Moi!
Mun piti kokeilla Kermaruusun lehtikaalipitsaa, mutta lehtikaali jäi kiireessä kaupan hyllylle... Sain kuitenkin huiman idiksen näistä aineksista ja pakko oli päästä kokeilemaan onko keksimäni yhdistelmä niin maukas kuin kuvittelin. No olihan se! Niin hyvää pitsaa tuli, että vei kielen mennessään! ;D
Täysjyväinen pitsapohja:
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (kuivahiivaa 6g eli ½ pussia)
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla ohut pitsapohja pellille.
Valkoinen kastike:
150 g ranskankermaa
murskattuja valkosipulin kynsiä (laitoin 3)
1/4 tl suolaa
mustaa pippuria
Sekoita valkosipulimurska ja mausteet ranskankermaan.
Täyteet:
150 g savupalvikalkkunaa (Wursti)
1 punasipuli
kirsikka/luumutomaatteja
juustoraastetta
Levitä pitsapohjan päälle valkoinen kastike ja ripottele siihen päälle 2/3 juustoraasteesta. Asettele tähän päälle paloitellut ja viipaloidut täytteet ja sitten vielä loput juustoraasteesta.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia niin, että pitsan pinnalle tulee hieman väriä.
Terveisin Taru
Nam, kuulostaa kyllä herkulta! :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä niin mahtavaa pitsaa, että sitä pitää tehdä joskus kyllä uudestaankin ;)
PoistaMaistuis varmaan mullekin ;)
VastaaPoistaNo varmasti maistuisi ;D
Poista