Hei!
Toinen suolainen piirakka tyttäreni 1-vuotissyntymäpäivillä oli tämä feta-broileripiirakka. Tämä piirakka on muunnos Pienet herkkusuut-blogin Maijun feta-broileripiirakasta, muutin pohjan vaan rukiiseen rahkavoitaikinaan. Tämä on todella hyvää! :D
Toinen suolainen piirakka tyttäreni 1-vuotissyntymäpäivillä oli tämä feta-broileripiirakka. Tämä piirakka on muunnos Pienet herkkusuut-blogin Maijun feta-broileripiirakasta, muutin pohjan vaan rukiiseen rahkavoitaikinaan. Tämä on todella hyvää! :D
Pohja ja täyte on mitoitettu pellilliseen tai kahteen 26cm piirakkaan!
Rukiinen rahkavoitaikina:
Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi. Painele taikinaan hieman reunoja jotta täyte pysyy päällä hyvin.
Pohjan voi tehdä gluteenittomana
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!
Täyte:
Pohjan voi tehdä gluteenittomana
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!
Täyte:
600 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
Terveisin Taru
Mausteina: mustapippuria, rakuunaa, suolaa ja broilermaustetta
2 kevätsipulia varsineen
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 keltainen paprika
200 g pehmeää fetajuustoa
2 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl juustokermaa
suolaa
Paista ja mausta fileesuikaleet. Pilko kevätsipulit ja paprikat. Asettele pohjan päälle broilerit, paprikat, kevätsipulit ja lopuksi murustele pinnalle feta. Notkista kulhossa tuorejuusto, lisää sitten munat ja lopuksi juustokerma ja suolaa. Lusikoi tämä täytteiden päälle. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.
suolaa
Paista ja mausta fileesuikaleet. Pilko kevätsipulit ja paprikat. Asettele pohjan päälle broilerit, paprikat, kevätsipulit ja lopuksi murustele pinnalle feta. Notkista kulhossa tuorejuusto, lisää sitten munat ja lopuksi juustokerma ja suolaa. Lusikoi tämä täytteiden päälle. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.
Terveisin Taru
Broileri on toinen mitä mun tulee harvemmin laitettua piirakoiden täytteisiin.. Niin hyvää kuin broileri onkin..
VastaaPoistaBroilerissa on tuo paistamisen "vaikeus", kun taas esimerkiksi tonnikala ja kinkku pitää vaan pilkkoa ;D
PoistaTämä täyte on todella suussa sulavaa. Suosittelen kokeilemaan :)
Miten paljon pelillisestä tulee paloja ?
VastaaPoistaPaloja tulee 12 kpl. Ja jos puolittaa ne kolmioiksi niinkuin minulla kuvassa, niin sitten tulee 24 kpl.
Poista