Moi!
Tein miehelleni tälläisen kakun isänpäivänä. Ganachen kanssa ei mennyt ihan putkeen, mutta muuten kakku onnistui. Ganachen vahva maku vei myöskin sen verran huomiota pois vadelmalta, että ensi kerralla jättäisin sen pois. Hyvää oli! :D
Vadelmahyydykekakku (24cm)
Brownies-pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Brownies-pohjan ohje on Kinuskikissalta täältä. Olen muutellut ohjetta itselle sopivammaksi.
Voitele kunnolla vuoan pohja ja reunat. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia (minulla sopivaksi kypsyminen kestää 20 minuuttia). Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin yön yli tai nopeuta kylmenemistä pakastimessa.
Kun pohja on kylmä, irrota veitsellä varovasti pohja irti ja nosta pohja tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna brownies-pohjan ympärille ja lisää reunakalvot vuokaan. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi (minä pistelen pohjaan reikiä haarukalla ja laitan maitoa pullasudilla sivellen noin 1/4 dl). Tee päälle täyte.
4 dl kermaa
200 g Valion Kuningatar-rahkaa
400 g maustamatonta jogurttia (1 Valion lakt.prk)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vadelmaa soseutettuna
2½ dl vadelmia kokonaisina
8-10 liivatelehteä
½ dl vettä
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon rahka ja jogurtti. Lisää soseutetut vadelmat. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen. Kaada puolet täyteestä vuokaan ja lisää sitten kokonaiset vadelmat. Laita sitten päälle loput täytteestä. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli. Tee päälle ganache.
Suklaaganache:
70 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita
Kun kakku on hyytynyt, poista irtopohjavuoan reunat ja kalvot ja valmista ganache. Lämmitä kattilassa kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Voit välillä käyttää kattilaa levyn jälkilämmöllä, että saat suklaan kunnolla sulamaan. Lopuksi lisää voinokare ja sekoittele varovasti kunnes se on sulanut. Kaada ganache kakun päälle ja auta hieman lusikalla tai nuolijalla, että saat ganachen valumaan yli reunojen. Laita kakku kylmään heti.
Terveisin Taru
Voi mikä herkku! Ihanan suklaisaa ja vadelmaista! Tässähän iskee herkkunälkä!
VastaaPoistaKiitos Kirsi! Herkkunälkä taitaa olla aina... ;D
PoistaIhanaa.. Herkkunälkä iskee täälläkin herkkulakkolaiselle..
VastaaPoistaKiitos! Nyt onkin hyvä lakkoilla ennen joulua. Sitten tulee taas syötyä kaikenlaista ja ihan liikaa ;)
PoistaTosi upea kakku. Browniepohja yhdistettynä vadelmamousseen, nam. :)
VastaaPoistaKiitos paljon Jack! Tuo browniepohja on ihana juusto- ja hyydykekakuissa ja hyvin sopii kyllä vadelma ja suklaa yhteen :)
PoistaTosi hyvännäkönen kakku! :)
VastaaPoistaKiitos paljon Tintsu! :D
PoistaOi, ihanalta näyttää! Mun lemppari raaka-aineet, vadelma ja suklaa, nam!
VastaaPoistaKiitos Petra :D Vadelman kirpeys sopii kyllä suklaaseen hyvin!
PoistaIhana :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! :)
PoistaTätä olen katsonu ja kuolannu monta kertaa. :) Tahtoo vain tohinassa kommentoinnit jäädä minimiin. Tuo pohja näyttää superhyvältä.
VastaaPoistaKiitos Leena! Tuo pohja on monesti hyväksi ja maukkaaksi todettu! :) Sulla on kyllä varmasti paljon vipinää kotona lapsien vuoksi ja sitten vielä uudessa kodissa riittää tekemistä pitkään :) Kyllä se siitä alkaa ajan kanssa helpottamaan ♥
PoistaAi että, kuulostaa oikein hyvältä makukombolta. Ja jos ganache ei ihan mennyt koostumukseltaan just nappiin, niin eiköhän maku ollut kuitenkin ihan kohdillaan, sehän on kuitenkin kaikista tärkein.
VastaaPoistaTämä oli hyvää! :) Olen tehnyt ganachen aina samalla ohjeella, mutten tiedä miksi se nyt noin irtosi kakun sivuilta... luulen että se oli liian kuumaa. Aikaa kun ei aamulla kauheasti ollut ;)
Poista