Moikka!
Tykkään yleensä ohuista pitsapohjista ja paksuista, jos ne on tehty hiivalla ja ovat kunnolla pehmoisia. Tällä ohjeella saa aivan ihanan pehmoisen ja paksun pohjan. Teen kastikkeen aina "hatusta", mutta kirjoitin tuohon alemmas ohjeenkin. Pitsan maku piilee juuri itse tehdyssä kastikkeessa, eikä täytteitä tarvitse aina olla montaa sorttia. Ihanan yksinkertaista herkkua! :)
Tykkään yleensä ohuista pitsapohjista ja paksuista, jos ne on tehty hiivalla ja ovat kunnolla pehmoisia. Tällä ohjeella saa aivan ihanan pehmoisen ja paksun pohjan. Teen kastikkeen aina "hatusta", mutta kirjoitin tuohon alemmas ohjeenkin. Pitsan maku piilee juuri itse tehdyssä kastikkeessa, eikä täytteitä tarvitse aina olla montaa sorttia. Ihanan yksinkertaista herkkua! :)
Maukas ja muhkea jauhelihapitsa (pellillinen)
Rukiinen pitsapohja:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (kuivahiivaa 1 pussi)
1 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Tee sinä aikana kastike ja paista jauheliha.
Kastike:
2 dl tomaattimurskaa
½ dl vettä
muutama lehti tuoretta basilikaa
2 rkl fariinisokeria
½ tl suolaa
yksi kynnetön valkosipuli
½ dl vettä
muutama lehti tuoretta basilikaa
2 rkl fariinisokeria
½ tl suolaa
yksi kynnetön valkosipuli
1 tl pitsamaustetta
1 tl timjamia
Keitä aineksia hetki kasaan, näin maut heräävät. Soseuta kastike halutessasi sileäksi.
Kaikki ainesten määrät ovat arvioita! Voit halutessasi muokkailla aineksia itsellesi sopivaksi.
1 tl timjamia
Keitä aineksia hetki kasaan, näin maut heräävät. Soseuta kastike halutessasi sileäksi.
Kaikki ainesten määrät ovat arvioita! Voit halutessasi muokkailla aineksia itsellesi sopivaksi.
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 kynnetön valkosipuli
suolaa
mustaa pippuria
paprikajauhetta
paljon juustoraastetta
Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta ne.
1 iso sipuli
1 kynnetön valkosipuli
suolaa
mustaa pippuria
paprikajauhetta
paljon juustoraastetta
Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta ne.
Painele pitsataikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjan päälle kastike ja sitten 2/3 juustoraasteesta. Laita sitten jauheliha ja viimeiseksi loppu juustoraaste.
Paista 250 asteessa 10 minuuttia.
Nauti.
Paista 250 asteessa 10 minuuttia.
Nauti.
Terveisin Taru
Voi, ÄH! Tuli nälkä :P Onneksi meilläkin on tänään "pizzaperjantai" :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista :)
PoistaIhanan muhkealta näyttää.. Liian harvoin tulee pitsaa tehtyä, niin hyvää kuin se onkin..
VastaaPoistaKiitos :) Mullakin on aika ajoin sellainen fiilis etten jaksa muka pitsaa tehdä vaikka se kuitenkin on melko vaivatonta ;D
PoistaKiitos Heidi :) Tämä pohjaohje onkin alunperin muokattu sun blogista löytyvästä ohjeesta, että kiitokset vaan sulle ;D
VastaaPoistaTällaista kotipitsaa teen usein! Ja vielä ketsupilla useinmiten! :) Tässä kohtaa kotoisuus voittaa! Herkulta näyttää!
VastaaPoistaTämä oli kyllä tosi maukasta! Tälläisiä paksupohjaisia pitsoja on kiva tehdä ihan ruoaksikin, kun ovat niin täyttäviä :)
PoistaTotta....ei aina tartte olla montaakaan täytettä, kun maku vaan on kohillaan. Rukiisen pohjan voisin minäkin tehdä ensi kerralla. Nyt viimeksi tein ihan sämpylätaikinasta taasen pitsan ja piirakan välimuotoa.
VastaaPoistaKokeile tuota rukiista pohjaa ihmeessä. Se on aivan yhtä pehmeä kuin vaalea pohjakin! Sämpylätaikinasta en ole koskaan tehnyt pitsaa, mutta se kuulostaa kyllä hyvältä :)
PoistaKiitos ohjeesta! Tein tänään lapsille välipalaksi tätä pizzaa ja pellillinen pizzaa oli kadonnut parempiin suihin alta aikayksikön!
VastaaPoistaOle hyvä! Tosi kiva kuulla, että ohjeesta on ollut teille iloa! :)
PoistaNäyttää herkulliselta 😋 täällä kohta menossa uuniin pitsa. Kiitos ohjeesta 🌹
VastaaPoistaOlipa todella maukasta pitsaa. Teen toistekin.
VastaaPoistaIhana kuulla, että tykkäsit 😊
Poista