Hei!
Multa puuttuu blogista yksi perinteinen kahvikakkuresepti, nimittäin tiikerikakun resepti. En ole tehnyt kyseistä kakkua koko blogin pitämisen aikana joten siitä on jo ainakin 3 vuotta, kun olen viimeksi tehnyt tiikerikakun!
Kuvio kakkuun saa tulla itsestään, sillä joskus nuorempana kun yritin sörkkiä taikinaa haarukoilla, hienoa kuviota ei tullut koskaan. En vaan osannut sitä. Suosiolla sitten lakkasin sohimasta niin alkoi kauniita kuvioita syntymään itsestään ;D
Ohjeen tähän kakkuun hain kahvikakku-mestarilta Mimmiltä, kiitokset vaan sinne :)
(muokkailin ohjeen ulkomuotoa hieman omanlaisekseni)
Kuvio kakkuun saa tulla itsestään, sillä joskus nuorempana kun yritin sörkkiä taikinaa haarukoilla, hienoa kuviota ei tullut koskaan. En vaan osannut sitä. Suosiolla sitten lakkasin sohimasta niin alkoi kauniita kuvioita syntymään itsestään ;D
Ohjeen tähän kakkuun hain kahvikakku-mestarilta Mimmiltä, kiitokset vaan sinne :)
(muokkailin ohjeen ulkomuotoa hieman omanlaisekseni)
Ohje on kopioitu Mimmin blogista täältä.
Tiikerikakku 2 l
200 g voita
200 g sokeria
4 kananmunaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0.75 dl maitoa
tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi. Lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi. Ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakaojauhe ja maito. Laita voideltuun vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten kaakaotaikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.
(nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hieman sekaisin)
Paista kakku noin 2 litran voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.
(Minä paistoin 150-160 asteessa n.70 minuuttia)
(Minä paistoin 150-160 asteessa n.70 minuuttia)
Terveisin Taru
Nam! Tiikerikaakku on kyllä kuivakakuista parhaimpia. Niin harvoin vaan tulee tehtyä, miksiköhän..
VastaaPoistaMullakin jää nämä kakut helpolla muiden leipomusten jalkoihin! Tätäkään en kyllä itselleni tehnyt ;D
PoistaHeh, minullakaan ei ole blogissa tiikerikakun ohjetta, kun olen viimeksi tehnyt tiikerikakkua muistaakseni vanhemman pojan lakkiaisiin. Eli siitä on jo monta vuotta, koska samainen nuorukainen pääsi intistäkin reilu vuosi sitten ;). Täytyis tehdäkin tiikerikakkua pitkästä aikaa jossain vaiheessa...
VastaaPoistaJoskus joku kakku tai leivonnainen painuu unholaan, kun uusia kokeiltaviakin on vaikka kuinka paljon! Kyllä sunkin kannattaa tälläinen tehdä! ;D
PoistaMahtavan näköinen tiikerikakku! Njam! Ihan tulee isän kakut mieleen.:)
VastaaPoistaKiitos Leena :D Sun pitää isäsi ohjeella tehdä kakku, vaikka vauvaa katsomaan tuleville ♥
PoistaTiikerikakun suosio on ja pysyy, ainakin meillä ja lähipiirissä. Hyvin usien kysellessäni esim ihan joulukakuksi toivomuksia, saan vastauksen että perinteinen tiikerikakku. Itse tykkään myös appelsiinisesta ja sitruunaisesta versiosta. Komian kakun olet tehnyt. Mustikkasuulla oli pikkasen erilaisilla suhteilla tehty kakku, vaan en ole vielä saanut sitä aikaiseksi kokeilla...
VastaaPoistaMä kirjotin ylös sun ja Mustikasuun Heidin ohjeet, mutta päädyin sitten lopulta sun ohjeeseen. Tuota Heidin isoäidin ohjetta on myös joskus kokeiltava. Mua kiinnostaa eri versiot myös ja varsinkin sellainen jossa oli kaakaoraidan tilalla mustikkaraita! :)
PoistaJoskus 70 tai 80-luvulla tehtiin tiikerikakkua ihan millä hilloraidalla tahansa. Tai oikeestaan se sais olla marmeladia, kun se kuitenkin osittain imeytyy kakkuun ja löysällä hillolla tehessä raita jää aika olemattomaksi. Kannattaa kyllä kokeilla muitakin raitoja mitä ihan perinteisiä. Luumumarmeladilla muitelen joskus kans tehneeni sillon hamassa nuoruudessani.
PoistaNo marmeladi-raidat vasta mielenkiintoiselta kuulostavatkin! Varmasti ihanaa! :D
Poista