Tarun Taikakakut

tiistai 3. joulukuuta 2013

Valkosuklaa-limekuorrutteiset mutamuffinssit

Hei!
Tämän reseptin olen saanut mieheni veljen vaimolta ja tätä onkin tehty jo useamman kerran. Nyt pitkästä aikaa tein näitä ja samalla saan ohjeen tänne blogiinkin. Näiden paistoajassa saa olla tarkkana, että muffinssit jäävät sisältä raa'aksi. Itse pidän näitä uunissa vain noin 15-20 minuuttia, mutta kaikki riippuu jokaisen leipojan omasta uunista ja oikea paistoaika on jokaisen itse kokeiltava. Teen nämä muffinssipeltiin jonka kolot voitelen kunnolla. Paperisista vuoista minulla ei ole kokemusta, mutta uskoisin näiden vaativan sellaiset vuoat jotka eivät leviä uunissa, esim. amerikkalaiset muffinssivuoat.
Nämä ovat kyllä todella hyviä, pehmeitä ja suklaisia muffinsseja ja kuorrute on ihanan raikas ja makea. Yhdistelmä on aivan ihana :)

Muffinssit on helppo tehdä koska kuten mutakakuissakin, ainekset vaan sekoitetaan keskenään, ei tarvita vatkaimia tai muita. Näissä suurin työ taitaa olla valkosuklaan ja limen kuoren raastaminen ;) Minulla oli melko pienet limet niin raastoin kahden limen kuoret kuorrutteeseen ja laitoin lisäksi vielä puolen limen mehun, että sain kuorrutteen maistumaan limeltä. Jos kaupassasi on pieniä limejä, osta kaksi, jotta sinulla olisi varalime siltä varalta ettet saa kuorrutteeseen tarpeeksi makua. 


Valkosuklaa-limekuorrutteiset mutamuffinssit (10-12 muffinssia)
2 munaa
3 dl sokeria 
½ tl suolaa 
3 rkl kaakaojauhetta 
1 rkl vaniljasokeria 
½ tl leivinjauhetta 
2 dl vehnäjauhoja 
125 g voisulaa 

Valkosuklaa-limelevite: 
1 prk mascarponejuustoa (250g) 
2 tl vaniljasokeria 
1 rkl tomusokeria 
½ dl valkoista suklaata raastettuna (noin 6 palaa) 
1 limen kuori raastettuna 

Koristeeksi:
1 dl raastettua valkosuklaata (minulla riitti 6 palaa) 
ruokokidesokeria 

1. Sekoita munat ja sokeri haarukalla. 
2. Lisää suola, kaakao, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot. Sekoita sen jälkeen joukkoon jäähtynyt voi. 
3. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20-25min (minä paistoin 15-20 min).
(uunissa taikina aluksi kohoaa muffinssivuoissa ja lässähtää keskeltä pohjalle kun on valmis). 

Valkosuklaa-limelevite: 
1. Vatkaa mascarpone, vaniljasokeri ja tomusokeri kuohkeaksi. 
2. Kääntele joukkoon suklaaraaste ja raastettu limen kuori. 
3. Ripottele pinnalle raastettua valkosuklaata ja ruokokidesokeria koristeeksi.



Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä :) Olen yhdistänyt limen vain valkosuklaaseen ja se toimii todella hyvin. Nyt herätit mielenkiintoni limen ja tumman suklaan yhdistämisestä. Tekisi heti mieli sännätä keittiöön kolisuttelemaan kulhoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä on niin hyviä, että ekasta kerrasta hullaannuin ;D Usein on tullut tehtyä, mutta nyt blogin ajan on resepti ollut unohduksissa. Onneksi sain tämän tänne, on meinaan niin hyviä nämä!
      Jos testaat näitä niin ole tarkka paiston kanssa, kypsänä nämä ei ole ihan niin hyviä kuin raakana.

      Poista
  2. Nam, kuulostaapa ja näyttääpä herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ammie :) Näillä saa mukavaa vaihtelua muffinsseihin. Ja tuo päällinen kruunaa kyllä nämä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊