Heips!
Tein tyttären syntymäpäiville whoopieseja mininä. Whoopiesien halkaisija on noin 2-3 cm, eli ovat ihan pieniä suupaloja. Olen tykästynyt tekemään täytekakun lisäksi pieniä makeita tarjottavia, näin vieraat jaksavat maistella useampaa lajia. Täytteeksi laitoin yksinkertaisen mansikkakreemin, päälle suklaata ja paljon nonparelleja ja varmasti maistuu lapsille! :D
Whoopies-pohjan ohjeen löydät täältä.
Ohjeella tulee 3 pellillistä miniwhoopies-kuoria eli noin 70 kpl kasattuja leivoksia.
Mansikkakreemi:
150 g voita
3 dl mansikkatomusokeria
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi (5-10 min) lisäten tomusokeri 1 dl erissä. Mansikkatomusokerin määrällä pystyy säätämään mansikan makua. Tällä minun ohjeella tulee miedon makuista kreemiä.
Tämä määrä kreemiä riittää hyvin yhteen satsiin whoopieseja!
Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
30 g voita
koristeeksi nonparelleja
Sulata suklaat ja voi mikrossa ja dippaa jääkaappikylmän whoopiesin (niin että kreemi on kovettunut) toinen kansi ensin suklaaseen ja sitten nonparelleihin. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Whoopiesit voit huoletta pakastaa koristeltuina!
Tässä näkyy kuinka pieniä pursotetut taikinakasat ja valmiit whoopiesit ovat.
Terveisin Taru