torstai 28. marraskuuta 2013

Sitruunabrowniet makeankirpeällä kuorrutuksella

Heips!
Suklaapossu ja Suklaapanda tekivät blogeissaan ihanan näköistä sitruunabrownieta joka kyllä jäi kaivelemaan mieltä! Pari päivää sitten näitä vihdoin kokeilin ja voi että miten ihanaa herkkua! Pohja on ihanan tahmea ja makea ja pinta kirpeä, kokonaisuudessaan todella suussa sulavaa ja ohjekin on helppo! ;D Minä tein tämän keraamiseen uunivuokaan joka oli noin 18x33cm ja pidin uunissa tasan 30 minuuttia, pinta sai väriä, mutta brownies oli silti sisältä ihanan tahmea ja tiivis. Kopsasin ohjeen Suklaapossulta, kuorrutteen määrän muutin, tein sitä pikkuisen enemmän.
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! ;)



Tahmeat sitruunabrowniet makeankirpeällä kuorrutuksella


                                Ainekset:   n.20x30cm vuoka
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita
3 kananmunaa
1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta

Kuorrute:
4 rkl sitruunanmehua
5 dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan mehu sekä kuori. Kääntele kuivat aineet joukkoon.

Kaada taikina vuokaan (n.20x30cm) ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Brownien kuuluu olla vielä vähän tahmea kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Siivilöi tomusokeri sitruunamehuun ja sekoita. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneen brownien päälle. Jos haluat, koristele tässä vaiheessa, sillä kuorrute jähmettyy melko pian. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa kunnolla jäähtynyt brownie paloiksi ennen tarjoilua. 


Ihanan tahmeaa ja tiivistä herkkua :)

Terveisin Taru

tiistai 26. marraskuuta 2013

Vadelma-joulutortut

Moikka!
Ensimmäiset joulutortut on tehty, paitsi etten tehnyt näitä luumumarmeladista vaan vadelmamarmeladista, kun siitä tykätään meillä enemmän. Nannen innoittamana tein myös ihan pieniä torttuja lapsille, suloisia :) Itsellekin tuo pieni oli kyllä kivan kokoinen, ehkä jos kahvipöydässä on useampaa sorttia, voisi tortuista tehdä tälläisiä ihan pieniä. Pienempi torttu on neljäsosan tuosta isosta, eli yksi torttutaikinalevy laitetaan kahdeksaan osaan ja taitellaan tähdeksi normaalisti. Hyviä olivat pitkästä aikaa :)


Jouluvalojakin olen jo laitellut pikkuhiljaa ja suurin osa lahjoista on jo hankittu. Näin joulun odotus pysyy himpun verran rauhallisempana, siivous ja ruoanlaitto vievät sitten varmasti lähempänä joulua ihan tarpeeksi aikaa. Mukavaa joulun odotusta kaikille ;)

Terveisin Taru

maanantai 25. marraskuuta 2013

Mangotäyte 24-26cm täytekakkuun (laktoositon)

Mangotäyte:
200 g Valion mangotuorejuustoa (laktoositon)
200 g Valion vaniljarahka (laktoositon)
2 dl Valion laktoositonta vispikermaa
425 g säilykemangoa (eli purkillinen)
1/2 dl tomusokeria

1 dl mangohilloa (Jam it!

Hillo sivellään kakkupohjille ennen täytettä! Mulla menee aina koko purkki... siis n.2dl

1.Valuta säilykemango siivilässä ja pilko se paloiksi.
2.Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa.
3.Vatkaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja yhdistä kermavaahto
käännellen joukkoon.
4.Sekoita säilykemangon palat vaahtoon varovasti. (hajoavat muusiksi helposti)


Ohje on Mansikkamäen Eben ja alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta.



Terveisin Taru

lauantai 23. marraskuuta 2013

Mangojuustokakku (18cm, laktoositon)

Moi!
Tällä kertaa tälläinen pieni juustokakku mangosta. Kehittelin reseptin taas saman perusohjeen ympärille, eli yksi kermapurkki ja yksi tuorejuusto ja tähän maku ja liivatteet. Kakku ei välttämättä vaadi sokeria, mutta laitoin varmuuden vuoksi vähän. Kakku on pieni ja riittää noin 10 hengelle. Kakun kokoa voit päätellä siitä, että se on tarjolla ruokalautasella. Tuo Bonnen mangosose on aivan mahtava tuote. Meidän perheessä kaikki tykkää, kun sitä sekoittaa turkkilaiseen jogurttiin, ei tarvitse laittaa sokeria ja se on silti makeaa :) 
Kakku on todella hyvää ja maistuu ihanan makealta mangolta :)



Mangojuustokakku 18cm vuokaan

Pohja:
120 g kaurakeksejä
60 g voita (laktoositon)

Täyte:
200 g mangotuorejuustoa (viola, laktoositon)
2 dl vispikermaa (laktoositon)
1 dl mangososetta (Bonne)
(2 rkl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
5 liivatelehteä

Kiille:
                                1,5-2 dl mangososetta (kuvan kakussa 2dl)
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

Katso juustokakun tekovinkkejä tästä linkistä.

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto ja sitten mangosose. Kiehauta vesi lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta lasissa mikrossa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada sose varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.


Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista suklaaspritsausta reunaan, ei ihan kympin suoritus, mutta ensimmäiseksi kokeiluksi itseni mielestä kuitenkin melko hyvä :)

Terveisin Taru

torstai 21. marraskuuta 2013

Porkkanamuffinssit

Heips!
Sisko tarjosi juhlissaan niin mahtavia porkkanamuffinsseja, että hetimiten niitä oli päästävä tekemään ;D Ohjetta voitte kurkata hänen blogistaan täältä, laitan sen silti myös tuonne alemmas. Sain ohjeella 13 muffinssia.
Nämä oli sitten aivan ihania! Niin pehmeitä ja kosteita ja maukkaita ja ja... ;D


Porkkanaiset kuppikakut 12 kpl

Taikina:
2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

muffini- tai cupcake-vuokia sekä koristeita. 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää siihen sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitten porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne ja maito lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele vaikka strösseleillä.

Nams! ;D

Terveisin Taru

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kaksospoikien kakkukoriste

Moikka!
Tälläinen koriste matkasi viikonloppuna kaksospoikien kakkuun. 


Punaposki pulleroiset <3

Terveisin Taru

maanantai 18. marraskuuta 2013

Passiontäyte 24-26cm täytekakkuun

Passiontäyte:
1 prk sitruunarahkaa
4 dl kermaa
4 passionhedelmää + tilkka vettä
1 pss mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
1 dl maitoa
4 liivatetta

Sekoita mango-passionjauhe ja maito ja vatkaa vaahdoksi ohjeen mukaan.
Kaavi passionhedelmien sisus kattilaan ja lisää tilkka vettä, keitä hetki kasaan. Seos paksunee selvästi. Siivilöi seoksesta siemenet ja lisää kuumaan hedelmäseokseen liivatteet. Vatkaa kaikki ainekset yhteen.

Ohje on alunperin Heleens Hobbies-blogista täältä.




Terveisin Taru

Varoitus blogeille Vampirestat-haittasivustosta!

Moi!
Juttua löytyy Villesdesing-blogista. Lukekaa ihmeessä!
Vampirestat on ainakin minulle tuttu vierailija blogissa...

Terveisin Taru

lauantai 16. marraskuuta 2013

Nigella's Devil's Food Cake 2 ja Puolukkajuustokakku 2

Moi!
Tein tyttären nimppareiden kunniaksi tämän Nigella's devil's food cake:n. Ohje siihen löytyy blogistani täältä. Tämä oli aivan yhtä taivaallista kuin ensimmäisellä kerrallakin! ;D Ja tämä on siitä hauska kakku, että vaikka se maistuu tummalta suklaalta jonkun verran, lapset rakastavat tätä! Jopa ihan pienetkin, meidän tyttö ei ole vielä kahtakaan, mutta söi tätä hyvällä halulla, kuten samanikäinen serkkupoikansakin ja muutkin serkut ;D Poikapuolikin toivoi tätä heti seuraaville synttäreilleen! 


Tein myös puolukkajuustokakun, johon ohje löytyy täältä. Laitoin kokeeksi kakkuun 1/2dl enemmän puolukkaa, enkä itse kauheasti tykännyt... Ensimmäinen kakku oli täydelliseksi hiottu ja oman maun mukainen joten ensi kerralla en säädä enää mitään ;)

Siinä vaiheessa, kun kakut oli yhtäaikaa pöydässä, oli valaistus jo hieman erilainen...

Terveisin Taru

torstai 14. marraskuuta 2013

Täytekakku Vadelmahillolla ja diplomaattikreemillä

Heips!
Vielä olisi viikonlopulta yksi kakku päivittämättä. Tämän kakun tein omalle isälleni isänpäivänä. Kakussa on 6 munan sokerikakkupohja ja kostutuksena maitoa. Välissä on vadelmahilloa jonka päälle murustelin jäisiä vadelmia raikkautta antamaan. Täytteenä on diplomaattikreemiä. Tein diplomaattikreemin tällä kertaa Milletin vaniljakreemijauheesta suhteella 1dl jauhetta + 2,5dl kylmää vettä, vatkataan 5 minuuttia ja annetaan hetken jääkaapissa tekeytyä. Tällä aikaa vatkasin 4dl kermaa ja sitten nämä kaksi yhdistetään. Tämä diplomaattikreemin määrä riitti mainiosti tähän 26cm kakkuun. Koristeeksi kirjoitin tummalla suklaalla onnittelut. Kukat ovat sokerimassaa.
Kakku oli todella hyvää :)



Kuva kakusta ennen pursotuksia.

Terveisin Taru

tiistai 12. marraskuuta 2013

Voitto nami-hiiren kakkukilpailusta!

Hei kaikki!
Voitin nami-hiiren kakkukilpailun puolukkajuustokakullani! Jee! 
Ihan mahtavat fiilikset on nyt :D 
Kiitos paljon nami-hiirelle kilpailun järjestämisestä ja kiitokset tuomareille minun kakkuni äänestämisestä!

Puolukkajuustokakku löytyy ohjeineen täältä.
Kilpailuun osallistuneet kakut ja niiden arviot voit kurkata nami-hiiren blogista.

Tuomareiden arvioita minun kakusta: (kopioitu nami-hiiren blogista)

mary: "I'll bake this for some special reason."

Tiina P. antaisi sijoituksen: I

M.B: "Kaunis toteutus arkeen tai juhlaan, väri antaa makuun tunnelmaa!"

ivonne: "Now that’s the kind of cake I get up in the mornings for! I am bookmarking this page right now so I can make this after moving. Thanks for sharing."



Terveisin Taru

Liukuvärjätty kerroskakku vanukas-täytteellä

Moikka!
Tein viikonloppuna siskontytöille yhteiseen synttäri- ja nimpparijuhlaan kerroskakun johon tein liukuvärjätyn sokerikakkupohjan. Tällä systeemillä sain kerroskakun joka koostui 26cm ja 18cm kakusta ja lisäksi testikakun joka oli 15cm halkaisijaltaan. Paistoin kolme 5 munan sokerikakkupohjaa uunipellillä. Sokerikakkupohjaohje löytyy tästä linkistä. Voit tehdä kakkupohjat myös omalla ohjeellasi, esimerkiksi "kaikkea yhtä paljon"-ohjeella. Munia ja sokeria vaahdottaessa lisäsin värin. Ensimmäiseen lisäsin reilun herneen kokoisen pisaran pinkkiä pastaväriä ja seuraavaan puolet vähemmän ja niin edelleen. Paistetun pohjan käänsin puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja sen jäähdyttyä leikkasin siitä sopivan kokoiset ympyrät. Yhdestä pellillisestä sai juuri kivasti leikattua nuo 26cm, 18cm ja 15cm pohjat. Leikkauksessa käytin apuna sopivan kokoisia irtopohjavuokia. Se huono tässä oli, että hukkapaloja jäi tietysti yli. Osan mieheni söi sellaisenaan kahvin kanssa ja osa on minulla vielä pakkasessa. Ajattelin kokeilla cake popseja niistä joskus. 

Juhlakuvia voit katsella myös siskoni blogista täältä :)
Onnittelut vielä pienille sankareille! <3


Toiveena oli röyhelöpursotus jota en ollut ennen tehnyt. Itse en ollut kovin tyytyväinen pursotusjälkeen... ehkä olisi pitänyt harjoitella. Kermaa tuli myös todella paljon kakun reunoille tällä tyylillä.

Sitten on sanottava, että ihan kamalaa oli käyttämäni Dr.Oetkerin vaalenpunainen marsipaani!! Kakkuja oli mahdoton leikata, kun marsipaani tuli kakkulapion mukana! (alla olevasta leikkauskuvasta näkyy miten marsipaani on painunut lapion mukana) Se tarttui todella tiukasti lapioon ja leikkaaminen oli todella suttuista. Kakkujen välissä ollut pahvikin piti poistaa kera kevätjuhlaliikkeiden, se oli niin lujaa kiinni marsipaanissa! Kyllä harmitti...


Sisko oli tehnyt ihanat viirit koristamaan kakkua :)

Kakun täytteeksi päädyimme laittamaan Kinuskikissan vaniljavanukastäytteen. Teimme koekakun ja tykkäsimme täytteestä todella paljon! Muistutti hieman diplomaattikreemiä ehkä... Siinä oli vaniljainen ja kermainen maku. Tein ohjeen tuplana ja se riitti hyvin kerroskakkuun. Käytin täytteessä Milletin vaniljakreemijauhetta jota vaaditaan enemmän kuin Sallisen jauhetta ja vaikka laitoin sitä kunnolla enemmän, se ei jähmettänyt täytettä kunnolla ja kakku oli hieman pehmeä.

                                                 Vaniljavanukastäyte:  24cm kakun kahteen väliin
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 120 g) vaniljavanukasta
½ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe.


Kuva isommasta kakusta ennen kuorrutusta. Pohjien värit näkyy tässä hyvin. Pohjat onnistuivat mielestäni hyvin, niihin olin tyytyväinen :)

Itse olen varsinainen perfektionisti näissä kakkuhommissa, enkä ollut kakkuun ihan tyytyväinen, mutta onneksi sisko ja tytöt olivat tyytyväisiä! :D

Tein juhliin myös cookie popseja minttudominoista. Kuorrutuksena valkosuklaata ja nonparelleja. Söpösiä :) Ohjeet popsien tekoon löytyy täältä

Terveisin Taru

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Appelsiini-suklaa-täytekakku

Moi!
Tein miehelleni tälläisen kakun isänpäivän kunniaksi. Kakku on suora versio appelsiini-suklaa-kääretortusta. Kakussa on kolmen munan sokerikakkupohja ja se on tehty 20cm vuokaan. Täyte on laktoositon ja se löytyy tästä linkistä. Täyte riittää juuri tälläiseen pieneen 3 munan kakkuun, 5-6 munan kakkuun täytteen määrä täytyy tuplata. Pursotteluun riitti 4 dl kermaa (+4rkl kaakaojauhetta+4rkl tomusokeria) ja koristeeksi meni purkillinen säilykemandariinia. Kivasti appelsiini ja suklaa sopii yhteen. Oli hyvää :)



Terveisin Taru

perjantai 8. marraskuuta 2013

Kanelin, piparkakun ja kahvin tuoksuista saippuaa

Moikka!
Tein viime jouluna tälläistä saippuaa "vahingossa", kun värjäsin massan tosi ruman keltaisen ruskeaksi, enkä meinannut ensin keksiä mitä siihen laittaisin ettei menisi 1/2 kg saippuamassaa hukkaan. Niinpä laitoin siihen kahvinpuruja ja piparkakkumaustetta ja voi että siitä tuli ihanaa saippuaa! :) Nyt sitten tuota oli tietenkin tehtävä lisää. Laitoin 1/2 kg saippuamassaa 1 tl kanelia, 1 tl piparkakkumaustetta ja 2 rkl kahvinpuruja. Kahvinpuruina käytin suklaa-vanilja-karamelli-kahvia. Saippua tuoksuu ihan joululta!

 Purujen ansiosta tämä on melko karheaa saippuaa, sopii mielestäni keittiöön hyvin.


Tein samalla pikkujoulu- ja jouluaikaa ajatellen tälläisiä jouluisia lahjapakkauksia. Laitoin piparkakku-kahvisaippuoiden kaveriksi laventeli-, hunaja- ja suklaasaippuoita. Saippuakupit olen ostanut Ikeasta.

Terveisin Taru

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sydämen surujen kakku Marianne-rouheella

Moi!
Tein viikonloppuna kastamiseksi sydämen surujen kakun. Tällä kertaa maustoin sen marianne- ja hasselpähkinärouheella, molempia meni noin 1 dl. Mariannen maku oli melko mieto tuolla määrällä, ensi kerralla laitan enemmän. Koristeeksi sirottelin tomusokeria. Ohje löytyy blogistani täältä. Tämä on ihanan helppo ja herkullinen kakku! :)

Kakku on leikattu taas tuoreena ;D

Terveisin Taru

maanantai 4. marraskuuta 2013

Appelsiini-suklaa-kääretorttu ja kinkkuvoileipäkakku

Heips!
Tein juhannuksena eräälle tutulle tälläisen kääretortun. Hän ihastui siihen niin paljon, että nyt kun juhlan aihetta oli, hän halusi samanlaisen kahvipöytäänsä :) Ohje löytyy jo blogistani täältä. Tämä täyte on ihanan raikas ja kunnolla appelsiinin makuinen. Tekisi mieleni tehdä tästä täytekakkuversiokin! 




Mukaan lähti myös tämä kinkkuvoileipäkakku. Ohje löytyy täältä

Terveisin Taru

lauantai 2. marraskuuta 2013

Vadelmaviinerit

Moi!
Jälleen yksi nopea ja helppo leivonnainen voitaikinasta. Tällä kertaa tein pieniä vadelmaviinereitä. Leikkasin voitaikinalevyn kolmeen osaan ja pursottelin kreemit ja vadelmamarmeladit niiden keskelle. En voidellut näitä niin olivat siksi vielä nopeampia :) Käytin Milletti merkkistä vaniljakreemijauhetta ja näihin riitti kreemi joka oli tehty suhteella 1 dl vettä ja 1 dl vaniljakreemijauhetta, vatkattuna 5 minuuttia keskinopeudella.


Terveisin Taru