Heips!
Suklaapossu ja Suklaapanda tekivät blogeissaan ihanan näköistä sitruunabrownieta joka kyllä jäi kaivelemaan mieltä! Pari päivää sitten näitä vihdoin kokeilin ja voi että miten ihanaa herkkua! Pohja on ihanan tahmea ja makea ja pinta kirpeä, kokonaisuudessaan todella suussa sulavaa ja ohjekin on helppo! ;D Minä tein tämän keraamiseen uunivuokaan joka oli noin 18x33cm ja pidin uunissa tasan 30 minuuttia, pinta sai väriä, mutta brownies oli silti sisältä ihanan tahmea ja tiivis. Kopsasin ohjeen Suklaapossulta, kuorrutteen määrän muutin, tein sitä pikkuisen enemmän.
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! ;)
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! ;)
Tahmeat sitruunabrowniet makeankirpeällä kuorrutuksella
Ainekset: n.20x30cm vuoka
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150g voita
3 kananmunaa
1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
Kuorrute:
4 rkl sitruunanmehua
5 dl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan mehu sekä kuori. Kääntele kuivat aineet joukkoon.
Kaada taikina vuokaan (n.20x30cm) ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Brownien kuuluu olla vielä vähän tahmea kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute. Siivilöi tomusokeri sitruunamehuun ja sekoita. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Levitä kuorrute hetken aikaa jäähtyneen brownien päälle. Jos haluat, koristele tässä vaiheessa, sillä kuorrute jähmettyy melko pian. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa kunnolla jäähtynyt brownie paloiksi ennen tarjoilua.
Voin kuvitella kuinka herkullisia nuo ovat!! Namm! :))
VastaaPoistaKiitos Anna, nämä on kyllä tosi hyviä ja helppojakin tehdä. Suosittelen kokeilemaan :)
PoistaSä ehtisitkin nopsaan tehdä näitä :) Nämä ovat kyllä varmaan yksi parhaista leivonnaisista vähään aikaa. Itsekin tekisin kuorrutetta ensi kerralla enemmän, oli sen verran makeaa tuo pohja. Mut niin mielettömän hyviä, tahmaisia, siis ihania! :D
VastaaPoistaSamana päivänä, kun postasit nämä ja kävin kaupassa, niin ostin heti sitruunoita varastoon ;) Ja heti, kun kerkesin niin tein näitä. Pohja on ihanaa ja päällisen kanssa yhdistelmä on herkullinen. Mieskin sanoi, että nämä on ihan tautista tavaraa, heh ;D Kohta kaksi vuotias tytärkin tykkäsi näistä tosi paljon! Sain myös parilta maistajalta sellaista palautetta, että ohuempi päällinen olisi parempi ja että ensimmäinen suupala "järkyttää" kirpeydellään, mutta sen jälkeen brownie maistuu hyvälle ;)
PoistaKiitos Heidi :) Jos sitruunaleivonnaiset ovat heikkoutesi, käy ihmeessä hetimiten tämän reseptin kimppuun, nämä on nimittäin aivan mahdottoman hyviä! ;D
VastaaPoistaVoi mahdoton, miten suussa sulavan näköisiä palasia!! Suklaapossun sivuilla näitä jo kuolasin =) Taas uusi ohje kokeiltavien listalle! Täytyy vaan ensiksi lähteä kaupunkiin hamstraamaan tuota karamellisoitua maitoa!
VastaaPoistaKiitos Kirsi :D Sun täytyy kyllä kokeilla näitä! Ihana uusi tuttavuus ainakin minulle ja mukavaa vaihtelua leivontaan :)
PoistaNäin monien kehujen jälkeen pitää minunkin usklatautua kokeilemaan. Yleensä pidämme sitruunaisista leivonnaisita kovin, vaan yksien sitruunapalojen jälkeen meinasi mennä usko tämän tapaisiin....tämä ohje on kyllä ihan erilainen... ja hyvälle näyttävät kuvissa sinun tekemäsi.
VastaaPoistaKiitos Mimmi :) Makuja on monia, sehän on selvää. Nämä on sellaisia tahmeita ja tiiviitä. Laitoin pohjaan tuota sitruunan kuorta, mutta maku oli melko mieto. Tuo päällinen vei nimittäin kivasti huomion koska oli niin kirpeä. Me kyllä tykättiin hirmuisesti näistä. Kokeile ihmeessä niin selviää tykkäättekö te :)
PoistaVoihan tavaton miten houkuttelevan näköisiä! Pitäisköhän mun myös kokeilla näitä... :)
VastaaPoistaKiitos Tita :D Nuo on juuri niin hyviä kuin kuvat antaa ymmärtää, makeita ja kirpeitä ;) Kokeile ihmeessä!
PoistaNyt on ihana herkku! Kaikki sitruunaiset leivonnaiset on hyviä. Näitä tekee mieli kokeilla itsekin.:)
VastaaPoistaKiitos Katja :) Nämä oli kyllä todella hyviä ja varsinkin jos on sitrushedelmien ystävä. Itse tykkäsin, että nämä oli ihanaa vaihtelua kaikille suklaaleivonnaisille joita tulee aika usein tehtyä. Tuolla päällisen määrällä pystyy sitten sitä kirpeyttä säätelemään, mitä vahvempi se on, sitä enemmän leivokseen tulee kirpeyttä.
PoistaKauhea määrä sokeria tulee, ja kondensoidussa maidossakin on sokeria. Mitä luulet, meneekö pieleen jos sokerin määrää vähentää?
VastaaPoistaSokeria tulee kyllä paljon ja tuo kondensoitu maito on ihan hurjaa kamaa... mutta auttaa en osaa kyllä tässä asiassa. En ole niin hyvin tutustunut browniesien saloihin, että tietäisin miten taikina käyttäytyy jos sokeria vähentää. Suklaapossu ja Suklaapanda ovat kumpikin asiassa minua viisaampia ja uskon, että voit kysyä asiaa heiltä.
PoistaReseptin kehittelijä oli joku ulkomaalainen bloggaaja:
http://www.beckybakes.net/2012/04/04/sticky-gooey-lemon-brownies/
Olin tallentanut ohjeen sekä Kirsin keittiöstä että sinulta. Lisäsin sinunkin linkin blogitekstiin, niin menee creditit oikeille henkilöille:)
VastaaPoistaSelvä juttu! :)
PoistaNäistä tuli herkullisia ja ajattelinkin tehdä näitä ristiäisiin :) Saisikohan näitä tehtyä kerralla pellillisen ja moninkertainen taikina siihen tulisi tehdä? Varmaan kestävät hyvin pakastamisen?
VastaaPoistaKiva kuulla :) Näiden tekemisestä on kyllä jo aikaa, mutta menisköhän tuo tuplana uunipellille? Tämä ohje kun on mitoitettu 20x30cm vuokaan. En pakastanut näitä, mutta luulisi senkin onnistuvan.
Poista