Hei!
Tässä helppo ohje sitruuna-rusinakahvikakkuun. Kakku on äitini lemppari ja ohje onkin häneltä saatu. Tämä on kivan raikas ja sitruunainen kakku. Itse tykkään tuosta kakkuosasta, mutta en pidä rusinoista. Teen näitä yleensä aina äidille.
Tässä helppo ohje sitruuna-rusinakahvikakkuun. Kakku on äitini lemppari ja ohje onkin häneltä saatu. Tämä on kivan raikas ja sitruunainen kakku. Itse tykkään tuosta kakkuosasta, mutta en pidä rusinoista. Teen näitä yleensä aina äidille.
Sitruuna-rusina-kahvikakku:
200 g voita
200 g sokeria
200 g jauhoja
1 tl leivinjauhoja
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu (n.½dl)
2 dl rusinoita + 1 rkl jauhoja
Vatkaa voi ja sokeri hyväksi valkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää jauhot hiljalleen. Lisää taikinaan (hyvin pestyn tai luomu) sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan puristettu mehu. Sekoita keskenään rusinat ja ruokalusikallinen jauhoja ja lisää rusinat taikinaan varovasti nostellen (jauhot estää rusinoita vajoamasta vuoan pohjalle). Voitele ja korppujauhota 1½ litrainen kahvikakkuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia kunnes kakku on kypsä (tikkutesti). Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen.
200 g voita
200 g sokeria
200 g jauhoja
1 tl leivinjauhoja
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu (n.½dl)
2 dl rusinoita + 1 rkl jauhoja
Vatkaa voi ja sokeri hyväksi valkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää jauhot hiljalleen. Lisää taikinaan (hyvin pestyn tai luomu) sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan puristettu mehu. Sekoita keskenään rusinat ja ruokalusikallinen jauhoja ja lisää rusinat taikinaan varovasti nostellen (jauhot estää rusinoita vajoamasta vuoan pohjalle). Voitele ja korppujauhota 1½ litrainen kahvikakkuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia kunnes kakku on kypsä (tikkutesti). Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen.
Terveisin Taru
Mä olen sun kanssa samaa mieltä, sitruunakakku kyllä maistuu, mutta rusinat ei!♥
VastaaPoistaÄiti laittaa pullaan rusinaa ja nypin ne sieltäkin aina pois. Eipä hän onneksi ole siitä loukkaantunut :D
PoistaKiitos ihanasta ohjeesta.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua.
Ole hyvä :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!
PoistaVarmasti on hyvää kakkua tällaisenaan ja makuparina sitruuna ja rusina ovat minusta hyviä, vaan itselle jos tekisin, jättäisin minäkin rusinat kakusta pois... pullassa rusinat kyllä JOSKUS menevät, vaikkeivat siinäkään lempparia ole.
VastaaPoistaTämä on hyvää, ihanan raikasta kakkua :) Makuja on niin monia, toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta :D
PoistaMitä vuokaa käytät sitruunakakun teossa? Sopiiko alumiininen?
VastaaPoistaMä käytän ihan alumiinisia kakkuvuokia vaikka olen kuullut että happamat tuotteet, esim. sitruuna, irrottavat vuoasta alumiinia. Teen niin harvoin sitruunasta kakkua että olen ajatellut ettei se haittaa. En uskalla alumiinisia vuokia silti suositella, jokainen tehköön kuten parhaaksi itse näkee ;)
PoistaKyllä joululimpussa, kahvikakussa ja pullassa pitää olla rusinoita! <3
VastaaPoistaTätä ohjetta kokeillaan huomenna. Sitruunan ja rusinoiden yhdistelmä kahvikakussa on ihan paras. Kiitos ohjeesta.
Kiva että ohjeesta on sulle iloa! Toivottavasti maistuu! 😄
Poista