Tarun Taikakakut

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Paras sokerikakkupohja, ohje ja vinkkejä!

Heippa!
Laitan tänne nyt sokerikakkupohja-ohjeen jota itse olen mooonta vuotta käyttänyt :) Tämä juttu kannattaa lukea jos haluat paneutua kakkupohjien saloihin tosissasi :) Pohjan ideana on punnita munat ja niiden yhteisestä grammapainosta lasketaan 70% ja tämä lukema on sokerin ja jauhojen määrä grammoina. Tämä on aivan paras ohje ja olen sen löytänyt Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset (2009)
Tämä pohja on hieman tiiviimpi kuin "kaikkea yhtä paljon laseihin"-pohja. Olen myös huomannut tämän kestävän paljon paremmin kosteutta. Aluksi tämän pohjan teko saattaa tuntua työläämmältä, mutta se on aivan yhtä helppo kuin muutkin pohjat! Tätä on myös paljon mukavampi käsitellä kun tämä ei ole niin höttöinen kuin tuo "kaikkea yhtä paljon"-pohja. 

Vinkki: Pyri paistamaan pohja aina täyttöä edeltävänä päivänä, näin kakkupohja ei murene niin helposti kun leikkaat sitä osiin ja kosteus pysyy paremmin kakussa. Ja täytä kakku aina tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat aina parhaimman mahdollisen kakun tarjolle kun kakku saa kunnolla maustua ja kosteus tasoittuu. Joskus jos on kiire paistan kakkupohjan aamulla ja täytän myöhään illalla :) 

Tälläiseen isoon 26cm kakkuun menee 6 munaa, kun käytän leivinjauhetta. Seitsemän munan taikina pursuaa jo yli. Jos et käytä leivinjauhetta, menee tälläiseen vuokaan n.8 munan taikina.

Kirjoitan tähän ohjeen ja sekaan kaikkia pieniä vinkkejä:
Erityistä mitä tähän pohjaan tarvitset, on vaaka ja taskulaskin.
Kun aloitat, tarvitset lämpimiä munia. Jos säilytät munia jääkaapissa, lämmitä munia kuumassa vedessä noin 15 minuuttia. Lämpöisinä kananmunat vatkaantuvat paljon paremmin kuin kylminä.
Aseta kulho vaa'alle ennen kuin panet sen päälle, näin saat sen näyttämään nollaa, tarkista että vaaka näyttää nollaa ennen kuin rikot munat sinne. Yhden kananmunan paino pyörii siinä 50-60g nurkilla. Riko munat kulhoon ja kerro munien paino 0,7:llä. Näin saat lukeman joka on sokerin määrän paino. Nollaa vaaka ja lisää sinne sokeria grammoissa sen verran kun laskin näytti. 
Laita munat ja sokeri vatkaantumaan. Hyvä perussääntö on vatkata munia niin monta minuuttia kuin munia on. Eli kuutta munaa vatkataan kuusi minuuttia jne. Äläkä kolisuttele vatkaimia kulhon reunoihin, pienet kuplat taikinassa hajoavat. Yleiskone on tässä kohtaa kätevä, voit punnita jauhot ja voidella vuoan sillä aikaa kun munat vatkaantuvat :)
Seuraavaksi laita uusi pieni kulho vaa'alle ja tarkista että vaaka näyttää nollaa. Lisää kulhoon jauhoja sama määrä kuin sokeriakin. Itse laitan yleensä noin 70% vehnäjauhoja ja 30% perunajauhoja.

Pohjasta saat gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin! Gluteeniton pohja on jonkun verran höttöisempi joten se ei kestä paljoakaan kosteutta. Ole siis kostutuksen kanssa varovainen tai jätä se kokonaan laittamatta.

Käytän myös joskus leivinjauhetta. Normaaliin 6 munan kakkuun laitan teelusikallisen leivinjauhetta. Olen huomannut, että leivinjauheen käyttö vähentää munien tarvetta. Leivinjauheen käyttö on makuasia, toiset tykkää toiset ei.
Sekoita leivinjauhe hyvin jauhoihin. Kun munat ovat vatkaantuneet hyvin, lisää jauhot varoen siivilöiden vaahtoon.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista alatasolla 175 asteessa 35-40 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys.

Tälläisen ison 25 x 35 cm kakun tekoon käytän 8-9 munaa. Ilman leivinjauhetta tähän menisi varmaan 10-12 munaa.
Neliskanttisiin kakkuihin minulla on tälläinen vuoka, on tosi kätevä säädettävyytensä takia. Tämä ei vaadi myöskään jauhotusta, pelkkä voitelu riittää! 

Tiivistettynä esimerkkikakkupohja pyöreään 24cm vuokaan:
4 munaa jotka painavat yhteensä 211 g
211 x 0,7 = 147,7 g
munien joukkoon tulee siis 148 g sokeria
lopuksi vaahdon joukkoon 148 g jauhoja + 1/2 tl leivinjauhetta
175 astetta 30-35 minuuttia

Vuokaspray on mahtava apulainen jos leipoo paljon! Tuo iso pullo maksoi 4,19€ ja kestää todella kauan. Tätä myy jopa pieni lähikauppamme, hinta vaan on euron kalliimpi kuin keskustan kaupoissa.
Vuokaan pingotan leivinpaperin pohjan ja reunan väliin. Reunat voitelen ja korppujauhotan.
6 munan kakkupohja matkalla uuniin. 
Valmiin pohjan kumoan jäähtymään kakkukuvun pohjan päälle.
Tämä on noin 22 x 26 cm 7 munan kakku.

Toivottavasti näistä vinkeistä on jollekin apua! :)

Terveisin Taru

66 kommenttia:

  1. Satunnainen vierailija6. heinäkuuta 2013 klo 19.51

    Aivan mahtava ohje, itsekkin teen noin ;) Ja vielä vinkkinä..punnitse jauhot voidellussa vuossa, niin saat jauhotettua vuoankin samalla, jos haluat ei niin muruisen pinnan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja vinkistä Satunnainen vierailija! Tämä on kyllä mahtava ohje, kiitokset siitä Ullalle! :D

      Poista
    2. Kiitos hyvistä neuvoista, tuli todella hyvä ja maukas kakku opillasi. Eivät tahtoneet uskoa, että 3 munan kakusta riittää 13 henkilölle.

      Poista
    3. Tosi kiva kuulla! Eikö ole mahtava ohje! Tällä ohjeella tulee kyllä aivan mahtavan muhkea ja kestävä pohja. Kiitos kommentista Tuula :)

      Poista
  2. Mahtava kooste Taru! :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :) Tämä on kyllä tosi ihana ohje eikä ole lainkaan vaivalloinen vaikka siltä ensin saattaa tuntua :)

      Poista
  3. Huippua, matikkaa! =D Oon niitä harvoja, joiden lempiaine koulussa oli matematiikka. Enää en kyllä varmaan mitään enää muista. Odotan innolla, että muksut kasvaa, jotta pääsee taas opiskeleen perusteita. =P Itsekin teen sokerikakkupohjat aina Ulla Svenskin ohjeilla. Hänen yhdessä kakkukirjassaan on kiva taulukko, jossa on desilitramäärät jauhoille riippuen montako kananmunaa tulee. Mut periaate on varmasti sama kuin tässä. Pitääpä napata tuo kaava talteen, jottaa pääsee yhdistään kaksi lempiharrastustani! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kurkata nuo Ullan kirjat oikein ajan kanssa, tuollainen taulukko ei meinaan ole osunut silmään! :) Mulla ei silti ole ihan kaikkia Ullan kirjoja, kolme "vaan" ;D

      Poista
  4. Kokeilin tätä pohjaa toissa pvä:nä ja iitä tuli juuri sellainen kuin olin kauan haaveillut. Minulla oli ennen ongelmana se, kun pohja oli liian "kuohkea/kostea" jolloin piti olla varovainen kostuttaessa ja silti se aina lässähti :( Tää ohje oli aivan huippu. ISO Kiitos tästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Anonyymi :) Tämä pohja on kyllä ihan täydellinen! Hienoa että ohjeesta oli apua! :)

      Poista
  5. Voiko kakun tehdä täytteineen etukäteen esim 2 päivää ennen tarjoilua (helatorstaina kun olisi aikaa...) jos koristelee vasta tarjoilupäivänä? :) Kiitoksia aion ehdottomasti kokeilla tätä 24cm kakkupohjaa nimittäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voit tehdä! Täytekakut kun paranevat vaan vanhetessaan kun maut oikein tekeytyvät! ;D
      Täytekakku säilyy vähintään 4 päivää jos sinulla on kunnolliset ja tuoreet ainekset. Voit hyvin paistaa pohjan helatorstain aamuna ja iltahommiksi täytät kakun. Koristella voit juhlia edeltävänäkin päivänä jos esimerkiksi pursottelet kakun kermalla, silloin kakku on suojattava vaan kunnolla esimerkiksi kuvulla. Mutta jos käytät koristeina esim. sokerimassaa, marsipaania tai niistä tehtyjä koristeita niin sitten kannattaa koristella vasta tarjoilupäivänä. Onnea juhliin! :)

      Poista
  6. Hei, kiitos vinkistä "vatkaa munia ja sokeria niin monta minuuttia, kuin munia on" :) Tuli hyvä, iso ja kuohkea pohja!
    http://makiaaminnalta.blogspot.fi/2014/06/jussi-14.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Minna :) Minulla tulee aina todella isoja kakkuja ja ihmettelenkin aina, kun kuulen, että joku on saanut 8 munan kakun mahtumaan 26cm vuokaan, kun mulla siihen menee juuri tuo 6 munan taikina :D Salaisuus piilee vaahdotuksessa ;D

      Poista
  7. Hei! Miten teet kakusta tumman? Siis paljonko kaakaojauhetta laitetaan ja vaikuttaako se jauhojen määrään? On kyllä yksi parhaimmista pohjista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Itse tykkään, että kaakaoisena kakku on kunnolla kaakaoinen joten laitan tuollaiseen 6 munan kakkuun 4 reilua ruokalusikallista kaakaojauhetta. Tämä määrä on vehnä- ja perunajauhoista pois. Tämä onkin ihan paras pohja! Ihanan tiivis ja kestävä, silti pehmeä sokerikakkupohja :)

      Poista
  8. Hei, meinaan tehdä täytekakun tällä kakkupohjan reseptillä ja minulla on 32x36 uunipelti. Osaatko sanoa miten paljon kananmunia mulla menee tähän? Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi vaikea sanoa... Onko kyseessä matala uunipelti vai korkeareunaisempi kakkuihin tarkoitettu pelti? Munien määrä riippuu reunojen korkeudesta. Mun uunissa on normaali 50cm uunipelti matalilla reunoilla ja siihen saa tehtyä 4 munan sokerikakkutaikinan jos tekee esim kääretorttua. Jos sulla on kyseessä siis tavallinen uunipelti noilla mitoilla niin siihen lähtisin kokeilemaan 2 tai 3 munan taikinaa. Tästä tulisi sitten sellainen matala pohja kuin kääretortussakin, paistoaika on noin 8 minuuttia.

      Poista
  9. Hei! Minulla on noin 35x25cm kokoinen kakkuvuoka ja olen tähän asti tehnyt gluteenittoman kakun siihen ihan kääretorttupohjista perunajauhoilla. En ole uskaltanut kokeilla paistaa "kunnollista" kakkupohjaa gluteenittomana. Millä jauhoilla kannattaisi kokeilla? Sunnuntain gluteenittomilla? Hirveästi ei ole kokemusta gluteenittomasta leivonnasta...Mitä olen kuullut, niin helposti epäonnistuvat tällaiset "paksut" leivonnaiset gluteenittomista jauhoista. T:Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenna! Ehdottomasti kannattaa paistaa kunnon kakkupohja, pääset paljon helpommalla! Mulla on tuota sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta (http://www.raisionkeittokirja.fi/raision-tuotteet/gluteenittomat-tuotteet/sunnuntai-gluteeniton-jauhoseos?reid=6411200102731). Mulla ei myöskään ole kokemusta noista gluteenittomista kuin parin kakun verran. Olen laittanut puolet tuota jauhoseosta ja puolet perunajauhoja ja näin on kyllä tosi hyvä pohja tullut. Muista antaa pohjan vetäytyä yhden päivän ennen leikkaamista. Ja muista olla kostutuksen kanssa tarkkana, tuo pohja ei siedä paljoakaan nestettä kun muuttuu jo ihan mössöksi. Toiset keliaakikot ovat myös tosi herkkiä niin kannattaa olla hirmu tarkkana kaikista välineistäkin etteivät ole kosketuksissa vehnäjauhoihin. Itse ostin uuden sokerin ja leivinjauheenkin varmuuden vuoksi. Vatkaimistakin saattaa putoilla jauhoja taikinaan. Onnea kakkuhommiin! :)

      Poista
  10. Kiitos vinkistä. Täytyy testata vielä ennen seuraavia synttäreitä, kuinka onnistuu:) T:Jenna

    VastaaPoista
  11. Minuutti per muna.. Voiko taikinaa vatkata liikaa, luin jostain niin? :/ ihan ok näköiset pohjat tuli, katotaan miten täyttö huomenna sujuu.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole koskaan kuullut, että voisi vatkata liikaa. Tuon minuutti per muna ohjeen olen kuullut jostain luotettavasta lähteestä, mutta en muista mistä, ehkä jostain leipuri-kondiittorin pitämästä blogista. Mutta esimerkiksi Ulla Svensk neuvoo kirjassaan Lempileivonnaiset, vatkaamaan 5 munan kakun munia ja sokeria 10 minuuttia, eli tupla-ajan kuin mitä minä neuvon. Omalla kokemuksella voi kertoa, että mitä kauemmin vatkaa, sitä mahtavampi vaahto! :D Itse tykkää tästä pohjasta yli kaiken! Sitä on helppo käsitellä, kunhan muistaa antaa sen tekeytyä seuraavaan päivään ennen kuin leikkaa. Toivottavasti pohjasi ovat hyvät! :)

      Poista
  12. En saanut nousemaan niin kuin kuvassa sulla :( mutta hyvä maku ja aivan ihana käsitellä! Ehkä siis olet oikeassa vatkaamisen suhteen, teen kyllä tällä ohjeella toistekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli mieleen etten itse käytä enää leivinjauhetta, kun pohjat ovat muutenkin todella kuohkeita ja isoja. Leivinjauheen käytössä on myös lässähtämisen vaara. Kiva kun tykkäsit ohjeesta, toivottavsti ensi kerralla kaikki menee hyvin! :)

      Poista
  13. Tulipa testattua taas, vatkaus on ison pohjan salaisuus :D ja hei, myös gluteeniton pohja onnistuu enkä laittanut yhtään perunajauhoja.. Onhan pohja murenevaa, mutta gluteeniton on. Luotan edelleen Semperin jauhoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! :) Ei se murenevaisuus täytekakuissa haittaa, kun viat jää piiloon ;) Mutta juuri tuon murenevaisuuden takia kannattaa kostutus jättää ihan minimiin tai kokonaan pois.

      Poista
  14. Kiitos Taru tämän loistavan täytekakkupohjan ohjeen muistuttamisesta. Mä olen tehnyt joskus aeimmin tällä samalla metodilla, aikaan ennen blogia, mutta hiukan unohtanut sen. Peruskakkupohjia ei paljoa muulla kannata tehdäkään, tällä tulee kyllä niin hyvä pohja täytekakkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Raili :) Tämä on kyllä uskomattoman hyvä ohje. Oliskohan tämä leipuri-kondiittori-koulussa opetettu pohja? Tuntuu nimittäin olevan ammattilaisten suosima. Kun ekan kerran kokeilin tällä, en ole muilla tehnytkään! :D

      Poista
  15. Paljonkohan pitää laittaa kaakaojauhetta jos tällä ohjeella tekee 6 munan kakkupohjan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama ruokalusikallinen riittää, kun käytät aitoa kaakaojauhetta (ei kaakaojuomajauhetta). Mä laitan yleensä 6 munan pohjaan 4-6 ruokalusikallista. Kuudella tulee jo melko tumma pohja. Tämä kaakaon määrä on sitten pois jauhojen määrästä.

      Poista
  16. Wau tätä täytyy kokeilla, ehkäpä juhannuksen mansikkakakkuun :) montako munaa laittaisit 20 cm vuokaan? Tein muuten 7minuutin kakkuohjeesi cupcakeseina ja sitruunaisena. Hyvin onnistui ja ihana rakenne! T.Sweety

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä on kokeilemisen arvoinen, hyvä pohja! :) Mä laitan 20cm vuokaan aina 3 munan taikinan, se on just passeli siihen :) Kiva kuulla, että kahvikakku taipui noin hienosti kuppikakuiksi! Kiitos kommentistasi Sweety :)

      Poista
  17. Kiitos paljon neuvosta, tämä meneekin jo ensi vknloppuna kokeiluun, jännää :) ps. Käytätkö muuten instagrammia?
    T.sweety

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sweety! En käytä instagramia. Hyvä, kun ohjeesta on iloa! Leipomisen iloa! :)

      Poista
  18. kumpi jauho käy parhaiten täytekakkupohjiin; normaali puolikarkea vehnäjauho vai kakkuvehnäjauho?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pääsit yllättämään! Enpä ole koskaan käyttänyt kakkuvehnäjauhoja! Googletin asiaa ja ainakin Sunnuntain sivuilla kehuvat kakkuvehnäjauhojen olevan todella mainioita juuri leivontaan. Eli olisivat parempia kuin tavalliset vehnäjauhot. Kiitos kommentista :)
      http://www.raisionkeittokirja.fi/raision-tuotteet/jauhot/sunnuntai-anni-helena-kakkuvehnajauho?id=114238

      Poista
  19. Nykyään onnistun kkkupohjissa AINA (jos en unohda niitä uuniin :D ) kun käytän tätä ohjetta! Suosittelen kaikille! Mitä mieltä olet, kun tuolla fb kiertää trendi, että kakkupohja tiputetaan paiston jälkeen n.10-20cm korkeudelta pöydälle paiston jälkeen. Rikkoo jotenkin ilmakuplia tms ja pitäisi tulla tasainen kakku? Tosin, tällä ohjeella mun kakut on kyllä ollu tasaisia muutenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! :D Tää onkin ihan paras ohje!
      Toi kikka kuulostaa ihan oudolta, enkä oo kuullutkaan tollasesta. En ihan heti kyllä innoissani ryntää tota kokeilemaan ;D

      Poista
  20. Hei, osaatkohan sanoa missä "vika"...kun kakku jäähtyy niin paistopinta ikäänkuin nousee hieman erilleen ja näkee että sen ja kakun välillä on ilmaa? Onkohan uunin paistolämpötilassa säätämistä vai mistä johtuisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihan tarkkaan osaa sanoa syytä. Sen verran olen ymmärtänyt, että tuohon kuoreen vaikuttaa kaksi asiaa. Eli kakku kannattaa paistaa alatasolla ja riittävän miedolla lämmöllä. Itse paistan 175 asteessa.
      Liisan blogista löysin kattavan paketin kakkupohjan teosta:
      http://www.makeaa.fi/kaikki-sokerikakkupohjasta/

      Poista
  21. Etsin suklaakakun ohjetta, tähän törmäsin kuukausi, . Tänään toista samanlaista tekemässä kun niin kaikki tykkäsivät :) Jätän liköörin pois, kun lapsetkin syövät. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentti menikin väärään paikkaan :D No kehut tälle Superminttu-Suklaa-Täytekakulle oli tarkoitettu :)

      Poista
    2. Kiitos ihanasta kommentistasi! :) Kiva kuulla, että kakku on maistunut! Tuo onkin sellaista suklaista ja raikasta samaan aikaan, ihanaa kerrassaan! ;D

      Poista
  22. Kiitos Taru ihänästä ohje. Mä teen suklaa mansikka täytekakku. 26cm. Mikä täyte on tähän hyvä? Ja määrät.
    Excuse my finnish.
    Terv Christine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Christine! Tosi hienoa, että tykkäät ohjeesta :) Minulla on paljon täyteohjeita, löydät ne kaikki tästä linkistä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/search/label/T%C3%A4ytekakkujen%20t%C3%A4ytteet

      Poista
  23. Kakkupohja uunissa, jännityksellä odotan tulosta! Hehe! Helppo oli tehdä kun tarkat määrät ja ihana vaahto tuli. Poika saa ensimmäisen synttärikakkunsa. Terkuin amatööri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella tekee kyllä moni, enkä ole ikinä kuullut että pohja olisi epäonnistunut! Hienoa että tykkäsit! Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  24. Hei, sinulta oppineena olen todennut tämän kakkupohjatekotavan oikein mainioksi. Olisin kiinnostunut tiedosta miten säilytät täyttämättömän kakkupohjan? Jääkaapissa vai huoneenlämmössä ja laitatko pussiin vai ilman etc. On hieman ristiriitaista tietoa muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Tällä ohjeella ei kyllä voi epäonnistua ja tykkään kun pohja on näin tehtynä kestävämpikin. Kaikkia yhtä paljon-ohjeella tulee höttöisempi pohja. Siis minä pussitan tai kelmutan pohjan tarkasti ettei se vaan pääse kuivumaan. Ja sitten jos käytän pohjan samana päivänä niin saatan jättää sen huoneenlämpöön. Jos säilytys on pidempi vaikka yön yli tai pidempään niin sitten säilytän pohjan jääkaapissa. Samoin pakastaessa pakkaan pohjan tarkkaan pusseihin tai kelmuihin. Pohja ottaa itseensä helposti hajuja ja makuja jääkaapissa ja pakastimessa. Ja minusta tuntuu että pohja tekeytyy paremmin käsiteltäväksi kylmässä. Olikohan tästä sulle apua!? :D

      Poista
  25. Hei niin tuleeko tähän ohjeeseen perunajauhoja? Olen tehnyt nyt vaikka kuinka monta kertaa kakkupohjan mut siitä ei ikinä tule tarpeeksi korkea että saisi 3 kerrosta leikattua ja sitten se on ihan mureneva ja höttönen, vaikea leikkaa mikä mahtaa olla vikana? Pakko tätä ohjetta kokeilla tällä kertaa jos viimeinkin onnistuisi:) Näyttää vaan niin hyvältä nuo siun tekemät unelmoin vaan että omat näyttäisi yhtä hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitan aina perunajauhoja kun tuntuu että niillä saa pohjaan sellaista silkkisyyttä. Pelkillä vehnäjauhoilla pohja on karheampi. Laitan yleensä 70-80% vehnäjauhoja ja loput 20-30% perunajauhoja. Tuosta murenevaisuudesta, että kakkupohjan pitää aina saada tekeytyä. Minä pidän pohjaa jääkaapissa ja yleensä leikkaan sen vasta seuraavana päivänä paistamisesta. Silloin pohja ei murene juuri lainkaan. Minulla on myös kakkusaha joka on tosi kätevä ja pohja leikkaantuu aina täydellisesti 😉 Tällä ohjeella onnistut varmasti ja saat täydellisen pohjan! 😊 Kerrohan sitten miten kävi jos kerkeät ja muistat 😊 Kiitos kommentistasi!

      Poista
  26. Tein tänään tällä ohjeella gluteenittomana. Tiukan aikataulun vuoksi jäi pohjan teko ja täyttö samalle päivälle. Onneksi viisas anoppini antoi neuvon että laita pohja jääkaappiin siihen saakka kunnes täytän

    VastaaPoista
  27. Kuulostaapa tämä kokeilunarvoiselta :-) tarkoitus olisi n 40 hengen kakku tehdä, ja mietiskelin että voisikohan tätä paistaa uunipellillä...kerros kerrallaan :-) montako munaa arvelet tarvitsevan yhteen pellilliseen?

    VastaaPoista
  28. Kiitos vielä tästä ohjeesta, peltipohjat onnistui hyvin ja lisäksi 6 munan kakku pyöreään vuokaan oli mitä upein..ja koostumus tällä ohjeella todella hyvä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtava kuulla! Kiitos kommentistasi! 😄

      Poista
  29. Hei,

    Mahtavia ohjeita sinulla :)

    Minulla on myös tuo vuoka neliskanttisia kakkuja varten, mutta en käytä sitä paljon, koska pellin alareunan ja pellin välistä valuu joka kerta taikinaa uunipellille..
    Eli onko sinulla tähän jotain vinkkiä vai onko nyt vaan käyttäjässä vikaa.

    T. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna! Ja kiitos 😍
      Käyttäjässä ei missään nimessä ole vikaa vaan siinä reunassa 🤣 Mä käytän sitä aina isojen kakkujen tekoon ja aina taikinaa valuu pellille... oon aatellut että se on vaan kestettävä vaikka on todella ärsyttävää 😅

      Poista
  30. Tosi hyvä ohje! Oikeastaan ekaa kertaa mun kakkupohja onnistui! Siitä tuli ehkä aavistuksen liian matala,mutta mulla olikin tosi pieniä munia. (Suoraan kanalasta eilen kerättyjä :)) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla että ohjeesta on ollut hyötyä! Omat kananmunat kuulostaa ihan parhaalta! 😍 Kiitos kommentistasi 😊

      Poista
  31. Onko sulla ohjetta tuohon suorakaiteen muotoiseen pohjaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on ihan sama kuin pyöreässä, kakkupohja on vaan tehty neliskanttiseen vuokaan. Tuossa yhdessä kuvassa lukee että siinä on tehty 7 munan pohjataikina. Vuokaan mulla on sellainen säädettävä reunavuoka ilman pohjaa. Kakku tehdään suoraan uunipellille jossa on leivinpaperi ja tämä reunavuoka.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊