Moi!
Laitetaanpa tänne tälläinen ihana pohjaohje :) Ohje on Kinuskikissan ja kaikki kunnia siis hänelle. Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta täältä.
Millainen kakku tästä pohjasta syntyi, sen näette myöhemmin ;)
Millainen kakku tästä pohjasta syntyi, sen näette myöhemmin ;)
Käytin kakun paistossa Kinuskikissan pyyhevinkkiä ja se toimi tosi hyvin! Kylmä pyyhekaitale estää reunoja kypsymästä ensin, mitä helposti tapahtuu tälläisissä rasvaa sisältävissä raskaissa kakuissa. Näin kakkupohja kypsyy tasaisesti eikä keskelle tule kohoumaa. Alemmasta kuvasta näkyy ettei kakku kohonnut keskeltä epätasaisesti :)
Taikina:
5 kananmunaa
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm).
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.
Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakku 175 asteessa 40-50 minuuttia uunin alatasolla.
Terveisin Taru
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi 😊