Heips!
Leena-muori teki ihanan näköisiä mokkaruutuja ja samana iltana innostuin niitä kokeilemaan, kun oli kastamista loihdittava vieraille. Leenan vinkistä suurensin kuorrutteen määrää. Tuo minunkin tekemä määrä oli aika vaikea saada riittämään koko piirakkaan, mutta mielestäni sitä ei enempää tarvitse ollakkaan. Koristeeksi sulatin 3 palaa maitosuklaata jolla tein raitoja piirakan pintaan, lopuksi vielä ripsuttelin päälle suklaahiutaleita. Ohjeen kopsasin tuonne alemmas (kuorrutteen määrän korjasin niin kuin minä sen tein) ja se löytyy myös Leenan blogista täältä. Kiitokset Leenalle ohjeesta! Tämä oli hyvää piirakkaa aikuiseen makuun, lapset sanoivat, että se on väkevää ;D
MOKKARUUDUT
Pohja:
300 g voita
300 g sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl pikakahvijauhetta
2 1/2 tl vanilijasokeria
3/4 dl maitoa tai kermaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jauha pikakahvijauhetta hienommaksi (esim. kaulimella leivinpaperin välissä) isot palat maistuvat kitkerältä. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito/kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys. Jäähdytä pohja.
Kuorrute:
300 g tomusokeria
noin 8 rkl hyvin vahvaa kahvia
koristeluun suklaata, strösseleitä, kahvipapumakeisia tms.
Terveisin Taru
Voi kun herkullisen näköisiä nämäkin, slurps!! Ihanan muhkea pohja ja suklaaraidat ja -hiput nätti, simppeli koriste. Katselin näitä jo Leena-muorin blogissa ja ovat juuri sen näköisiä, että tekisi mieli napata palanen ;)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! ;) Tämä piirakka parani ajan kanssa, kun maut saivat tasaantua! Tuo pikakahvijauhe kannattaa hiertää kunnolla jauheeksi, liian isot palaset saattavat maistui kitkerältä.
PoistaIhanan herkullisen näköset ♥
VastaaPoistaKiitos paljon Kirsti, herkullista oli :)
PoistaKivat koristelut sulla! Just sopivat. :) Hih, meillä tämä ja vastaava kakku on lasten yksi suurimmista herkuista. ;D
VastaaPoistaKiitos Leena :) Koristelu tuli jotenkin vahingossa. Piti kyllä tehdä samanlainen kuin sulla, mutta sit aloinkin huiskimaan noita raitoja miten sattuu ;D Siskon tyttö 5v söi palasestaan pelkät päälliset ja sanoi pohjan olevan väkevää (hih!) Meidän tytön mielestä koko piirakka oli väkevää :D
PoistaMinäkin tätä Leena-muorilla ihastelin :) Kyllähän tätä on "pakko" leipoa!
VastaaPoistaPS. Nyt mulla on SE tylla... nyt vaan pitäisi päästä kakun tekoon ;)
Tämä oli helppo ohje ja kivaa vaihtelua leipomuksiin, kun kaikkea on kiva kokeilla ;) Hyvää ja pehmoista herkkua!
PoistaNyt sitten harjoittelemaan vaikka pienelle koekakulle ;)
Kokeileppa ihmeessä sitten! Tässä piirakassa oli kahvi oikeasti pääosassa ja se maistui :)
VastaaPoistaTosi ihanan näköisiä palasia.... minä voisin vaikka olla pikkuisten syöjien kanssa samaa mieltä....olen joskus aikoinaan saanut kylässä kahvikkakua missä oli pikakahvijauhetta käytetty aika runsaalla kädellä ja se maistui kitkerälle....siitä jäi jotenkin kammo.... olen Leenalla ihastellut useammankin kerran kahvikakkua ja tätä samaista piirakkaa, vaan en ole vielä rohjennut kokeilla. Toki kokeilen....vaikka pienemmälläkin pikakahvijauhemäärällä ja jos oikein yrittäs itteensä hämätä niin liuotan kahvijauheen tuohon nesteeseen. Samaa mieltä muiden kanssa....näissä on kaunis simppeli koristelu.
VastaaPoistaKiitos Mimmi :) Kyllä tuo pikakahvi kannattaa jauhaa ihan hienoksi vaikka uunikin sitä osittain pehmensi. Ja voisihan tuon maidon kiehauttaa ja sulattaa pikakahvin siihen! Se varmaan toimisi :)
PoistaVaikuttaa ihanilta! Vaikken kuumasta kahvista hirveästi välitäkään niin kaikki kahvileivonnaiset kumma kyllä maistuvat vähän liiankin hyvin ;D
VastaaPoistaKiitos! Tuo on kyllä jännä juttu... heh! ;D
Poista