Heippa!
Tässä suurennettu ohje aivan ihanasta vaniljajuustokakusta vadelmilla joka vaan paranee vanhetessaan. Edellinen 24cm kakku löytyy täältä.
Mukavaa juhannusta kaikille täällä poikkeaville! :)
Mukavaa juhannusta kaikille täällä poikkeaville! :)
Vaniljajuustokakku vadelmilla ø26cm
Pohja:
300 g Wilhelmiina-keksejä
100 g voita
Vaniljatäyte:
6 dl kermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatangon siemenet
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä
Väliin 2-3 dl jäisiä vadelmia
(pyri käyttämään kotimaisia vadelmia)
Pohja:
300 g Wilhelmiina-keksejä
100 g voita
Vaniljatäyte:
6 dl kermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatangon siemenet
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä
Väliin 2-3 dl jäisiä vadelmia
(pyri käyttämään kotimaisia vadelmia)
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Valmista vaniljatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma.
Laita toiseen kulhoon tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaniljatangon siemenet ja vatkaa sekaisin. Sekoita/vatkaa kermavaahto ja tuorejuustoseos yhteen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen.
(muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!)
Levitä 1/3 osaa täytteestä keksipohjan päälle tasaisesti ja laita päälle vadelmia murskattuna ja kokonaisina. Laita loput täytteet vadelmien päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielummin yön yli.
Itse laitoin koristeeksi päälle vielä vadelmia.
Laita toiseen kulhoon tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaniljatangon siemenet ja vatkaa sekaisin. Sekoita/vatkaa kermavaahto ja tuorejuustoseos yhteen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen.
(muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!)
Levitä 1/3 osaa täytteestä keksipohjan päälle tasaisesti ja laita päälle vadelmia murskattuna ja kokonaisina. Laita loput täytteet vadelmien päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielummin yön yli.
Itse laitoin koristeeksi päälle vielä vadelmia.
Terveisin Taru
Ihavaa vadelmaista herkkua!
VastaaPoistaOikein mukavaa juhannusta sinnepäin ♥
Tässä nuo vadelma kruunaavat koko kakun! Kiitos samoin sinne ♥
PoistaVanilja ja vadelmat on kyllä ihana yhdistelmä, herkkua! Hauskaa juhannusta! :)
VastaaPoistaTämä on kyllä varsinaista herkkua, yksi minun omia lemppari-kakkuja :) Hauskaa juhannusta teillekin :)
PoistaAaah! Näyttää ihanalta! Pitääpä kokeilla tuota vaniljamoussea. En vielä itse ole keksinyt reseptiä, johon olisin täysin tyytyväinen.
VastaaPoistaKiitos Petra! :) Tykkään itse tästä täytteestä tosi paljon. Olen tehnyt tätä kakkua nyt kaksi kertaa ja joka kerta mulla on sama juttu, että en kyllästy tähän ollenkaan ;D Tuo täytemassa on ehkä hieman tuorejuustoista ja pehmeää, eikä tuo kakku ole mitään ilman noita raikastavia vadelmia. Ja makuasioitahan nämä ovat, eikä tiedä vaikka tykkäisit paljonkin tästä :)
PoistaIhanan näköinen! Pystyn jo melkein maistamaan nuo kokonaiset vadelmat ja ihanan pehmoisen täytteen suussani. Ihanaa Juhannusta Taru sinulle ja perheellesi! ♥
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu :) Tässä saa olla paljon vadelmia, ne on tosi ihania pommeja tuolla pehmeän täytteen sisällä. Kiitos samoin sinulle ja perheellesi ♥
PoistaSinä, Taru, olet kyllä todellinen juustokakkumertari!!! Jos olet muutenkin mestari. :) Aina niin ihania ja houkuttelevia kakkuja. Tässä taas yksi, mitä tekee mieli kokeilla. Mutta se lempeä sitruunajuustokakku odottaa ensin jonossa. ;)
VastaaPoistaIhanaa juhannusta teille! <3
Kiitos kauniista sanoistasi Leena ♥ Tuo sitruunajuustokakku onkin aivan ihanaa! Mukavaa viikkoa sinne teille! :)
PoistaIhanaa herkkua.
VastaaPoistaMukavaa Juhannusta Sinulle
Kiitos paljon! :) Toivottavasti juhannuksesi oli rentouttava. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
PoistaTämä kakku vaikuttaa herkulliselta ja tuleekin viikonlopun kahvipöytään! Maistuuko vanilja tässä selvästi? Pohdin, että pystyisinkö lisäämään vaniljan makua vaihtamalla kerman vaahtoutuvaan vaniljakastikeeseen tai maustamattoman tuorejuuston vaniljatuorejuustoon. Vai pilaakohan ne maun liian esanssiseksi, teennäiseksi. Mitä luulet? P.S. Kiitos ihanista resepteistä ja inspiraatiosta!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi :) Minusta vaniljan maku on sopiva. Jos haluat käyttää vaniljatuorejuustoa, on muistettava, että se on makeutettua. Mutta yhden (kolmesta tuorejuustosta) nyt ainakin voi turvallisesti vaihtaa maustettuun. Jos haluaisin itse lisätä vaniljaa tekisin täytteen normaalisti ja vaniljatangon lisäksi rouhisin vielä vaniljamyllystä vaniljaa. Silloin täytteeseen ei tulisi mitään muuta ylimääräistä. Vaniljalla on myös taipumus muuttua kitkeräksi jos sitä on liikaa joten olehan varovainen ja maistele täytettä tehdessäsi sitä. Täytteen maku muuttuu hieman tekeydyttyään ja minusta tämä paranee vanhetessaan :) Noita vaniljamyllyjä myy isommat kaupat eli Cittarit ja Prismat ainakin, ne löytyvät leivontaosastolta. Leivontailoa sinulle!
PoistaHei! Jäisikö tuo täyte liian vaisuksi, jos jättäisi nuo vaniljan siemenet pois?
VastaaPoistaHei! Voi se olla hieman mautonta. Ilman vaniljaa täyte luultavasti maistuu makealta tuorejuustolta ja kermalta. Voihan tuo olla ihan hyvääkin :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista