lauantai 5. maaliskuuta 2016

Tosi maukas täysjyväinen kalkkunapitsa

Moi!
Mun piti kokeilla Kermaruusun lehtikaalipitsaa, mutta lehtikaali jäi kiireessä kaupan hyllylle... Sain kuitenkin huiman idiksen näistä aineksista ja pakko oli päästä kokeilemaan onko keksimäni yhdistelmä niin maukas kuin kuvittelin. No olihan se! Niin hyvää pitsaa tuli, että vei kielen mennessään! ;D 


Täysjyväinen pitsapohja:
1 ½ dl vettä 
15 g tuorehiivaa (kuivahiivaa 6g eli ½ pussia) 
½ tl suolaa 
2 rkl rypsiöljyä 
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl grahamjauhoja 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla ohut pitsapohja pellille. 

Valkoinen kastike: 
150 g ranskankermaa 
murskattuja valkosipulin kynsiä (laitoin 3) 
1/4 tl suolaa 
mustaa pippuria 

Sekoita valkosipulimurska ja mausteet ranskankermaan. 

Täyteet:
150 g savupalvikalkkunaa (Wursti
1 punasipuli 
kirsikka/luumutomaatteja 
juustoraastetta 

Levitä pitsapohjan päälle valkoinen kastike ja ripottele siihen päälle 2/3 juustoraasteesta. Asettele tähän päälle paloitellut ja viipaloidut täytteet ja sitten vielä loput juustoraasteesta.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia niin, että pitsan pinnalle tulee hieman väriä. 


Terveisin Taru

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊