Moi!
Tein äidille tilauksesta unelmakääretortun. Oli kuulemma täydellistä! :D
Tein tämän ihan perinteisellä kääretorttupohjan ohjeella ja täytteenä on silkkisen pehmeä voi-sokerikreemi. Mitäpä tässä muuta turisemaan, perusleipomus siis :)
Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Voi-sokerikreemi:
150 g voita (4 osaa)
75 g sokeria (2 osaa)
32 g vettä (1 osa)
1 keltuainen
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä sen verran että sokeri sulaa veteen. Laita sokerivesi jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. (jos on kiire, laita kattila kylmäkallen päälle)
Vatkaa voi kunnolla valkoiseksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kun vaahto on valmista lisää kokoajan vatkaten sokerivesi ohuena nauhana juokkoon ja sitten vielä keltuainen, anna vielä vatkaantua noin 10 minuuttia.
Levitä kreemi kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Laita kylmään, että kreemi kovettuu. Säilytä kylmässä.
Terveisin Taru
Unelmatorttu on yksi leipomus jota syödessä ikäänkuin palaa takaisin lapsuuteen. Muistan, että kummitätini leipoi tätä usein. Ja suorastaan rrrrakastin tuota täytettä, pystyin syömään sitä ihan sellaisenaan huimia määriä! :D Ja ihan parasta herkkua siitä täytteestä sai, kun lisäsi sekaan vähän murskattuja ranskanpastilleja, nam! :)
VastaaPoistaUnelmatorttu taitaa olla aika vanha leivonnainen :D Mä en ole ihan varma mikä täyte kenenkin unelmatorttuun kuuluu, mutta meillä on aina ollut siinä tuo voi-sokerikreemi. Ainakin kaupan ja leipomoiden tortussa on tämä kreemi. Ja tämä ammattimainen kreemi on niin paljon parempaa kuin tomusokerista tehty. Olen ohjeen joskus netistä löytänyt. Ranskanpastillit kuulostaakin eksoottiselta! Varmasti on lapsille mieluinen! ;D Eikä ihme, että tykkäät tuosta täytteestä, se on samaa kuin bebeissäkin! ;)
PoistaTuo täyte on minulle uusi tuttavuus.. Pitäisi kokeilla
PoistaMinä teen yleensä laktoosittomalla margariinilla ja tomusokerilla..täytteen
Tuo pohjan ohje on tuttu, mutta kun tulee glut.vieraita käytän vain perunajauhoja silloin tiedän, on ainakin yksi sortti mitä voin tarjota Poistin tuon edellisen viestin koska halusin kommnetoida lisää. :)
Mä en käytä lainkaan enää margariinia vaan aina voita. Ja minusta tuo kreemi on niin paljon parempaa kun tuon sokerin sulattaa veteen. Tomusokerista tehtynä siitä tulee hampaissa karheaa. Kokeiles joskus tälläistä sileää kreemiä, se on ihan suussa sulavaa 😊
Poistamargariinin käytöstä sen verran, kun on allergioita on pakko käyttää !
PoistaVoi joka on vähälaktoositon sekään ei käy.. En käyttäisi minäkään, mutta on pakko.. Voi on aina voita..
Sinulla on tosi ihania "riseftejä"
Hyvä se on huomioida syöjien allergiat. Se on toisen hyvän ajattelua 😊 Kiva että olet tykännyt resepteistä. Kaikkea on tullut kyllä leivottua!
PoistaOi, unelmatorttu on niin ihanaa! En olekaan ihan tuolla tavalla vielä tuota täytettä tehnyt, kokeiluun!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä tuota ammattimaista kreemiä! Se on niin pehmoista! Ihan erilaista kuin tomusokerista tehty. Tomusokerikreemi rahisee hampaissa, mutta tämä ammattimainen kreemi on ihan sileää ja suussa sulavaa :)
PoistaKuulostaa ja näyttää kyllä täydelliseltä. :)
VastaaPoistaKiitos Rommirusina! :) Itse en tätä päässyt maistamaan ja sen verran se jäi kaivelemaan mieltä, että ehkä joutuu joku päivä tekemään itsellekin samanlaisen ;D
PoistaUnelmatorttu on niiiin hyvää. :P Voikreemiä en ole koskaan tehnyt tuolla sokerisiirappimenetelmällä, joten sitä voisi testata ensi kerralla. :)
VastaaPoistaTämä on yksi sellainen leipomus johon ihmiset ei ajankaan kanssa kyllästy! Kokeile ihmeessä tuota ammattimaista kreemiä! Se on todella helppo tehdä ja tulos on aivan eri kuin tomusokerilla! Kunhan muistaa jaksaa vatkata voita tarpeeksi kauan. Yleiskone on tässä kohtaa mahtava, voi vaikka lähteä telkkaria katsomaan ja kone hoitaa homman ;D Mulla on vielä sellainen yleiskone joka pysähtyy aina kun se on ollut 10 minuuttia käynnissä! Näppärää!
PoistaTuo voikreemi täytyykin ottaa jossain vaiheessa kokeiluun.. Unelmatorttu on kyllä hyvää..
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! On kyllä kokeilemisen arvoinen :D
PoistaKauniit ja herkulliset kääretortut sulla! Ja ihana unelmatäyte. :P
VastaaPoistaKiitos Leena-muori! Meillä on molemmilla kääretortuttanut lähiaikoina ;D
PoistaHei!
VastaaPoistaIhanat rullat sinulla!! Kokeilin ohjeellasi unelmatorttua, ja tulikin niin herkullista että !! :) Kiitos ohjeesta!
Yksi kysymys olisi kuitenkin: kuinka iso pelti sinulla on? Kun itse tein tuolla ohjeella täytteen, sitä tuli todella ohut kerros, ensi kerralla laitan tuplana. Sinun rullasi näyttää niin täyteläiseltä :)
Hei Reija ja kiitos! Hienoa, että tykkäsit tästä ohjeesta :) Mulla on ihan normaalin levyinen uuni eli 50cm leveä. Jaksoitko vatkata tuota voita noin kauan, kun ohjeessa lukee? Tuota voita tarttee vatkata sairaan kauan. Tuon ensimmäisen 10 minuutin aikana voita kannattaa käydä laskemassa kulhon reunoilta alas. Ja sokerisiirapin lisäämisen jälkeen vatkataan taas 10 minuuttia ja välillä lasketaan vaahtoa kulhon reunoilta alas. Tässä on yleiskone ehdoton! En tiedä jaksaisinko käsipelillä vatkata noin kauaa ;D Mutta onhan tuokin yksi ratkaisu, että lisää täytteen määrää jos ei jaksa vatkata, tulee vaan tuhdimpaa kääretorttua sitten ;) Laitoin täytettä muuten enemmän tuohon tortun alkuosaan ja loppuosasta jätin muutaman sentin kokonaan ilman.
PoistaAi että, unelmatorttu on kyllä niiiin hyvää :) Liian harvoin tulee tehtyä, ja ens kerralla kokeilen tätä sun täytettä siihen.
VastaaPoistaJa sulla on ihan täydellisen näköisiäkin nuo, mun tuppaa ottamaan "kuori" leivinpaperiin kiinni, kun rullailen torttua.
Kokeile ihmeessä tätä täytettä! Ei tuo mullakaan aina aivan täydellisesti mene. Nytkin tuo meni vähän rikki, mutta ei se näy kuin katkoksena täytteessä, kun täyte on täyttänyt halkeaman ;D
PoistaTein täytteen margariinista enkä ehtinyt vahtimaan yleiskonetta pienen lapsen vuoksi. Noudatin vatkausaikoja ja raaka-aineiden suhteita. Täyte harmikseni juoksettui ja oli ihan lillua, juoksevuudeltaan kuin aavistuksen vatkattua vaniljakastiketta. Sain pöperöiseksi juoksettuneen rakenteen hieman sileämmäksi lisäämällä tomusokeria.
VastaaPoistaSokerisiirapin kanssa taas oli se haaste, että se alkoi kiteytyä kattilan reunoille siirapin jäähtyessä. Noh, hyvältä se kääretorttu maistui silti, vaikka täyte tahtoikin valua tortusta ulos. Jos joskus vielä kokeilen tätä, niin teen täytteen voista ja todellakin vahdin vieressä, ettei pääsisi lätsähtämään ja juoksettumaan. Ehkä keittiön lämpötilallakin on väliä täytteen onnistumisen kanssa?