Moi!
Nyt löytyi oma lempparijäätelö! Ai että sentään! Tein samalla toffeejäätelö-ohjeella jonka olen postannut kolme vuotta sitten, lisäsin joukkoon vaan Daim-rouheen. Se ohje löytyy täältä. Jäätelö on erittäin koukuttavan rouskuvaa ja älyttömän pehmeää. Enkä tiedä mistä johtuu, että kun on kinuskin mausta kyse niin minusta mikään ei ole liian makeaa... ;D Tämä oli ihan täydellistä minusta!
Daimjäätelö
6 dl kermaa
1 prk (397 g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 kpl (à 56g) Daim-patukoita
vaniljaa myllystä
ripaus suolaa
vaniljaa myllystä
ripaus suolaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten kinuski ja rouhitut Daim-patukat joukkoon. Jos sinulla ei ole valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, keitä ajoissa purkki kinuskiksi, että se kerkeää jäähtymään kunnolla. Minä keitin purkkiani noin 2½ tuntia ja kun se oli huoneenlämpöinen laitoin sen vielä hetkeksi jääkaappiin. Kaada massa noin 1½-2 litraiseen astiaan. Anna massan olla pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Voit säästää osan Daim-rouheesta koristeeksi jäätelön pinnalle!
Jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön vartiksi ennen tarjoilua niin se on ihanan pehmoista ja siitä saa paremmin myös palloja.
Voit säästää osan Daim-rouheesta koristeeksi jäätelön pinnalle!
Jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön vartiksi ennen tarjoilua niin se on ihanan pehmoista ja siitä saa paremmin myös palloja.
Terveisin Taru
Kiitos kun muistutit, tämä Daim-jätski on edelleen testaamatta. Viime kesänä tein kerran Nutella-jätskiä ja se oli ihan sairaan hyvää!!!
VastaaPoistaNutellajätski onkin toinen lempparini! Se on ihan jäätävän hyvää! ;D
PoistaOn herkkua....nam ja vielä kerran nam. Minä tein kans parisen viikkoa sitten vieraille annoksen ja sitä on vielä herkkuhetkeen vähän pakastimessa. Minä olen hieman miedontamut tuota perusohjetta....laitan kaikkiin jäätelöihin nykysellään 7-8 dl kermaa+yhden prk kondensoitua maitoa + glukoosisiirapin. Tuohon daimjätskiin laitoin 2 isoa daimia ja se riittää meille vallan mainiosti kinuskiksi keitetyn kerman kanssa. Samalla tein vaniljajätskiä valkoisesta kondensoidusta maidosta + 2 vaniljatankoa....sekin oli ihanaa esim rapaarperipiirakan kera. Kunhan kerkiän, laitan kans jätskipostauksen blogiini.
VastaaPoistaTämä oli kyllä älyttömän hyvää! Mäkin tykkään laittaa aika suuria kermamääriä, kun tuo kondensoitu maito on niin makeaa. Vaniljajäätelöäkin oon tehnyt ja sekin oli aivan ihanaa! Aika montaa sorttia on tullut testattua ;)
PoistaMikään ei todellakaan ole liian makeaa :D Daim-jäätelö on todella hyvää, ehkä paras karkkilisäys, minkä voi jätskipohjaan tehdä :P
VastaaPoistaJuu ei ole, kun on kinuskista kyse! ;D Tämä oli kyllä niin koukuttavaa, että ois voinut vaan jatkaa rouskuttelua! Mä tykkäsin myös suuresta Daimin määrästä ;)
PoistaTämä on kyllä todella hyvää. Mun ja meidän perheen lemppari ♥
VastaaPoistaOli kyllä niin hyvää, että uuden satsin ainekset on jo hommattu! ;D
PoistaDaimia kinuskijätskissä, NAM!! Eipä ole tullut mieleen, mutta tätä täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, on sitten älyttömän hyvää jäätelöä! :D
Poista:P ...ei muuta sanottavaa... :D
VastaaPoistaTää oli kyllä ihan täydellistä ja daimissa ei säästelty! ;D
PoistaKiitos Heidi, tämä oli kyllä älyttömän hyvää! ;) Kokeiles itsetehtyä jäätelöä, mutta varo vaan, voit jäädä koukkuun ;D
VastaaPoistaTörkeen hyvännäköistä! Taatusti herkkua!!! Daim on ihan parasta! Yleensä en uskalla edes ostaa sitä, silla se tekisi turhan nopean katoamistempun ;) Ootko muuten maistellut uutta appelsiinin makuista Daimia? Sekin on ihanaa ja sopisi tällaiseen jäätelöönkin varmaan tosi ihanasti :P
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! :D Mä en kauheasti syö Daimia sellaisenaan, mutta leivonnassa rakastan sitä! Mm. mutakakussa, brownieissa ja jäätelössä. Sillä saa ihanaa rouskuvaa rakennetta kaikkeen! ;D En oo maistanut appelsiinin makuista Daimia, pitääpä kokeilla!
Poista