Moikka!
Ensimmäisenä haluan toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleiksi! Olen ihan otettu kaikkien kiinnostuksesta :)
Ensimmäisenä haluan toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleiksi! Olen ihan otettu kaikkien kiinnostuksesta :)
Kehittelen herkkuja kahvipöytään ja päätin tehdä suklaasormia. Mieheni antaman kehitysidean perusteella näitä sitten muokkailin, eli hänen toiveesta keksi on nyt dipattu suklaaseen poikittain ja näin ollen suklaata tulee joka suulliseen :D Lisäsin omaksi iloksi näihin vielä nonparellejakin. Täytyy sanoa, että nämä ovat kyllä paljon parempia nyt, kun suklaata tulee joka suupalaan! Laitan tähän ohjeenkin näihin, ohje on kopioitu Mirren blogista täältä. Tein näitä myös aiemminkin, se postaus löytyy täältä vaihekuvineen.
Wieniläiset suklaasormet n. 30kpl
125g voita tai margariinia
Reilu 1dl tomusokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl maissitärkkelystä
200g tummaa suklaata
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman maitoa. Pursota isolla tähdenmuotoisella tyllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa.
Paista 175-200 asteessa 11-14 minuuttia.
Nämä ovat meillä paljon tykättyjä pikkuleipiä ja näitä tuleekin tehtyä aika usein. Hieno oivallus suklaaseen kastaminen noin päin...apinoinpa sinua ensi kerralla. Kauniita!
VastaaPoistaKiitos :) Minua kiinnostaa myös hirveästi Sakari Sokerin karpalo-valkosuklaa-versio näistä kekseistä:
Poistahttp://sakarisokeri.vuodatus.net/lue/2010/08/karpaloiset-pikkuleivat
Ja ajattelinkin niitä kokeilla seuraavaksi, kuulostavat niin ihanilta :)
Miehet keksivät kaikkea! Ja tämä idea oli aivan paras! Toimii! :)
Kokeilin tätä ohjetta ja oikein herkullisia keksejä tuli, vaikka ei kyllä yhtä kauniita kuin sinun tekemäsi. :)
VastaaPoistaKiitos kommentista Niina ja kiva kun ohjeesta oli sinulle iloa! Kävin kurkkimassa sun blogissa ja keksit olivat varsin herkullisen näköisiä :)
Poista