Heips!
Suklaapossu ja Suklaapanda tekivät blogeissaan ihanan näköistä sitruunabrownieta joka kyllä jäi kaivelemaan mieltä! Pari päivää sitten näitä vihdoin kokeilin ja voi että miten ihanaa herkkua! Pohja on ihanan tahmea ja makea ja pinta kirpeä, kokonaisuudessaan todella suussa sulavaa ja ohjekin on helppo! ;D Minä tein tämän keraamiseen uunivuokaan joka oli noin 18x33cm ja pidin uunissa tasan 30 minuuttia, pinta sai väriä, mutta brownies oli silti sisältä ihanan tahmea ja tiivis. Kopsasin ohjeen Suklaapossulta, kuorrutteen määrän muutin, tein sitä pikkuisen enemmän.
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! ;)
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! ;)
Tahmeat sitruunabrowniet makeankirpeällä kuorrutuksella
Ainekset: n.20x30cm vuoka
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita
3 kananmunaa
1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
Kuorrute:
4 rkl sitruunanmehua
5 dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan mehu sekä kuori. Kääntele kuivat aineet joukkoon.
Kaada taikina vuokaan (n.20x30cm) ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Brownien kuuluu olla vielä vähän tahmea kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Siivilöi tomusokeri sitruunamehuun ja sekoita. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneen brownien päälle. Jos haluat, koristele tässä vaiheessa, sillä kuorrute jähmettyy melko pian. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa kunnolla jäähtynyt brownie paloiksi ennen tarjoilua.