Moi!
Kesäkurpitsaa ei ole tullut tänä kesänä kovinkaan paljon vaikka taimia on seitsemän. En ole kerennyt keskittymään kunnolla kasvien lannoitukseen niin se näkyy nyt sadossa. No mutta jokusen kesäkurpitsan oon kuitenkin saanut. Tällä kertaa laitoin sitä sämpylöihin ja kaveriksi vielä kehäkukan terälehtiä. Terälehdistä tuli mukavasti väriä sämpylöihin. Kehäkukalla on myös lukuisia terveysvaikutuksia joista voit lukea vaikka täältä. Nämä on tosi hyviä ja meheviä sämpylöitä! 😋
Kesäkurpitsasämpylät n.20 kpl
5 dl vettä
50g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
n. 8 dl vehnäjauhoja
2 dl kesäkurpitsaa raastettuna
4-5 kehäkukan terälehdet
1 dl auringonkukan siemeniä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kuivahiivalla 42 asteiseksi) ja liota hiiva siihen. Jos käytät kuivahiivaa lisää se jauhojen joukossa. Lisää joukkoon muut
aineet ja alusta taikina kimmoisaksi jauhoilla. Anna taikinan kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Leivo taikinasta kaksi pötköä ja jaa molemmat pötköt noin kymmeneen palluraan, pyörittele pyöreiksi. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille kohoamaan liinan alle noin 10-15 minuutiksi. Paista sämpylät 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Kukkakuva vielä loppuun 😄
Kuvassa punapäivänhattu, kosmoskukka, sinipallo-ohdake ja päivänsini.
Terveisin Taru
Onpa mielenkiintoinen resepti! Molempia löytyy, joten mun täytyy tätä varmaan testata :)
VastaaPoistaKiva että kiinnostuit! Nämä on tosi hyviä! 😄❤
Poista