Tarun Taikakakut

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kreikkalainen voileipäkakku (22 x 32cm)

Moi!
Viikonloppuna juhlittiin nuoremman tyttäreni 4-vuotissyntymäpäiviä. Olipa taas kiva järjestää rakkaalle lapselle juhlat ♥ Aika meinasi olla rajallinen, mutta onneksi omistan ison pakastimen niin voin tehdä reilusti kaikkea pakkaseen valmiiksi 😉 Halusin taas testata vähän uusia juttuja ja tämä voileipäkakku oli yksi sellainen joka kiinnosti. Niin hyvä kuin Pullahiiren kinkkuvoileipäkakku onkin niin nyt oli jo aika testata jotain muuta! 😃 Tämä kasvisvoileipäkakku olikin älyttömän maukas! Ohje oli taas Pullahiireltä 😊 Tykättiin tosi paljon tästä! Mies jopa sanoi että tämä olisi kaikista tekemistäni voileipäkakuista paras! 😄

Ohje on siis Pullahiiren ja se on kopioitu täältä.
(Suurensin ohjeen isoksi neliskanttiseksi kakuksi ja lisäilin omia huomioita sekaan)




Kreikkalainen voileipäkakku

2 pkt (á 550g) ruispaahtoleipää ja täysjyväpaahtoleipää 

Aurinkokuivattu tomaatti-fetajuustotäyte:
500 g fetajuustoa (salaattijuustoa)
noin 150 g aurinkokuivattua tomaattia
600 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
200 g laktoositonta ranskankermaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
ruukku ruohosipulia

Tsatsikitäyte:
1 kurkku
1 valkosipulin kynsi
200 g laktoositonta ranskankermaa
200 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa

Kostutus:
noin 4 dl sitruunalla maustettua vettä (2½rkl sitruunan mehua)

Kuorrutus:
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

salaattia, kurkkua, tomaattia, fetajuustoa, oliiveja ja yrttejä

Leikkaa leivistä reunat pois. Vuoraa pitkillä kelmusuikaleilla neliskanttisen irtopohjavuoan reunat. (Kasasin kakun reunojen avulla suoraan kakkukuvun alustalle)

Valmista täytteet. Raasta valkosipuli ja laita leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kaikki aurinkokuivattu tomaatti-fetajuustotäytteen ainekset. Pyöräytä täyte sekaisi hyvin (laitoin ensin vain tomaatit, valkosipulin ja fetan ja pyöräytin ja sitten vasta tuorejuustot ym) Täytteeseen saa jäädä hieman sattumia. 

Raasta toista täytettä varten kurkku ja laita kurkkuraaste siivilään ripottele päälle hieman suolaa. Anna kurkun valua. Purista lopuksi kurkusta kaikki ylimääräinen neste pois ja raasta valkosipuli joukkoon. Sekoita kaikki täytteen maitotuotteet hyvin keskenään sekaisin ja lisää kurkku-valkosipuliraaste joukkoon. Mausta vielä maun mukaan mustapippurilla. 

Lado vuoan pohjalle kerros paahtoleipää ja kostuta sitruunavedellä. Täytä pohja ensin mahdollisuuksien mukaan kokonaisilla leiväviipaleilla ja lopuksi leikkaa leipäviipaleista sopivia paloja täyttämään raot. Levitä puolet aurinkokuivattua tomaattia sisältävästä täytteestä leipien päälle. Levitä toinen leipäkerros, kostuta ja levitä tsatsikitäyte leipien päälle. Levitä kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä loput ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Lado vielä leipäkerros täytteen päälle, kostuta ja kelmuta kakku. Laita kakun päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta tai muu vastaava. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään.

Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle ja poista kelmut kakun päältä. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä levitettäväksi massaksi (mä vatkasin ensin kerman ja sitten lisäsin tuorejuuston). Levitä tuorejuusto-kerma kakun reunoille ja päälle. Halutessasi pursota vielä kakun reunoille kaunis pursotus. Pese päälle tulevat kasvikset ja pilko ne sopiviksi paloiksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Vinkki! Kostutusnesteen määrä vaihtelee käytettävästä leivästä sekä leivän tuoreudesta. On myös makuasia kuinka kosteaa voileipäkakun tulee olla.

Laitoin kerrokseen aina 7½ leipäsiivua. Enkä jaksa leikata leivistä reunoja pois 😆

Terveisin Taru

17 kommenttia:

  1. Ensinnäkin suuren suuret onnittelut tyttärelle!! <3
    Ja vitsit miten herkullisen näköinen kakku!! Meillä on kans vakkarina aina se Pullahiiren kinkkuvoikkari. Mutta koska sun suosittelemat jutut on aina ollut älyttömän herkullisia, niin uskaltaudun varmasti joskus vaihtamaan kinkkukakun tähän ohjeeseen!
    P.S. Mulla on just pizzataikina "lepäilemässä" ja ajattelin testata pekoni-lehtikaalipizzaa sun ohjeella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne! ❤ Kokeile ihmeessä tätä jos joskus kaipaat vaihtelua. On tosi maukas kakku ja mielestäni mukavaa että on kokonaan kasviksista 👍😃
      Ihan mahtavaa oli että tykkäätte tuosta pitsasta! Lehtikaali on niin superterveellistä että laitan sitä ihan joka paikkaan 🤣 Jauhelihakastikkeessa se on myös mainio. Murskaan kuivattua lehtikaalia ihan pieneksi jauhelihan joukkoon niin menee lapsillekin kivasti läpi 😄

      Poista
  2. Voileipäkakku on kyllä niin herkkua.. Ihan liian harvoin sellaista tulee tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaisia tarjottavia miettiessä menee välillä turhankin vaikeaksi mutta tykkään että voileipäkakut on sieltä helpoimmasta päästä. Ne voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi eikä tarvi miettiä lämmittämistä ym 😄

      Poista
  3. Nythän alkoikin tehdä mieli voileipäkakkua... mitäpä, jos vaikka juhannukseksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ihme! On nämä niin herkullisia 😄 No ehdoton helppo herkku juhannukseksi on voikkari! Se käy välipalaksi kahvin kanssa ja iltapalaksikin. Ja vieraille tarjottavaksi! 😊

      Poista
  4. Voi että on komia ja niin herkullisen näköinen! Pitääpä itekin ottaa asialistalle. :) Oon viime aikoina keskittynyt kehittelemään sokerittomia herkkuja, väliin paremmalla ja väliin huonommalla menestyksellä.
    t. leena-muori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ❤ Mulla on tässä aika iso ohje, mutta Pullahiiren sivuilla on sitten se normaalin kokoinen ohje pyöreään kakkuun. Sokerittomuus on kyllä hyvä juttu. Meillä vältellään myös sokeria aika paljon, paitsi leivonnassa 😄 Hunajaa käytän sitten smoothieissa ja juomissa kun se on niin terveellistäkin 😊

      Poista
  5. Onpas komea voikkari. Nätti koristelu! <3 Itse en ole koskaan tehnyt! Mutta pitää kokeilla joku kerta joihinkin juhliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤ Voileipäkakku on ehdoton herkku kyllä! Ennen voikkarit oli sulatejuustoa ja kurkkusalaattia täynnä, mutta nykyään nämä on niin herkullisia että! Varsinkin olen tykästynyt näihin Pullahiiren ohjeisiin. Ne ovat olleet superhyviä 😙

      Poista
  6. Ompa hyvin näköinen kumpa minäkin jaksaisin tehdä voileipäkakun . Mutta kun ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Ei näissä nyt niin kova työ ole. Jospa joku kerta innostut sinäkin 😉

      Poista
  7. Hei. Mitä tuossa päällä on nuo koristeet? Punertavat ja vihertävät hippuset? Näyttää niin kauniilta ja haluaisin koristella tismalleen noin! Ja nuo reunoilla menevät köynnökset? 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Punertavat hiput ovat rosepippuria ja vihreät ovat timjamin lehtiä. Reunoilla on timjamin varsia. Ovat kyllä kivan näköisiä 😁 Kiitos 😊

      Poista
    2. kiitos vastauksestasi! <3 Tiedän sitten miten koristelen, kun minulta on tällainen ylppäreihin tilattu. :)

      Poista
  8. kuinka monelle sanoisit tästä reseptistä syövän? Onko 30 hengen kakku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin tämän olevan juuri 30 hengen kakku 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊