Hei!
Sain ystäväni luona ihanaa luumu-kanelijuustokakkua ja ihastuin siihen niin paljon, että tein illalla kotona samanlaisen ;D Tässä kakussa on kyllä aineiden suhteet kohdillaan. Kakku on sairaan helppo tehdä ja todella herkullinen! Kakku maistuu lempeästi luumulta ja kanelilta, mikään maku ei hyökkää yli muiden. Kotona kaikki tykkäsivät kakusta tosi paljon ja oli kuulemma täydellistä. Kiitokset reseptin kehittelijälle ;)
Tässä siis varteenotettava vaihtoehto jouluaaton kahvipöytäherkuksi!
Luumu-kanelijuustokakku 24cm
Pohja:
200 g piparkakkuja
80 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
1 prk Valion luumu-kanelirahkaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
½ tl kanelia
2 reilua rkl luumumarmeladia
6 liivatelehteä
6 rkl vettä
Koristeena tummaa suklaata, piparin paloja ja muruja, maitosuklaapisaroita ja karkkikeppi-strösseliä
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele hellästi ø24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. (Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, luumu-kanelirahka, kaneli ja luumumarmeladi. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti ;)
Terveisin Taru
Wau, tässä kakussa on taas niin kaunis koristelu!! ☺ Ja varmasti itse kakkukin on ihan mielettömän hyvää!!!
VastaaPoistaKiitos paljon Nanne :) Tämä kakku pääsi yllättämään! Oli kyllä aivan ylihyvää! ;D
PoistaNäyttää ja kuulostaa herkulliselta :).
VastaaPoistaKiitos paljon Raili! Tämä oli ihanan jouluinen kakku ja tosi herkullista :)
PoistaTän mä kyl teen joulukahvipöytään :) Kiitos vinkistä, juuri aloin selaamaan nettiä että mitä leipois aatoksi ;)
VastaaPoistaNiin mäkin! ;D Ihastuin niin paljon tähän, että on ihan pakko tehdä tätä uudestaan! Helppo ja herkullinen juustokakku :)
PoistaOi, kuulostaa erittäin jouluiselta ja herkulliselta:) Tuli vaan mieleen, että mitenköhän omatekoiset piparit mahtaisi passata pohjaan? Keksipohjat on tullut aina tehtyä kaupan pikkuleivistä.
VastaaPoistaSitä tämä kyllä oli ja sen verran jäi kakku kaivelemaan mieltä, että uudestaanhan tuota on tehtävä ;) En raaskinut käyttää omia pipareita vaan laitoin kaupan... omilla sais varmasti vielä herkullisemman pohjan!
PoistaHerkulliselta vaikuttaa ja näyttää ja eihän noista aineista voi tulla muuta kuin hyvää.... vielähän sitä uutena vuotenakin voi luumuisia leivonnaisia syödä, silloin kun meilläkin olisi enemmän porukoita syömässä herkkuja. Kyllä kotitekoisista pipareista onnistuu vallan mainiosti ja hyvää tulee. Minä teen nimenomaan joulun jölkeen monastikkin jämäpipareista hyytelökakun tai sitten piparijäädykettä....nam, sekin on ihanaa.
VastaaPoistaKiitos Mimmi, kyllä tämä herkullista olikin! Piparijäädyke kuulostaakin hyvältä, niin kuin sinun puolukkajäädykekin :)
PoistaHerkullisen näköinen kakku ja kun aineita kattoo niin ei takuulla voi makukaan olla kuin hyvä :)
VastaaPoistaKiitokset Taru! Luumurahka on hyvää kaikissa paikoissa, jouluksi olen tekemässä luumurahkasarvia. Nekin on aivan ihania! :)
PoistaJuuri tänään katselin Leila Leipoo-ohjelmaa, jossa luumuun yhdistettiin kanelia. En muista nähneeni tuollaista yhdistelmää aiemmin, mutta ilmeisesti se onkin aivan tuttu juttu, kun täälläkin sellainen kakku on :) Pitää kyllä itsekin kokeilla jossain vaiheessa, sen verran hyvältä kuullosta. On taas niin nätti kakku muutenkin, yksinkertainen, mutta kaunis koristelu. Hauskannäköisiä strösseleitä muuten, jos näen oikein, niin ovat aivan kuin pieniä karkkikeppejä :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu :) Tuo kaneli tuli tuon rahkan mukana ja ystäväni sanoi lisänneensä sitä ohjeeseen, kun se ei kovin paljon lopullisessa täytteessä maistunut. Kaneli ei liikaa tässä maistunut vaan sillä tavalla sopivasti :) Nuo strösselit on pieniä karkkikeppejä ja sopivat kyllä tuohon kakkuun mainiosti :D
PoistaMikä ihanuus kakku, nams! Luumurahka on ehdoton herkkuni näin jouluna ja juuri yhtenä päivänä ajattelin, että jospa tekiskin vaihteeksi luumurahkajuustokakun...luumuhillo on kyllä niin suurta herkkuani...
VastaaPoistaKiitos Kaisa :) Luumurahka on ihan ehdoton herkku ja siitä on tulossa lisääkin ohjeita blogiin lähiaikoina. Olehan kuulolla ;)
PoistaVoi miten kaunis kakku! Jotain tämän tapaista olin ajatellut jouluksi kahvipöytään!
VastaaPoistaTaidanpa lainata ohjetta :)
Kiitos paljon Sinikka! Lainaa vaan, varmasti maistuu! ;D
PoistaHei, kuulostaa herkulliselta!;) Voinko korvata tuorejuuston maitorahkalla? Minkäverran lisään aineita jos teen 26cm vuokaan? T. Milla
VastaaPoistaKiitos Milla! Voit korvata juuston rahkalla. Jos teet 26cm kakun laita keksipohjaan 300g keksejä ja 120g voita. Täytteeseen voisit laittaa 6dl kermaa, 2 prk luumukanelirahkaa, 1 tl kanelia, 3 rkl luumumarmeladia, 2/3 dl sokeria, 8 liivatelehteä ja 8 rkl vettä. Varmasti tulee herkullista!
PoistaMukavia leivontahetkiä ja ihanaa joulua sinulle :)
Kiitos :) Mä en ole koskaan luumusta hirveästi tykännyt kunnes tein siitä ensimmäisen kerran rahkaa! Kyllä oli ihanaa! Tänä jouluna mulla onkin taas luumua leivonnaisissa ja juuri rahkana ;)
VastaaPoistaTämä ohje on aikalailla sellainen, että siinä kun on nuo perusainekset sellaiset, että moni varmasti rakentaa juustokakun samoin. Niin en yhtään ihmettele jos sun kakku on samanoloinen :D
Onko toi vesi 6 ruokalusikallista mitattu tarkasti sillä ruokalusikkamitalla? 90ml kuulostaa niin paljolta vettä:) Ajattelin kokeilla tätä ohjetta!
VastaaPoistaOon mitannut ihan mun ruokalusikalla 😄 Se on oma asia kuinka paljon tykkää nestettä laittaa. Voit laittaa vähemmänkin jos tykkäät 😄 Tää on ihan täydellistä kakkua! Suosittelen! 👍
Poista