Tarun Taikakakut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Daim-Brownies

Heippa!
Leivottiin tyttären kanssa suklaanälkään brownieseja. Ajatuksena oli tehdä ihan perusbrownieseja, mutta tämä ohje kiinnosti niin paljon, että sitä oli kokeiltava. Taikinassa on nimittäin kolme daim-patukkaa murskattuna... nam! Ohje on norjalaisen www.passionforbaking.com-blogin Manuelan ja ohje löytyy täältä. Manuelalta löytyy vaihekuvatkin näiden tekemiseen. 
Päädyin vielä koristelemaan nämä tuorejuustokreemillä ja karhunvadelmilla. Melkoisia pommeja olivat... makeannälän selättämiseen riitti muutama haukkaisu ;D



Daim-Brownies:
160 g vehnäjauhoja
350 g tummaa suklaata
5 rkl kaakaojauhetta
230 g voita
350 g fariinisokeria
4 isoa kananmunaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 Daim-patukkaa

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Lisää seuraavaksi munat, keltuaiset ja vaniljasokeri varovasti joukkoon, älä sekoita liikaa. Murskaa Daim-patukat monitoimikoneessa hienoksi murskaksi. Seuraavaksi joukkoon sekoitetaan vehnä- ja kaakaojauhot ja tämän jälkeen Daim-murska. Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun vuokaan. Paista 180 asteessa keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan vuoassaan jonka jälkeen nosta vuoka pakastimeen 30 minuutiksi, näin saat leikattua täydellisen kauniita paloja.

Alkuperäisessä ohjeessä luki, että browniesit paistetaan 18 x 26 cm (7 x 10-inch) vuoassa, minä paistoin 20x25cm vuoassa ja se oli aivan liian pieni. Brownies oli nyt todella paksua, ainakin 4cm:stä. Ensi kerralla paistaisin tämän 20x30cm tai 25x35cm vuoassa.

Suklaakuorrutus:
80 g pehmeää voita
200 g tomusokeria
30 g kaakaojauhetta
150-200 g tuorejuustoa

Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Nämä on varmasti ihan huippu hyviä! Kävin tuossa passionforbaking -blogissa, ja kuvat näyttää herkulliselta siellä, ja täällä sinunkin blogissasi! Namskis! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Siellä Manuelan blogissa taitaa paremmat kuvat olla. Mulla paistui hassusti nuo kun tulivat ihan vinoiksi... Ensi kerralla uudet kujeet eli vuoat, niin sitten ehkä onnistuu paremmin ;D

      Poista
  2. Nämä on ihan pakko kokeilla!!!
    Minulla on Manuelan kirja "Just Sweet", se on siis niin ihana kun inspista hakee leipomiseen. Ihanat kuvat!
    Kirjan ostin Tukholmasta enkä kadu että jouduin sitä painaavaa kirjaa kantamaan koko päivän.

    Terkkuja Monica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Monica! Manuelan blogikin on aivan upea joten varmasti kirjakin on! Kaikki mitä hän leipoo on aina niin kaunista ja inspiroivaa :)

      Poista
  3. siis apua mitä ihanuuksia, pakkohan noita on kokeilla,..ja laihutuskuuri alkamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Näillä saa kyllä makeanhimon kaikkoamaan todella helposti, ovat kyllä sen verran makeita ;D Laihdutuksessa nämä ei kyllä auta... paitsi tietysti niin, että jo pienen pieni pala vie herkuttelutarpeet mennessään ;D

      Poista
  4. Tosi hyvännäköisiä, ihanan paksuja ja sopivan tahmaisen oloisia :) Brownies on aina vain tosi hyvää ja tuo Daim sopii joukkoon varmaan paremmin kuin hyvin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tahmaisia olivat kyllä ja makeita, epäilen daimin vielä makeuttaneen näitä entisestään :D

      Poista
  5. Ihanan näköisiähän nuo ovat, varsinkin koristeltuina. Minäkin tein muutamia brownieseja, mutten koristellut niitä ja syötiinkin heti ilman että ehin kuvaa ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Minä tykkään kovasti koristelluista (ja koristelusta) ja yleensä melko helpolla kaikki leivonnaiset koristelenkin :D

      Poista
  6. Hei! Voiko näitä pakastaa ilman kuorrutetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi pakastaa! :) Ja minusta tuossa kuorrutteessakaan ei ole mitään sellaista ainesta joka ei pakastamista kestäisi. Mutta jos haluat pelata varman päälle niin pakasta pelkkä pohja ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊