Tarun Taikakakut

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Mehevä porkkanapiirakka (pellillinen)

Moi!
Yksi viikonloppu piti leipoa vieraille ja kysäisin mieheltä vinkkejä mitä leipoisin. En yhtään yllättynyt kun hän pyysi porkkanapiirakkaa, se on hänen lemppariaan ;) Aika moni rakastaa porkkanaleivonnaisia ja piirakan ohje puuttuu blogistakin joten asia oli sillä selvä :) Olen tehnyt tällä samalla ohjeella jo useita vuosia koska tämä piirakka on todella hyvää! Itse teen porkkanaleivonnaisten kuorrutuksen aina tuorejuustosta koska me tykätään siitä enemmän, mutta sulatejuusto on aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Ohje on kirjasta Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat leivonta ohjeet ja ohje on Riitta Kinnusen Torniosta. Kiitos Riitalle ihanasta ohjeesta :)



Mehevä porkkanapiirakka:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (3 isoa) hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita

Pinnalle:
mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu porkkana. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele pinta mantelirouheella. Piirakka on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Säilytä piirakka kylmässä.

Iso pellillinen muhkeaa ja mehevää herkkupiirakkaa :D

Terveisin Taru

58 kommenttia:

  1. Itsekin tein juuri ihan vastaavanlaista porkkanakakkua, näissä vain on sitä jotakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanaleivonnaiset on kyllä aivan ihania! Olen tehnyt kakkuja, muffinsseja ja piirakkaa, mietin, että ne muffinssit taisivat olla parhaimpia. Ne oli tosi meheviä ja kosteita, nam :D

      Poista
  2. ...laitanpa uuden viestin, kun edellinen haihtui 'taivaan tuuliin' sademyrskyjen myötä Ü.
    Varmasti maukas piirakka ja suuri, josta saa monta makunautintoa! Kenen valmistama on tuo sinun kaunis kakkuvatisi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitäs myrskyjä siellä on, että ihan pätkii linjat... Tämä on ihan hyvän kokoinen piirakka ja tästä saa ihan pakkaseenkin asti, ellei vieraita satu juuri poikkeemaan :)
      Tuo vati on ostettu Tokmannilta eli on ihan halppis. Edes tarroja en vadista löytänyt. Noita varmaan saa halpahalleista yms. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hyvää on, porkkana leivonnaiset on aina niin mehukkaita ;D

      Poista
  4. Siis ohjeessa on 200 g sulatettua voita ja 5 dl margariinia, eikä ollenkaan jauhoja....? Pitäskö olla noin? Muuten varmaan herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät naurut ainakin saatiin! Olisi aiemmalla ohjeella tullut melko rasvaista piirakkaa! ;D
      Kiitos, kun huomautit asiasta! :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Olen tosi paljon tykännyt tästä ohjeesta, varmaan kymmeniä piirakoita on tullut tehtyä vuosien saatossa. Eli suosittelen kyllä kokeilemaan! ;D

      Poista
  6. Porkkanakakku on ihanaa. Täytyykin kokeilla myös piirakkana. Kiitos ohjeesta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Tämä piirakka on todella kosteaa ja pehmoista ja paranee vaan vanhetessaan. Suosittelen! :D

      Poista
  7. Porkkanakakku on yks parhaista herkuista. Pitäiskin tehdä sitä pitkästä aikaa. Vaikka onkin paljon muita leipomuksia "to do"-listalla, mutta kyllä kai sinne väliin yks pellillinen porkkanakakkua mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanaleivonnaiset ovat juuri niitä leivonnaisia joita tulee tehtyä aina uudestaan ja uudestaan, ne on niin hyviä :D "to do"-lista taitaa kaikilla olla ihan hulvaton... ei siitä kannata välittää, leipoo vaan mikä ikinä sitten hyvältä tuntuukin ;D

      Poista
  8. Mun ehdoton lemppari, aina silloin tällöin iskee himo ja sitä on tehtävä! ♥ Syön kyllä kaikki porkkanapiirakat, jotka mulle tarjotaan, mutta liputan sulatejuustokuorrutteen puolesta. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika moni näistä kyllä tykkää :) Lapsia on kiva kiusata porkkanapiirakalla kun ennakkoluulot on heillä kovat. Ei arvaisi mitä herkkua porkkanasta saa ;D

      Poista
  9. Mulla on viikkokausia jo tehnyt mieli porkkanakakkua/piirakkaa, vaan en ole vieläkään saanut tehtyä.... josko viikonlopuksi itselle herkuksi. Minä olen aina tykännyt niistä ohjeista mihin tulee taikinaan ananasmurskaakin, joten vaihteeksi ihan mukava tehdä ei ananasversiota....vien ohjeen mukanani, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole muuten koskaan kokeillut sellaista porkkanaleivonnaista johon tulisi ananasta! Pitäisi ehdottomasti sellaistakin testata! Kokeile ihmeessä tätä, on niin ihanan pehmoista :)

      Poista
  10. Laitetaanko kuorrutteen voi sulana vai ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoneenlämpöisenä eli pehmeänä. Kirjoitan sen ohjeeseen.

      Poista
  11. Paljonkohan tomusokerin määrä on desilitroina? Vaaka on rikki...
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, mutta paketin painosta pystyy päättelemään, että vajaa puoli pakettia menee.

      Poista
  12. Tein tämän tänään gluteenittomana :) hyvin onnistui, ei ehkä niin mehevä kuin tavallisena..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja, tosi kiva kuulla! :) Käytit varmaan jotain gluteenitonta jauhoseosta?

      Poista
    2. Kyllä, Semperin fin mix... Sillä teen hyvin pitkälti kaikki gluteenittomat leivonnaiset :)

      Poista
    3. Tein kerran myös tämän Semperin karkeaan jauhoseokseen ja tuli tosi hyvää ja myös mehevää. Pohjassa oli enemmän makua ja rakennekin oli tosi kiva :)

      Poista
    4. Kiva kuulla ja kiva saada gluteenittomaan leivontaan vinkkejä! :)

      Poista
  13. Moi. Pyöräytin poikani nimipäiville parit leivokset ja nämä ihanuudet pääsivät testaukseen. Todella herkullisia, niin pohja kuin kuorrute ja ihana kanelintuoksu :) ensimmäistä kertaa tein porkkanapiirakkaa ja hetken googlailtuani valitsin tietysti ohjeen sun blogista. Eikä tarvinnu pettyä taaskaan. Suuret kiitokset ohjeesta <3 joku kerta täytyy vielä porkkanakakkua testata :) t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Anni, mahtavaa kun ohjeista on ollut iloa :) Mullakin on tätä ollut juhlissa, on todella hyvää ja aivan ihanan pehmoista :) Tuo porkkanakakku jonka ohje mulla on blogissa, on aivan sairaan hyvää, kuin myös muffinssit! En edes pysty päättämään mikä näitä kolmesta porkkanaleivonnaisesta on paras... piirakka, kakku vai muffinssit. Aivan ihanan kosteita ja maukkaita kaikki! ;D

      Poista
    2. Joo, oonki sillä silmällä katsellu niitä. Että pakko on kakku ja muffinssitkin kokeilla kun iski nyt ihan tämmönen porkkanainnostus. Piirakka maistui tosihyvin kaikille, niin lapsille kuin myös mun veljelle, joka ei meinannu ees maistaa kuullessaan et siinä on porkkanaa. Skeptisyys vaihtuikin ensipuraisun jälkeen muutamaan palaan herkullista piirakkaa.että näillä suosituksilla ;)

      Poista
  14. Tein ensimmäistä kertaa ikinä porkkanapiirakan ja päädyin tähän sinun ohjeeseen. Oli tosi hyvää ja kuorrutekin kyllä hyvänmakuista, mutta ihmettelin kun jäi niinkin pehmeäksi ja tahmeaksi. Luulin että olisi edes jääkaapissa hieman jähmettynyt. Ensi viikonloppuna olisi juhlat, joihin ajattelin tätä myös, mutta olisiko nuin tahmea kuorrute sitten kuin vierasystävällistä.. :) Joten jos haluaisi kuorrutteesta vähän enemmän jähmettyvää, niin mitä pitäisi muuttaa?
    Juhlat on lauantaina, niin olisi varmaan ihan hyvä tehdä piirakka vaikka torstaina ettei tarvisi pakkasen kautta mennä.. Millaisessa astiassa olisi hyvä säilyttää jääkaapissa, onko muovinen irtokarkkilaatikko kansi kiinni liian tiivis? Miten siis esim. tuo kuorrute käyttäytyisi niin tiiviissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Saanaj! Porkkanapiirakoissa, -kakuissa ja -muffinsseissa on aina suht sama kuorrute, eli tuorejuusto- tai sulatejuustopohjainen kuorrute. Eikä se kyllä koskaan kovetu tai jähmety. Mulla on muutaman kerran ollut tätä juhlissa eikä mielestäni tämä ole sotkenut. Vieraat syövät usein lusikalla nämä. Porkkanaleivonnaiset usein paranevat vanhetessaan joten voit hyvin tehdä piirakan jo ajoissa. Olen säilyttänyt nämä aina tiiviissä rasiassa ja se on mielestäni ollut hyvä. Eivät mene miksikään. Jos rasiaan pääsee ilmaa, leivonnaiset kuivuu. Kuorrutteen muuttamiseen en uskalla oikein mitään sanoa. Tuo kuorrute on vaan niin todella hyvää juuri noin ;) Ainoa aines joka tuossa kovettuu on voi, joten ehkä sitä lisäämällä saa kuorrutteen jähmettymään...?

      Poista
  15. Todella kuohkea pohja! Tästä tulee minun uusi suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin todella ihanaa piirakkaa! Yksi meidänkin lemppareista :D

      Poista
  16. Apuva! Jääkaapissa vähän tilaa eikä näitä kuorrutteen vuoksi ilmeisesti kannata pinota päällekkäin. Voinko kuorruttaa ennen tarjoilua jos valmistan pohjan pari päivää ennen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrutteen kanssa ei näitä voi pinota, mutta voit aivan hyvin tehdä piirakan pohjan etuajassa ja vaikka tarjoilupäivänä kuorruttaa. Piirakan voit myös pakastaa, ainakin ilman kuorrutetta. Tämä myöskin paranee vaan vanhetessaa jos ei pääse kuivumaan.

      Poista
  17. Hei,
    kiitos ohjeesta! Pohja jo valmiina jääkaapissa odottamassa huomisia juhlia, mutta kuorrutteesta kysyisin, ennen kuin sen illalla teen, että miten tuo tuorejuusto? Voiko sen vatkata jääkaappikylmänä? Pilaanuuko, jos ottaa huoneenlämpöön ennen vatkaamista lämpenemään? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mitruska! Ole hyvä :) Joo tuorejuusto saa olla kylmää, mutta voi sitten taas pehmeää. Eli ei tarvi ottaa tuorejuustoa lämpenemään. Itse aina lämmitän mikrossa voita sen verran, että se pehmenee, mutta ei sula. Sitten mittaan päälle muut ainekset ja vatkaan vaahdoksi.

      Poista
  18. Lapseni rakastavat porkkanapiirakkaa, kokeilin tätä reseptiä ihan kokeeksi ja olen todella kiitollinen! nam! Tosi hyvä, helppo tehdä ja ohje selkeä, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! :) Tämä onkin aivan ihanaa piirakkaa, yksi meidän lempileivonnaisista! Ei kyllä ihme, että porkkanaleivonnaiset on suosittuja, ne on niin meheviä ja maukkaita :)

      Poista
  19. Hei! Linkitin juuri tulevaan postaukseeni tämän porkkanakakkusi reseptin. Oli kyllä niin maukas kakku, hupeni silmissä ja loput mies vei työpaikalle. Muutenkin ihania herkkuja blogissasi! Terkut Saksasta.

    -A-

    http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei -A-! Kiitos terveisistä ja kommentista! Kiva kuulla, että olette tykänneet. Tämä onkin aivan ihanaa piirakkaa! :)

      Poista
  20. tuli tosi hyvää piirakkaa kun tein tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
  21. Moi,
    kuulostaa tosi hyvältä ohjeelta. Kirjoitin heti ylös :) kokeilemme jo heti huomenna tällä ohjeella. AIemminkin olen Blogistasi rystänyt pari ohjetta ja huvää on tullut! kiitos!
    -Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ilona ja kiitos kivasta kommentistasi! :) Tämä piirakka on ihan parasta ja olen tehnyt tätä todella paljon! Suosittelen! :)

      Poista
  22. Minkä kokoinen sun uunipelti on? Uunit on Suomessakin erikokoisia ja tällä hetkellä asun ulkomailla ja täällä on ihan omat mitoitukset :)

    VastaaPoista
  23. Voikohan tähän laittaa vain 100 g voita? Riittäisiköhän? Mietin vaan, ettei tulisi niin rasvainen. Kokeilen nyt tällä ohjeella, mutta tosiaan tuo rasvan määrä mietityttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa. Piirakka on niin täydellistä juuri tälläisenä kuin se on 😊

      Poista
  24. Hei,ajattelin yo-juhliin tehdä piirakkaa.Voiko laittaa pakkaseen kuorrutteen kanssa vai olisiko parempi lepoa torstaina,kun juhlat lauantaina?Viimeksi leivoin juhliin kakkuna ja menekki oli hyvä.Nyt ajattelin kokeilla,miten piirakka maistuu.
    T.Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laittaisin ilman kuorrutetta pakkaseen. Tämä on kyllä sellainen piirakka että paranee vaan ajan kanssa. Siksi voi olla että torstaina leipominen olisi hyvä idea. Tämä on aivan älyttömän hyvää piirakkaa! 😋 Onnea juhliin!

      Poista
  25. Oon tehnyt sata kertaa tällä ohjeella. Tämä paras!😊

    VastaaPoista
  26. Hei, paras porkkanapiirakka😋, ohje jaettu työkavereilleni.
    Oletko tehnyt pyöreään kakkuvuokaan, miten pitkä paistoaikaa olisi?




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hienoa kuulla 🥰 Mulla on erikseen pyöreän porkkanakakun ohje joka on myös älyttömään hyvää:
      http://taikakakut.blogspot.com/2014/01/meheva-porkkanakakku-26cm.html?m=0

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊