Moi!
Tällä kertaa tälläinen pieni juustokakku mangosta. Kehittelin reseptin taas saman perusohjeen ympärille, eli yksi kermapurkki ja yksi tuorejuusto ja tähän maku ja liivatteet. Kakku ei välttämättä vaadi sokeria, mutta laitoin varmuuden vuoksi vähän. Kakku on pieni ja riittää noin 10 hengelle. Kakun kokoa voit päätellä siitä, että se on tarjolla ruokalautasella. Tuo Bonnen mangosose on aivan mahtava tuote. Meidän perheessä kaikki tykkää, kun sitä sekoittaa turkkilaiseen jogurttiin, ei tarvitse laittaa sokeria ja se on silti makeaa :)
Kakku on todella hyvää ja maistuu ihanan makealta mangolta :)
Mangojuustokakku 18cm vuokaan
Pohja:
120 g kaurakeksejä
60 g voita (laktoositon)
Täyte:
200 g mangotuorejuustoa (viola, laktoositon)
2 dl vispikermaa (laktoositon)
3 rkl vettä
5 liivatelehteä
Kiille:
1,5-2 dl mangososetta (kuvan kakussa 2dl)
2 liivatelehteä
4 rkl vettä
4 rkl vettä
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto ja sitten mangosose. Kiehauta vesi lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta lasissa mikrossa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada sose varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.
Terveisin Taru
Nam, mangojuustokakut on niiin hyviä :) En olekaan koskaan käyttänyt Bonnen sosetta, pitänee joskus testata sitä. Mulla spritsatessa suklaat tuppaa välillä roiskimaan minne sattuu. Mun mielestä toi sun koristelu on tosi hyvin onnistunut :)
VastaaPoistaMango on siitä kiva, että moni tykkää sen mausta. Siitä saa sellaista perusturvallista kahvitarjottavaa :)
PoistaTuossa spritsatessa on oltava käsi vakaana. Ihan ihanteellista olisi jos pystyisi tekemään koko hoidon kerralla, mullakin tuossa näkyy kaikki taukopaikat ;D
Hienot on suklaapursotukset! Himpula, taas yks kakku, jota on pakko kokeilla. En olekaan ennen tehnyt mangojuustokakkua, minkähän takia... Kiitos tästä reseptistä! Viimeistään jouluna saatetaan herkutella raikkaalla mangokakulla suklaakakun sijaan.
VastaaPoistaKiitos paljon :) Kivasti nuo spritsaukset meni vaikka ainahan riittää parannettavaa :)
PoistaToivottavasti reseptista on hyötyä :)
Herkullisen kuuloista! Mangojuustokakut on yhtiä lemppareitani juustokakuista. =)
VastaaPoistaTämä oli hyvää :) Jos jotain parannettavaa pitäisi keksiä niin ehkä tekisin hieman ohuemman kiilteen. Täyte oli todella hyvää kyllä :)
PoistaKaunis ja herkullinen ;)
VastaaPoistaKiitos paljon Kakkumonsteri :)
PoistaTodella upea pursotus!
VastaaPoistaKiitos Kaisa! Tuolla tavalla saa kyllä näyttävän koristeen kakkuun :)
PoistaKiitos Heidi :) Tuo kakku oli kyllä mahdottoman suloinen. Tarttis joskus laittaa vierelle vaikka kahvikuppi, että näkisitte noiden 18cm:sten kakkujen todelliset koot, ne on niin pieniä ja söpöjä :D
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku...minä olen varmaan omituinen makumaailmaltani, vaan en tykkää yhtään noista Bonnen soseista. Yrritin muutaman kerran käyttää, vaan meillä tykätään enemmän piltistä tai semperistä.... tai sitten ostan pakastettuja mangokuutioita ja tilsin niitä. Mutta muutoinhan mangokakku on mulle ykkönen! Suklaaspritsaukset ovat kauniit.
VastaaPoistaKiitos Mimmi :) Muistan, että olet sanonut tuosta Bonnesta ennenkin, makuasioita nuo ovat, et sinä omituinen ole ;D Minä en ole semperiä kokeillut, mutta kyllä piltistä tykkään, vaikka se ei ole ihan täyttä tavaraa, kun siinä on vettä ym lisättyä. Tuo pilttikin on muuten ihanaa turkkilaisen jogurtin seassa :)
PoistaMango ja passion on kyllä omiakin lemppareita, tarttis varmaan ensi kerralla tehdä kakku jossa olis mangotäyte ja passionkiille, nam!
Kiitti ohjeesta. Kaunis kakku ja minun suosikkeja nämä juustokakut :)
VastaaPoistaKiitos Kirsti :) Kiva jos ohjeesta on iloa sinulle :)
Poista