lauantai 10. elokuuta 2013

Savulohitahna

Moi!
Usein tulee tehtyä tälläistä savukalatahnaa. Eräs päivä ystäväni sai kahvipöydässä tätä ankkurinnappien päällä. Olen laittanut tätä ruissipseille, ruisleivälle, karjalanpiirakoille ja voitaikinasarviin. Omat suosikit on ruissipsit ja voitaikinasarvet. Ruissipsit on vaarallisia, ihanan pieniä suolaisia ja rouskuvia namupaloja... ;) Ohje lainattu Kinuskikissalta täältä ja sitä on muokkailtu hieman.


Savulohitahna:
250-300 g lämminsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 ruukku tilliä 
1 ruukku ruohosipulia 
1 dl kermaa
sitruunan mehua maun mukaan
mustapippuria


Silppua yrtit (minä leikkaan saksilla :)) ja hienonna kala (tarkista ruodot pois). Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita kunnolla.


Tälläisiä minisarvia tuli joskus juhliin tehtyä. Olen tehnyt pari kertaa isonakin, mutta pienet on kyllä kivempia.

Laitetaan tämäkin kuva, kun joku kuitenkin kiinnostuu miten sarvet tehdään :) Isossa sarvessa käytetään tietty enemmän taikinaa ja se rullataan ylös asti.

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Ihania pikkuherkkuja kumpaisetkin. Kaikenmoiset "kalamössöt" ovat hyviä päällyksiä/täytteitä.

    Suolaisia tötteröitä olen minäkin tehnyt pieninä sekä isoina voitaikinasta sekä hiivataikinasta esim. täällä http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/02/suolaiset-totterot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä hyviä, kinkustakin saa ihanaa täytettä tötteröihin :) Kävin katsomassa ja hyvältä näytti sun tötteröt!

      Poista
  2. oi mitä ihania ideoita taas tuleviin juhliin.
    Nyt vasta huomasin, että olit laittanut viestiä...just pari päivää sitten aattelin, että pyydän, voitko sen vauvakoristeen tehdä ja lähettää minulle, mahtavaa telepatiaa...
    Jatketaanko tätä keskustelua sähköpostitse kotokolossa@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen ja kuuloinen ohje tämäkin. Meillä ei oikein moni tykkää kylmäsavulohesta, mutta onneksi tätä voin testata kun tässä ei ole "raakaa" kalaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu, kannattaa sitten ekaksi kokeilla noihin ruissipseihin, ovat ihania naposteluun :)

      Poista
  4. Nam, tuo savulohitahna kuulostaa ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, lupaan sen ;) Ja helppo tehdä kun ainekset vaan sekoitetaan keskenään!

      Poista
  5. Osaatko arvioida kuinka suureen määrään ruissipsejä tuo täyte suunnilleen riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! Nyt pistit kyllä pahan... täytettä tulee kyllä melko mukavasti ja helposti se riittää kyllä ainakin yhteen sipsipussilliseen. Minä laitan täytteen aina pursotuspussiin ja se tulee kyllä täyteen. Kaikki riippuu myös paljon siitä paljonko täytettä laittaa :)

      Poista
  6. Hyvännäköisiä :) Ja taatusti makuisiakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä ovat ihania ja tätä tahnaa onkin tullut jo useampi vuosi tehtyä ;D

      Poista
  7. Heippa! Hyvän näköinen resepti!! Mutta amatööri kysyy hölmön kysymyksen.. kuuluuko kerma vatkata? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aloittelija! Ihan asiallinen kysymys! Kermaa ei vatkata vaan sen avulla ohennetaan hieman paksua tuorejuustoa. Jos sulla on vähärasvaista tuorejuustoa niin ohennetta ei välttämättä tarvita. Tahna saisi olla hyvin levittyvää/pursoteltavaa. Maukkaita hetkiä, tämä tahna on ihan älyttömän hyvää! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊