Moikka!
Täällä valmistaudutaan vanhemman tyttären 3-vuotissyntymäpäiviin :) Kaikkea ihanaa tyttömäistä on askarreltu ja leivottu. Tein pieneksi makeaksi marenkeja maustettuna vaniljalla.
Lähiaikoina blogiin on siis luvassa ihania herkkuja lisää! :D
Vaniljamarengit: (pellillinen)
2 valkuaista
100 g (1 dl) hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon vaniljasokeri. Paista marenkien koosta riippuen 120 asteessa 30-40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.
Minä jaoin vaahdon kahtia ja värjäsin toisen vaaleanpunaiseksi ja toisen keltaiseksi (sekoittelu kannattaa pitää minimissä). Paistoin näitä pieniä marenkeja 30 minuuttia ja tulivat siinä ajassa täysin kuiviksi. Jos haluat marengin jäävän sitkeäksi sisältä, tee isompia tai paista niitä vähemmän aikaa.
Paljastettakoon, että tälläisiä kukkia tuli näperrettyä iso tarjotin täyteen! :D
Kuva käytetystä tyllasta.
Terveisin Taru
Sitä on taas näperrelty ihania juttuja :D
VastaaPoistaMartta
Ihana pitkästä aikaa leipoa ja hössöttää :D
PoistaAivan ihania! <3 :) Tekisi kyllä mieli maistaa nuita marenkeja!
VastaaPoistaKiitos Anna! Makeita olivat ;)
PoistaIhania <3 Voi kun saisikin näperrellä tuollaisia tyttömäisiä juttuja. Tyttö täyttää jo 14, eikä oikein enää tuollaisista piittaa. Snif.
VastaaPoistaKiitos Anu! Ihana noita on suunnitella ja toteuttaa :)
PoistaJos silti vaan teet hänelle jotain hempeää ja ihanaa? Ei varmaan ole pahoillaan ;D
Kiva nähdä kohta, mihin kukat päätyvät. Tuo petunia -silikonimuotti on muuten kiva. Sillä saa nopeasti näyttäviä kukkia aikaiseksi, itsellä samanlainen :).
VastaaPoistaEn malttaisi itsekään odottaa, että pääsen näyttämään teille leipomukseni! :D Enkä malta odottaa, että pääsen leipomaan! Tuo petunia-muotti on ihan ehdoton ja se olikin suosion vuoksi jossain vaiheessa loppu kaikista leivontatarvikekaupoista :)
PoistaVoi kääk miten ihania!! :) Millä tyllalla pursottelit?
VastaaPoistaKiitos Kakkuviikari :D En löytänyt mistään nettikaupasta kuvaa tyllasta vaikka kuinka hain. Kävin ottamassa sinulle kunnon kuvan ja lisäsin tähän postaukseen :)
PoistaTein samalla tyllalla jouluna pikkuleipiä ja kuvassa näkyy tylla:
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/12/suklaaruusu-pikkuleivat-mokkakreemilla.html
Oi, kiitos :) Itseasiassa tuo tylla multa löytyykin... Nyt täytyy pähkäillä, jotta mitä sillä sitten tekisi :)
PoistaIhania ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti :)
PoistaVoih, rakastan marenkeja...ihania koristeita!
VastaaPoistaKiitos paljon Kaisa! Olisko ihania tuollaiset hempeät marenkitikkarit! Kaikkea olisi kyllä niin kiva tehdä ;D
PoistaSöpöset on! :) tuskin maltan odottaa juhlia ja tietty tarjoiluja! ;)
VastaaPoistaKiitos Sanna ♥ Sama täällä! Tuskin maltan odottaa! ;D
PoistaIhania söpöläisiä!!;) Miten sait pysyy nonparellit tuossa päällä? Onko kojemusta kiertoilmalla paistosta? Paljonko silloin kannattaa olla uunin lämpötila? Jos siis paistan useamman pellin kerralla? Kiitos jo etukäteen..:) T. Milla
VastaaPoistaKiitos Milla :) Nonparellit on laitettu ennen uunia. Olen rohkeasti ripsutellut nonparelleja marenkeihin ja kaikki kokeilemani ovat kestäneet uunin. Onneksi! ;D
PoistaKiertoilmauunista minulla ei ole kokemusta, mutta tarvetta olisi välillä ollut! ;) Muistaisin, että kiertoilmauunissa lämpötila saisi olla matalampi. Marenkeja paistaessa lämpötila saa normaaliuunissakin olla matalampikin. Olen paistanut niitä 100-140 asteen välillä. Esimerkiksi 100 asteessa paistettaessa marenki ei repeile eikä saa väriä. Siksi se onkin oiva lämpötila! Tein esimerkiksi marenkitikkarit siinä lämmössä:
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/mansikkamarenkitikkarit.html
Voisit paistaa omasi tuossa 100 asteessa, näin saat kauniimmat marengit ja nonparellitkin kestää hyvin :)
Kiitos paljon Heidi ♥
VastaaPoistaOnko sulla koskaan lässähtäny nää pikku marengit? Koitin tehdä näitä ja ne lässähti :( miksköhän? Johtuiko väriaineesta? En vatkannu tarpeeks vai mistä? Otin toisen ohjeen missä oli enempi sokeria ja lisäksi sitruunamehua ja etikkaa ja ne ei lässähtäneet. Saman verran molempia vatkailin suunnilleen..
VastaaPoistaEi mulla ole lässähtänyt, enkä yhtään osaa sanoa mistä tuollainen vois johtua... Mä olen tehnyt väriaineilla ja ilman, sitruunalla ja ilman. Sitruuna tai muu happo esim. etikka auttaa marengin kuivumisessa, ei sen pitäis muuten vaikuttaa ja kun marengin voi hyvin tehdä ilmankin. Tuo lässähtäminen on varmaan joku leivontajumalien metku ;D En meinaan keksi ollenkaan mistä sellainen vois johtua... onpas outoa!
PoistaEn mäkään käsitä et miks ne lässähti :( kokeilen ens kerralla tätä ohjetta uusiks ;) ku noi pikku marengit on kyllä niin söpöjä ja hyviä!!!! :) täytyy vaikka tehdä niitä joululahjoiksi tjt ku ei itselle viitti niitä kokoajan tehdä ;)
VastaaPoista