Moiks!
Tämä iltapalapiirakka syntyi yksinkertaisista aineksista ja hetken mielijohteesta piirakan pinnalle laittamani paahdettu sipuli osoittautui napakympiksi! Paahdettu sipuli nimittäin tekee piirakan pinnalle aivan ihanan rapean kuoren! Piirakka on erittäin maukas kun satsaa hyvään savustettuun kinkkuun. Tämä on aivan ihana piirakka jossa on kermainen ja pehmeä täyte ja mukavaa suutuntumaa tuova paahdettu sipulikuori! Nam!
Kinkkupiirakka rapealla sipulikuorella ∅24cm
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
n. ½ dl vettä
Täyte:
125 g savupalvikinkkua
1 pieni paprika
½ dl tuoretta persiljaa silppuna
3 dl juustoraastetta
---
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 dl kermaa
1 kananmuna
2 tl Dijon sinappia
---
2 dl paahdettua sipulia
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten kaurahiutaleet. Lisää viimeisenä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Pilko kinkku ja paprika. Sekoita keskenään mustapippuri, suola, kerma, kananmuna ja sinappi. Laita pohjan päälle ensin puolet juustoraasteesta, sitten kinkku, paprika ja persilja, sitten näiden päälle loput juustoraasteet ja kaada sitten päälle kerma-mausteseos. Ripottele lopuksi päälle paahdettu sipuli. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Terveisin Taru
Namskis mikä ohje!
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla jossain vaiheessa!
Kiitos Sari! Yllätyin kyllä niin, että miten tuo pinta olikin niin ihanan rapsakka ja maukas! Kokeile ihmeessä sinäkin! ;D
PoistaMinulla on pyörinyt jo kauan paahdettu sipulipussillinen keittiön kaapissa....nytpä tiedän mihin siitä ainakin osan upotan. kiitos vinkistä.
VastaaPoistaOle hyvä! Paahdettu sipuli oli joskus mulle vaikeasti käytettävä tuote, kun ainoa paikka johon sitä osasin käyttää oli lihapiirakat ja niitä meillä ei syödä kuin kerran vuodessa. Nyt olen keksinyt paljonkin paikkoja, mutta vieläkään en hirveästi mielellään sitä käytä kun se sisältää palmuöljyä jota kartan. Pitäis varmaan paahdettu sipuli paahtaa itse niin tietäis paremmin mitä syö! :D
PoistaOioioi...nyt näyttää taas ihan mielettömän herkulliselta. Tulipas nälkä...:D
VastaaPoistaKiitos Kakkuviikari! Tämä piirakka oli kyllä todella onnistunut! :D
PoistaTätä kyllä testaan kans, näyttää tosi herkulliselta! :P mutta tuo paahdettu sipuli on outo juttu meikäläiselle. Siis onko se sellasta kuivaa ja ruskeaa vai? :D Miten sen ite voisi tehdä, pannulla vai?, kun minäkään en haluais mitään ylimääräaineita ehdointahdoin käyttää, jos siinä valmiissa on jotain extra aineita.
VastaaPoistaKiva kuulla jos kiinnostuit! :D Joo siis kaikenmaailman lisäaineita mäkin mielellään karttelen ja eineksiä. Tämä valmissipulirouhe on ihanaa, mutta myös vähän epäilyttävää ;D Ja kyse on juuri siitä ruskeasta ja rapeasta sipulirouheesta jota arvailitkin! Tuo käyttämäni Pirkan rouheen aineslista on tälläinen: Sipuli, kasviöljy (palmuöljy), kuorrute (vehnäjauho, vesi, suola).Saattaa sisältää pieniä määriä soijaa...
PoistaLöysin netistä yhden todella kivan ohjeen joka myös vaikuttaa terveellisemmältä kuin muut. Ja siinä ei tarvita vehnäjauhoja. Pitääpä joku kerta kokeilla! ;)
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/654157/Paahdettu%20sipulirouhe/
Joo hyvä, kiitos tuosta linkistäkin! PItääpä joskus kokeilla, miten onnistuu. :) Juu, kaikki lisämömmöt on todellakin epäilyttäviä. ;D Tuskin ne ainakaan meijän terveyttä lisää. :)
VastaaPoistaNo ei varmana lisää terveyttä! Parempi vältellä sellasia juttuja joista ei ota selvää ;D
PoistaVoi apua, kun on taas niin herkullisen näköistä :P Olisi kelvannut minullekkin palanen tai kaksi tuosta :P Ja paahdettu sipuli on kyllä niin hyvää...
VastaaPoistaKiitoksia Maiju! Suolaisia piirakoita voisi kyllä vallan syödä jos ne ei olis niin tuhteja ;D
PoistaOi mikä ihana piirakka! ♥ Mä oon niin laiska leipomaan suolasta, tosi harvoin tulee tehtyä :D Mutta tää on satavarmasti ihan mielettömän hyvää :)
VastaaPoistaKiitos paljon :D Tämä oli kyllä hyvää ja on kyllä jännä miten suolasia leivonnaisia tuleekin tehtyä niin paljon harvemmin kuin makeaa ;)
PoistaRrrrakastan erilaisia piiraita! Tätä on ehdottomasti kokeiltava...kuten muitakin reseptejäsi...;)
VastaaPoista-A-
Niin minäkin! ;D Kokeile ihmeessä! Tämä oli aivan mahtavan makuinen ja tuo rapsakka kuori oli todella ihana!
Poista