Hei!
Tässä sitten tämä serkun ylioppilasjuhlien superminttu-suklaa-täytekakku. Kuten nimestä arvaakin, kakku on sukua juustokakulle nimeltä superminttukakku, joka löytyy täältä. Serkkuni tykkää tästä superminttukakusta kovasti ja pyysi saada tämän täytteeksi täytekakkuunsa. Minäkin olen käyttänyt juustokakkujen täytteitä täytekakuissa, mutta miksi en ikinä ole hoksannut laittaa tätä täytettä, kun meilläkin minttua rakastetaan??? Aivan mahtava idea!!! Kiitokset ideoinnista kuuluu siis Saralle! ;D Ja kakusta tuli niin ihana, että tähän on julkaistava ohjekin!
Paistoin kakkuun 6 munan kaakaosokerikakkupohjan, kaakaojauhetta laitoin 4 ruokalusikallista ja se oli mielestäni oikea määrä. Pohja oli sopivan suklainen :)
Kostutukseen riitti 1/2 dl maitoa ja yksi pullo frezzan minttusuklaajuomaa joka kivasti vielä korosti mintun makua kakussa.
Täytteen alkuperäisessä ohjeessa likööriä laitetaan 3 rkl, minä laitoin 6 rkl ja vieläkään maku ei ollut vahva ja makuraadin mukaan likööriä olisi saanut olla vielä vähän enemmänkin :)
Täyte on siis suoraan Ulla Svenskin superminttukakusta tästä. Laitan vielä ohjeen tähän:
Minttusuklaatäyte:
6 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
6 rkl minttulikööriä *
8 liivatelehteä (6-7 riittää täytekakun välissä)
100 g minttusuklaata (käytän marabou minttukrokanttisuklaata tähän)
pieni pisara vihreää elintarvikeväriä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
3. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
4. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
5. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Suklaaganache:
60 g tummaa suklaata
60 g maitosuklaata
1/2 dl kermaa
Marmorointiin valkoista suklaata
1. Kuumenna kermaa kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi.
2. Kun kerma on kuumaa lisää rouhittu suklaa ja sekoittele varovasti. Lämmitä massaa aina tarvittaessa niin kauan, että suklaat on sulaneet.
3. Kaada kakun päälle.
Suklaa/kaakaokerma:
5 dl kermaa
5 rkl kaakaojauhetta
5 rkl tomusokeria
Samalla kun vatkaat kermaa, sihtaa joukkoon pikku hiljaa kaakaojauhe ja tomusokeri. Voit alkaa lisäämään tomusokeria ja kaakaojauhetta heti vatkaamisen aluksi. Jos jätät niiden lisäämisen loppuun, kerma menee helposti voiksi. Kaakaojauhe ja tomusokeri tuntuvat vauhdittavan vatkaantumista.
Leikkauskuvassa näkyy tuo vaaleanvihreä väri täytteessä :)
* Olen käyttänyt näitä likööreitä:
-Gabriel Boudier Creme De Menthe-minttulikööri
-Marie Brizard-minttulikööri
(Kuvat lainasin netistä)
Terveisin Taru
Minttu on sitten niin herkullista! Täytynee varmaan itsekin kokeilla tätä reseptiä :)
VastaaPoistaKiitos kommentista! :) Suosittelen tätä kyllä! Tässä on monta työvaihetta, mutta mielestäni se vaiva kannattaa nähdä tämän herkun eteen ;D
PoistaNam, nyt näyttää kyllä hurjan herkulliselta tää kakku! :)
VastaaPoistaKiitos Essi! Tämä oli ihanan suklainen ja raikas yhtäaikaa :) Tässä on monta työvaihetta, mutta on vaivansa väärtti!
PoistaPitäis isosiskolle leipoo kakku äitin kaa tänään ja tää taitaa olla se oikee. 16 vuotta jo niin pitäähän sen jotain näin hienoa olla. ★ :-)
PoistaKiitos kommentistasi Neea! Tää on just oikee valinta, ihan huippu hyvää kakkua :D
PoistaMeillä ei ole likööriä joten onko mitään muuta mihin voisi liivatteet laittaa?
VastaaPoistaTuo likööri on aika suuressa osassa tuossa täytteessä, mutta jos välttämättä haluatte sen jättää pois niin ihan vesi käy liivatteiden liotukseen. Makoisia juhlia! :)
PoistaTosi hyvä ja toimiva ohje!
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla! :D
PoistaTosi mielenkiintoinen oli tehdä. Saap nähdä kuinka kakku maisuu Isänpäivänä. Ainakin raaka-aineet maistui tooosi hyvälle. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiva kuulla ja ole hyvä! Tämä onkin aivan ihana kakku! Toivottavasti tykkäätte myös! :)
PoistaHei jos korvaisi liköörin piparminttu aromilla paljonko sitä pitäisi laittaa?
VastaaPoistaHei! Aloittaisin vaikka teelusikallisesta ja maistelisin täytettä. Lisäät sitten aromia pienissä määrin oman maun mukaisesti :)
Poista