Heips!
Meillä ollaan sairasteltu jo niin pitkään, että leivontatauko on venunut ihan liian pitkäksi... Eilen oli sitten jo ihan pakko kaivaa vatkaimet esiin ;)
Mulle jäi korvan taakse uusimmassa Leivotaan-lehdessä (1/2015) ollut jäädytetty vaniljajuustokakku josta veljeni vaimo teki oman (hyydytetyn) versionsa. Veljen vaimon versio oli niin mielettömän hyvää, että nyt päätin tehdä siitä oman versioni joka ei ole myöskään jäädytetty vaan hyydytetty.
Ja kyllä oli hyvää! Niin simppeli ja niin herkullinen kakku! Tykkään noista Bastogne-kekseistä juustokakun pohjana ja ne sopivat hyvin myös tähän. Täyte oli ihanan pehmeä ja vaniljan makuinen. Ja nuo vadelmat! Ne olivat tosi suuressa roolissa tässä kakussa. Vadelmien raikkaus ja kirpeys tasapainoitti juuri sopivasti makeaa ja pehmeää täytettä. Pohja oli hieman paksu joten jos olet ohuemman pohjan ystävä niin laitoin ohjeeseen sulkuihin ohuemman pohjan ainesten määrät.
Vaniljajuustokakku vadelmilla 24cm
Pohja:
1 pkt (260g) LU Bastogne keksejä (200g riittää)
100 g voita (80g)
Vaniljatäyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatangon siemenet
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4-6 liivatelehteä (laitoin 6)
¼ dl vettä
Väliin 2-3 dl jäisiä vadelmia
(pyri käyttämään kotimaisia vadelmia)
Mulle jäi korvan taakse uusimmassa Leivotaan-lehdessä (1/2015) ollut jäädytetty vaniljajuustokakku josta veljeni vaimo teki oman (hyydytetyn) versionsa. Veljen vaimon versio oli niin mielettömän hyvää, että nyt päätin tehdä siitä oman versioni joka ei ole myöskään jäädytetty vaan hyydytetty.
Ja kyllä oli hyvää! Niin simppeli ja niin herkullinen kakku! Tykkään noista Bastogne-kekseistä juustokakun pohjana ja ne sopivat hyvin myös tähän. Täyte oli ihanan pehmeä ja vaniljan makuinen. Ja nuo vadelmat! Ne olivat tosi suuressa roolissa tässä kakussa. Vadelmien raikkaus ja kirpeys tasapainoitti juuri sopivasti makeaa ja pehmeää täytettä. Pohja oli hieman paksu joten jos olet ohuemman pohjan ystävä niin laitoin ohjeeseen sulkuihin ohuemman pohjan ainesten määrät.
Sitten ne eroavaisuudet siihen lehdessä olleeseen kakkuun. Leivotaan-lehden versiossa oli digestive-keksipohja ja täytteessä 3 keltuaista. En halunnut noita keltuaisia käyttää niin jätin ne pois. Halusin kakusta korkeamman niin lisäsin yhden tuorejuuston ja ½dl tomusokeria. Liivatteita alkuperäisessä kakussa ei ollut koska kyseessä oli jäädytetty kakku.
Vaniljajuustokakku vadelmilla 24cm
Pohja:
1 pkt (260g) LU Bastogne keksejä (200g riittää)
100 g voita (80g)
Vaniljatäyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatangon siemenet
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4-6 liivatelehteä (laitoin 6)
¼ dl vettä
Väliin 2-3 dl jäisiä vadelmia
(pyri käyttämään kotimaisia vadelmia)
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Valmista vaniljatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma.
Laita toiseen kulhoon tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaniljatangon siemenet ja vatkaa sekaisin. Sekoita/vatkaa kermavaahto ja tuorejuustoseos yhteen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen.
(muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!)
Levitä 1/3 osaa täytteestä keksipohjan päälle tasaisesti ja laita päälle vadelmia murskattuna ja kokonaisina. Laita loput täytteet vadelmien päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielummin yön yli.
Itse laitoin koristeeksi päälle vielä vadelmia.
Ihanaa varmasti
VastaaPoistaTämän maku sopi kyllä minun suuhun mainiosti ;D
PoistaVoi, kun näyttää ja kuulostaa hyvältä! Ja sitä se varmasti olikin! :)
VastaaPoistaTämä oli sellainen ohje etten välttämättä olisi ihan heti itse innostunut, mutta kun pääsin ensin toisen tekemänä maistamaan niin olin kuitenkin heti myyty ;) Itse ihastun yleensä kaiken maailman suklaahässäköihin ;D Kakku oli kaikkineen tosi onnistunut ja ihanan makuinen! :)
PoistaVaniljaa ja vadelmaa.. Kuulostaa oikein herkulliselta!
VastaaPoistaTämä oli tosi herkullista! Pehmeä täyte ja pirteät marjat sopivat tosi hyvin yhteen :)
PoistaBastogne-keksit on todella hyviä ja toimii varmasti myös juustokakun pohjana. Harva asia muuttuu huonommaksi, jos siihen lisää voita;) Vadelma ja vanilja on myös tomiva yhdistelmä.
VastaaPoistaHyvin toimii nuo keksit pohjassa! Tein pari viikkoa sitten sitruunajuustokakun samalla pohjalla (ei ole blogissa) niin toimi siinäkin tosi hyvin! Juu, voin lisääminen harvoin mitään pahentaa ;D Tämä kakku oli tosi hyvää! Meinaan kyllä tehdä tätä vielä uudestaankin :)
PoistaIhanan kuulloinen yhdistelmä, makeahko vanilja ja kirpeät marjat, nams! :) Toimisikohn tämä vaikkapa myös puolukoilla tai vaikka punaherukoillakin. Herukoissa kylläkin on siemeniä, eikä kaikki niistä välitä, mutta eipä niitä paljon tarvitsisi raikkautta tuomaan. Bastogne-keksejä en olekaan vielä kokeillut pohjassa, pitääkin kokeilla. Sopivat sinne varmaan tosi kivasti :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu :) Punaherukat kuulostaakin hyvältä! Onhan vadelmassakin siemeniä, eikä mua haitannut yhtään, kun kakku oli niin vietävän herkullista ;D Viimeiseen palaan jaksoin sen herkullisuutta ihmetellä! Varmasti teen vielä uudestaan tätä kakkua! Kokeile ihmeessä Bastogne-keksejä! Se on niin ihanan rapsakka keksi ja sopii monen maun kanssa. Sitruunan kanssa kokeilin jo aiemmin ja hyvin sopi! :)
PoistaNäyttää täydelliseltä! :) Tosiaan, noita Bastogne-keksejä täytyy kokeilla, mukavaa vaihtelua digestive- ja oreokekseihin, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKiitos paljon :D Noita Bastogne-keksejä kannattaa kokeilla ehdottomasti :) Tein joskus wilhelminoistakin pohjan juustokakkuun ja nekin toimi kivasti:(http://taikakakut.blogspot.fi/2014/10/marianne-suklaajuustokakku-24cm.html).
PoistaNäin joskus jossakin blogissa, että juustokakun pohjaksi oli paistettu yksi tosi iso keksi, mutta en muista kenellä... Siinä oliskin sulle sopiva resepti kehitettäväksi! Joku ihana Chocolate Chip Cookie-pohja suklaajuustokakkuun! Nam! ;D
Minäkin olen nähnyt jenkkiblogeissa Chocolate chip cookie-pohjia, en vain ole vielä ehtinyt kokeilla niitä mutta ihan varmasti aion kokeilla! :D Täytyy Wilhelminojakin kokeilla joskus :)
PoistaMä kans annan ääneni wilhelmiina-pohjalle. Oon käyttäny useissa kakuissani ja ku ite tekee wilhelmiinat, ni nitäki voi mielensä mukaan maustaa :)
PoistaToi kokonainen keksi pohjana kuulostaa huisin kivalta.
Wilhelmina on ihanan rapsakka ja murumainen keksi, sopi hyvin juustokakkuun. Niin kuin tuo Bastognekin, ihanan rapea ja kanelinen keksi :)
PoistaJäädään odottamaan josko ilmaantuis resepti kokonaiseen isoon keksiin juustokakun pohjana ;)
http://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2014/12/omar-cookiekakku_27.html
PoistaHei Taru, tarkoititkohan tätä kakkupohjaa? :)
Tuo pohja oli tosi hyvä ja kivan erilainen :)
PoistaMiksen yhtään tuota muistanut! Hyvä kun muistutit! Olin vielä kommentoinutkin tuota, heh! ;D Kiva idea kyllä! :)
PoistaNäyttää niin HERKULTA!! .. Taidampa tempaista viikonlopuksi :))
VastaaPoistaKiitos paljon Birgit! :D Tätä sopii kokeilla! On nimittäin uskomattoman hyvää! ;)
PoistaIhan täydellinen kakku, eipä voi muuta sanoa. Mäkin tykkään enemmän hyydytetyistä kun jäädytetyistä kakuista. Tämä menee aivan varmasti mun reseptiarkistooni!♥
VastaaPoistaKiitos paljon Eija ♥ En voi kyllä muuta kuin suositella! Itse tykkäsin tästä todella paljon! :)
PoistaTätä pitää ehdottmasti viikonlopuksi kokeilla :) Mut en löydä kotimaisia vadelmia mistään; mitenkähän onnistuu ulkomaisilla? Ne kun pitäs kai kuumentaa/keittää jotenkin ensin pöpöjen karkottamiseks.
VastaaPoistaKokeilehan! Oli nimittäin mahdottoman hyvää :) Prismat on ainakin myynyt kotimaista vadelmaa pakasteena, yksi pieni rasia taisi maksaa jotain 4-5€. Ulkomaiset on kyllä ihan hankalia noroviruksen takia! Ainoa mitä keksin, on se, että teet vaniljajuustokakun vadelmakiilteellä, mutta se ei sitten ole ihan sama asia... mutta varmasti myös herkullista :)
PoistaVaikka näin:
Vadelmakiille 24cm juustokakkuun:
1 dl vadelmasosetta
1 dl vettä
3 liivatelehteä
sokeria maun mukaan, mutta kannattaa laittaa vähän jotta sose pysyy pirtsakkana!
(http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/mansikkajuustokakku-24cm.html)
Kerrothan sitten, että miten meni! :)
Kiitos vinkistä: Prismasta tosiaan löytyi kotimaisia vadelmia. Ja itse tämä kakku - siis niin uskomattoman herkullista!! Ihan just niin kuin tuossa alempana itsekin sanoit: pehmoista ja pirtsakkaa yhtä aikaa :) Nam nam, tämä löysi tiensä reseptikansiooni; kiitos ohjeesta :)
PoistaMahtava kuulla! Tää oli kyllä hyvää! :D
PoistaTämä näyttää kyllä niin hirvittävän hyvältä, että pakko laittaa muistiin. Voisin mansikoilla tehdä, kun meille se maistuu vadelmia paremmin. :)
VastaaPoistaKiitos Leena :D Kiva jos tykkäät kokeilla! Mä ihastuin tähän ihan täysillä! Oli niin pehmoista ja pirtsakkaa yhtäaikaa :) Liivatteen määrä kannattaa katsoa itselle sopivaksi.
PoistaKumpi nousee maussa ykköseksi; tämä vai sitruuna-vaniljajuustokakku? (http://taikakakut.blogspot.fi/2015/03/lempea-sitruuna-vaniljajuustokakku-24cm.html) Arvon tässä kumpaa tekisin. =)
VastaaPoistaKääk! Tosi kiva kysymys! ;D Mä sanon vadelma-vaniljajuustokakku, mies sanoi lempeä sitruuna-vaniljajuustokakku. Molemmat on niin ihania, että on vaikea päättää.Olen itsekin tekemässä kumpaakin tässä kevään aikana :)
PoistaHeh, eikö. ;) Pakkohan niitä on toki tehdä kumpaakin jossain vaiheessa, nyt vain pitäisi valita perhejuhliin näistä toinen. Tuskin menee siis vikaan, valitsen kumman tahansa! =)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKakusta ei tullut kovin kaunis, koska pakastemarjat ehti sulaa, joten neste värjäsi koko kakun. Toivon kovasti että edes pysyisi kasassa. Maku on kyllä hyvä.
VastaaPoistaMaku on kyllä hyvä tässä 🥰 Toivottavasti kakkusi onnistui!
Poista