskeltua kaikenlaista vanhaa ja tuttua juttua. Tein tilauksesta saaristolaisleipiä 6 kappaletta ja lohitahnat päälle. Samaan pakettiin meni neljän munan täytekakkukin johon tuli omenahilloa ja kermavaahtoa, päälle laitoin metsä- ja pensasmustikkaa ja kiilteen. 
Yksi päivä tein hollandaise-kastikkeen parsoille kaveriksi. Kastikkeeseen meni kaksi keltuaista joten siitähän jäi kaksi valkuaista ylimääräiseksi joten tein niistä marenkia. Tällä kertaa tein rinkeleiden mallisia marenkeja, ihan hauskan näköisiä ovat :)

Mukavaa ja keväistä alkavaa viikkoa kaikille!




                  Marengit: (pellillinen)
      2 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon vaniljasokeri. Paista marenkien koosta riippuen 100 asteessa 30-40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Rinkeleitä tulee ohjeella 2 pellillistä!

Terveisin Taru

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kylmäsavulohi-lehtikaalipiirakka (24-26cm)

Moi!
Lehtikaalin kokeilu suolaisessa piirakassa tai pitsassa on kiehtonut ja sen käyttö muutenkin. Laitoin joskus lehtikaalia kalakeittoon ja se sopi sinne todella hyvin, niin ajattelin miksei se menisi kalan kanssa piirakassakin! Lehtikaali on aika mieto, mutta tuo oman ihanan vivahteensa makuun. Pohjataikinaan kuuluu normaalisti ½tl suolaa, mutta se kannattaa jättää pois. Kalasta tulee tarpeeksi suolaa piirakkaan. Pohjaa tuunasin taas hieman grahamjauhoilla. Tästä tuli älyttömän onnistunut piirakka! Niin taivaallisen hyvää ja maukasta! Suosittelen kokeilemaan! ;D


Kylmäsavulohi-lehtikaalipiirakka

Pohja:
150 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
n. 1½ dl juustoraastetta
1 kananmuna
tuoretta tilliä muutama oksa
1-2 rkl sitruunanmehua
pippuria myllystä
150 g kylmäsavulohta
2 isoa lehtikaalin lehteä

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl vettä. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Pilko kala ja lehtikaali pieneksi (poista lehtikaalista kova ruoti ja käytä vain pehmeä lehtiosa) ja sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset yhteen. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.



Terveisin Taru

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Köyhät ritarit (8kpl)

Hei!
Tähän taivaalliseen herkkuun ei paljon ohjetta tarvita, on tässä sen verran simppelit ainekset. On mukava kuitenkin muistutella teitä erilaisista herkuista jotka aina välillä meinaa itsellä ainakin unohtua ;D Tein viikonloppuna täytekakkua tilauksesta ja siitä jäi kermavaahtoa pursotinpussiin joten käytin sen näihin. Tulikin kauniita köyhiä ritareita ja tosi ihanan makuisia! Vai ovatko nämä rikkaita ritareita? ;D


       Köyhät ritarit 8kpl
8 siivua pullapitkosta
1 kananmuna
n. 1½ dl maitoa
hilloa
kermavaahtoa

Siivuta pulla. Sekoita syvällä lautasella maito ja kananmuna. Laita paistinpannu kuumenemaan. Dippaa sitten nopeasti pullan siivuja maito-muna-seoksessa ja paista pannulla voissa kauniin värisiksi. Laita paistetut siivut tarjoiluastialle ja laita jokaisen siivun päälle hilloa ja kermavaahtoa. Tarjoa heti.


Terveisin Taru

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Nutellakahvi

Moi!
Tälläinen ohje on laitettava tänne koska tämä oli niin hyvää! Ihastuin Pienet herkkusuut-blogin Maijun tekemiin kuumiin juomiin ja niistä inspiroituneena valmistin nämä. Näillä kahveilla palkitsin meidät, kun oltiin saatu uusi kukkapenkki perustettua. Olipa komiaa katsella työn jälkeä ja haaveilla miltä kukkapenkki tulee joskus näyttämään kukkivana ja nauttia samalla tästä ihanasta kuumasta nutellakahvista! Vähän kiireessä pursotin kermat ja nappasin kuvat, kun oli kiire ulos nauttimaan näistä ;D


Nutellakahvi
4 kuppia keitettyä kahvia
2 reilua rkl nutellaa
kermavaahtoa

Keitä kahvi normaalisti. Ota lusikoilla kahteen mukiin reilut ruokalusikalliset nutellaa. Kaada päälle kuuma kahvi ja sekoita kunnes nutella on sulanut. Lorauta joukkoon hieman maitoa. Pursota halutessasi päälle kermavaahtoa ja nauti!

Me juotiin kahdestaan tämä määrä ja annos oli aika iso. Tästä riittäisi jopa neljälle jos annoksista tekee pienet.

Terveisin Taru

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Smoothiekakkuja

Moi!
Olen täällä testaillut smoothiekakkuja. Ei ole ollut ihan helppoa... Olen nettikeskusteluita lukiessani huomannut, että moni muukin on näiden kanssa paininut. Kakut eivät kaikilla hyydy, eikä minullakaan ole asiassa onnea ollut. Ensimmäinen kakku ei hyytynyt ollenkaan ja olinkin sitten keksivinäni syyn tähän hyytymisongelmaan. Seuraavat kakut, eli nämä, hyytyivät jo paremmin, mutta eivät kuitenkaan kunnolla. Moni käyttää marjoja pakastimesta ja olenkin huomannut, että liian kylmä smoothiemassa pilaa liivatteiden toiminnan. Massaan lisätessä ne jähmettyvät liian nopsaan eivätkä näin hyydytä massaa. Sen reagtion huomaa jo liivatelehtiä lisätessä, kun massa paksunee välittömästi hieman. Normaalisti massa ohenee, kun liivatelientä lisätään.
Täytteen ohjeen pohjana olen käyttänyt Kinuskikissan ohjetta, pohjan ohje on oman päästä. Tein kaksi pienempää kakkua.

En voi tarpeeksi korostaa että, pohja on aivan mielettömän ihanan makuista! ♥


Smoothiekakku 

2 x 20cm vuoka tai yksi 26cm

Pohja:
200 g kaurakeksejä
1 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelirouhetta
½ dl chia-siemeniä
130 g voita

Täyte:
500 g  mansikkaa
200 g mustikkaa
3 banaania
1 prk (165g) kookoskermaa
3 rkl hunajaa
1-2 tl vaniljaa myllystä
10 liivatelehteä
6 rkl limen mehua

Sulata voi. Murskaa keksit ja lisää keksimurskaan kaurahiutaleet, mantelirouhe ja chia-siemenet. Lisää lopuksi voi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuokaan kalvot suojaksi (näin).

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta sitten smoothien teon lailla kaikki täytteen ainekset yhteen sauvasekoittimella tai blenderissä. Kiehauta sitten limen mehu kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää se sitten ohuena nauhana smoothieen ja kaada smoothie irtopohjavuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään kuitenkin yön yli.

Koristele kakku marjoilla ja chia-siemenillä.

Nauti sitten ihanasta aamupalakakusta! ♥


Terveisin Taru

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kaakaovanukas / Suklaakiisseli

Heippa!
Äitini teki aina joskus meille lapsille suklaakiisseliä ja itsekin olen sitä joskus tehnyt. Nyt tuli useamman vuoden tauko, kun unohdin koko herkun. Tein omille lapsille tätä joku päivä ja me tykättiin kaikki tästä tosi paljon. Tein tätä sitten aika nopeasti uudestaan, kun sain siskoni tyttöineen meille syömään. Sillä kertaa laitoin vanukkaan näihin hienoihin laseihin. Näin tästä retroherkusta saa juhlavan jälkiruoan! Ohje on omasta päästä, vanukas ei ole liian makeaa ja ihanasti suklaisen makuinen. Itse tykkään tehdä tämän vahvempana ja laitan ohjeessa tuon isomman määrän maizenaa. Tämä voittaa mielestäni kaupan makeat vanukkaat mennen tullen!



Kaakaovanukas / Suklaakiisseli
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl makeaa kaakaojuomajauhetta (voi jättää poiskin)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2-3/4 dl maizena-jauhoa
6 dl maitoa

Mittaa kattilaan ensin kuivat aineet ja sitten päälle maito. Laita levy päälle ja sekoittele kunnes seos alkaa kiehumaan. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia kokoajan sekoittaen. Kaada kulhoon tai laseihin ja laita kelmu pintaan kiinni, tämä estää kiisselin kalvottumisen. Anna jäähtyä ja  laita jääkaappiin. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Ohjeella tuli nämä 8 lasillista.

Maizenan määrällä voi säädellä vanukkaan vahvuutta. ½ desilitralla maizenaa vanukkaasta tulee pehmeää ja 3/4 desilitralla siitä tulee lohkeavaa. Jos tykkäät ohuesta kiisselistä niin kannattaa vieläkin vähentää tuota maizenan määrää muutamaan ruokalusikalliseen.

Jos tarjoat vanukkaan jälkiruokana voit pursottaa päälle kermavaahtoa (1 dl kermaa+1 tl vaniljasokeria) ja laittaa koristeeksi vielä strösseliä tai sihdata kermavaahdon päälle kaakaojauhetta.

Lapsille laitoin hieman turvallisemmat lasit :)

Terveisin Taru