Moi!
Meillä vietettiin vanhemman tyttären 10-vuotissyntymäpäiviä viime viikonloppuna. Aloitan postaukset tarjottavista näistä pikkuleivistä. Lähdin nimittäin rohkeasti tekemään pursotettavia pikkuleipiä gluteenittomana 🤩 En löytänyt netistä mitään apuja tähän hommaan. Gluteenittomiin JA pursotettaviin pikkuleipiin ei vain ollut ohjeita. Ja kun olen hätäinen nainen enkä jaksa ihmetellä turhia, niin lähdit sitten vaan tekemään aiemmin hyväksi todetulla ohjeella rohkeasti gluteenittomia pikkuleipiä 😂 Vaihdoin vehnäjauhot vain tattarijauhoihin ja avot! Upea pursotusjälki säilyi uunissa! Jee! Ja maku on ihana! Tattarijauhoissa on pientä hippua joka tuntuu suussa siltä kuin taikinassa olisi jotain pähkinäjauhetta. Siitä tykkäsin tosi paljon. Suutuntuma on muuten melko tyypillinen gluteenittomalle leivonnaiselle eli aika höttöinen. Siksi tein pikkuleivistä niin pieniä, että sellaisen voi nakata kerralla suuhun 😊 Jos joku siis tarvitsee herkullisiin ja gluteenittomiin pikkuleipiin ohjetta niin tässä olkaa hyvät ❤
Gluteenittomat pursotettavat vaniljapikkuleivät päärynämarmeladilla n.80-100 kpl
300 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
5 ½ dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmuna.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin jossa on haluamasi tylla ja pursottele pikkuleipiä pellille jossa on leivinpaperi. Tasoita tarvittaessa lusikalla pikkuleipien keskustat marmeladia varten.
4. Lusikoi seuraavaksi marmeladia pieneen pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota jokaisen pikkuleivän keskelle marmeladisilmä.
5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Sain ohjeella pieniä pikkuleipiä 98 kappaletta.
Terveisin Taru