Moikka!
Tässä ohje ihaniin karhunvadelmamarenkeihin. Näihin kannattaa laittaa kunnolla marjaa, että se maistuu myös. Minä laitoin liian vähän ja mielestäni toisista marengeista ei edes maistanut tuota marjaa. Idean näihin marenkeihin sain Passion for desing and desserts-blogista täältä. Ohjeen marjasiirappiin löysin Kotilieden sivuilta täältä. Siirapista tuli tosi vahvaa, ei ollenkaan juoksevaa. Olisi tarvinnut olla enemmän varmaan vettä siksi laitoin ohjeeseen 1-2dl, kun alkuperäinen ohje neuvoi laittamaan 1dl.
Nämä ovat kyllä kauniita herkkuja! :)
Nämä ovat kyllä kauniita herkkuja! :)
Karhunvadelmasiirappi:
½ litraa karhunvadelmaa
1-2 dl vettä
2 d sokeria
Keitä karhunvadelmia ja vettä noin 15 minuuttia jotta mehu irtoaa marjoista. Sen jälkeen siivilöi seos toiseen kattilaan. Lisää seokseen sokeri ja keitä siirapiksi. Minä keitin muutaman minuutin, että sokeri suli.
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4-6 rkl karhunvadelmasiirappia
Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi lisää vaniljasokeri. Lisää joukkoon karhunvadelmasiirappia ja sekoita varovasti jotta siirapista jää hienoja raitoja massaan. Laita myös vuorotellen pursotinpussiin marenkimassaa ja pieniä raitoja/kekoja siirappia. Näin marenkiin tulee selviä raitoja ja marjan makua. Pursottele marenkeja leivinpaperoidulle pellille. Paista 100 asteessa 40 minuuttia. Minä paistoin tavallisessa uunissa tunnin, molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin puolessa välissä peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.
Ohjeella tulee 2 pellillistä marenkeja.
Terveisin Taru
Ihanan näköisiä ja kiva saada karhunvadelmille käyttöideoita. Rakastan marenkia.:)
VastaaPoistaKiitos Katja! Olen tässä koittanut enemmänkin noita käyttökohteita keksiä ja yksi resepti onkin tulossa lähiaikoina. Vielä silti jotain haluaisin keksiä :)
PoistaEn ole muuten koskaan laittanut marenkiin mitään makua! Miksenköhän? Koska nuo näyttävät äärimmäisen herkullisilta :)
VastaaPoistaKiitos Birgit :) Marenki on ihanan monipuolinen! Rohkeasti vaan sekaan kaikkea ;) Itse olen vasta vähän aikaa sitten todennut sen, että moni nonparellikin kestää uunin ja niillä vasta saakin ihanan näköisiä marenkeja aikaiseksi!
PoistaTodella kivannäköiset raidat saa karhunvadelmasiirappi aikaan. Marenki on hyvä tapa hyötykäyttää ylijääneet valkuaiset:)
VastaaPoistaEnsi kerralla laitan ehdottomasti enemmän tuota marjaa niin se maistuukin enemmän. Ja raitojakin saisi olla enemmän. Melko monipuolinen on tuo marenki kyllä, makuja voi loihtia vaikka kuinka paljon :)
PoistaMarenki ja Pavlova on ykkös-herkkuani, mutta sama täällä! Maustan marenkia aivan liian harvoin ja kuviasi katsellessani, aijon ottaa vahingon takaisin. Niin herkallisen näköisiä kaunokaisia :)
VastaaPoistaKiitos Peggy! Kokeile ihmeessä lisätä marjoja marenkimassan joukkoon. Tuollaisella paksummalla siirapilla saa kivoja raitojakin aikaiseksi ja siirappia on helppo keitellä marjasta kuin marjasta :)
Poista