Moi!
Usein tulee tehtyä tälläistä savukalatahnaa. Eräs päivä ystäväni sai kahvipöydässä tätä ankkurinnappien päällä. Olen laittanut tätä ruissipseille, ruisleivälle, karjalanpiirakoille ja voitaikinasarviin. Omat suosikit on ruissipsit ja voitaikinasarvet. Ruissipsit on vaarallisia, ihanan pieniä suolaisia ja rouskuvia namupaloja... ;) Ohje lainattu Kinuskikissalta täältä ja sitä on muokkailtu hieman.
Savulohitahna:
250-300 g lämminsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku tilliä
1 ruukku ruohosipulia
1 dl kermaa
sitruunan mehua maun mukaan
mustapippuria
Silppua yrtit (minä leikkaan saksilla :)) ja hienonna kala (tarkista ruodot pois). Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita kunnolla.
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku tilliä
1 ruukku ruohosipulia
1 dl kermaa
sitruunan mehua maun mukaan
mustapippuria
Silppua yrtit (minä leikkaan saksilla :)) ja hienonna kala (tarkista ruodot pois). Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita kunnolla.
Ihania pikkuherkkuja kumpaisetkin. Kaikenmoiset "kalamössöt" ovat hyviä päällyksiä/täytteitä.
VastaaPoistaSuolaisia tötteröitä olen minäkin tehnyt pieninä sekä isoina voitaikinasta sekä hiivataikinasta esim. täällä http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/02/suolaiset-totterot
Ovat kyllä hyviä, kinkustakin saa ihanaa täytettä tötteröihin :) Kävin katsomassa ja hyvältä näytti sun tötteröt!
Poistaoi mitä ihania ideoita taas tuleviin juhliin.
VastaaPoistaNyt vasta huomasin, että olit laittanut viestiä...just pari päivää sitten aattelin, että pyydän, voitko sen vauvakoristeen tehdä ja lähettää minulle, mahtavaa telepatiaa...
Jatketaanko tätä keskustelua sähköpostitse kotokolossa@gmail.com
Kiitos Kaisa! Jatketaan sähköpostissa :)
PoistaOnpa herkullisen näköinen ja kuuloinen ohje tämäkin. Meillä ei oikein moni tykkää kylmäsavulohesta, mutta onneksi tätä voin testata kun tässä ei ole "raakaa" kalaa. :)
VastaaPoistaKiitos Napsu, kannattaa sitten ekaksi kokeilla noihin ruissipseihin, ovat ihania naposteluun :)
PoistaNam, tuo savulohitahna kuulostaa ihanalta! :)
VastaaPoistaHyvää on, lupaan sen ;) Ja helppo tehdä kun ainekset vaan sekoitetaan keskenään!
PoistaOsaatko arvioida kuinka suureen määrään ruissipsejä tuo täyte suunnilleen riittää?
VastaaPoistaHei Anonyymi! Nyt pistit kyllä pahan... täytettä tulee kyllä melko mukavasti ja helposti se riittää kyllä ainakin yhteen sipsipussilliseen. Minä laitan täytteen aina pursotuspussiin ja se tulee kyllä täyteen. Kaikki riippuu myös paljon siitä paljonko täytettä laittaa :)
PoistaHyvännäköisiä :) Ja taatusti makuisiakin :)
VastaaPoistaKiitos, nämä ovat ihania ja tätä tahnaa onkin tullut jo useampi vuosi tehtyä ;D
PoistaHeippa! Hyvän näköinen resepti!! Mutta amatööri kysyy hölmön kysymyksen.. kuuluuko kerma vatkata? :D
VastaaPoistaHei Aloittelija! Ihan asiallinen kysymys! Kermaa ei vatkata vaan sen avulla ohennetaan hieman paksua tuorejuustoa. Jos sulla on vähärasvaista tuorejuustoa niin ohennetta ei välttämättä tarvita. Tahna saisi olla hyvin levittyvää/pursoteltavaa. Maukkaita hetkiä, tämä tahna on ihan älyttömän hyvää! ;D
Poista