Moikka!
Tässä ihana ja nopea ohje tonnikalanyytteihin. Meillä tykätään hirmuisesti tonnikala-hyrristä, mutta en yhtään tykkää niiden teosta. Joutuu kaulimaan ja leikkaamaan kiekkoja ja se on aina niin sotkuista. Olisiko noiden hyrrien ohje ollut joskus voitaikinapaketin kyljessä... No, mutta meillä on pientä juhlaa tulossa niin ajattelin josko näistä hyrristä saisi kivan suolaisen tarjottavan. Pienillä muutoksilla tietty, eli nyytit kokeiluun :)
Olivat tosi hyviä kaikkien mielestä! :)
Olivat tosi hyviä kaikkien mielestä! :)
Tonnikalanyytit 12 kpl
1 pkt (6kpl) voitaikinalevyjä
ruohosipulituorejuustoa
1 prk tonnikalaa
1 pieni suippopaprika
2 dl juustoraastetta
ruohosipulia
sitruunapippuria
1 kananmuna
Anna levyjen sulaa ohjeen mukaan ja leikkaa ne sen jälkeen kahtia. Sivele pohjalle tuorejuustoa. Sekoita kulhossa kaikki loput ainekset yhteen ja nosta nokare taikinapalojen päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Eihän niistä pysynyt kuin kolme juuri ja juuri kiinni :)
Terveisin Taru
Eihän niistä pysynyt kuin kolme juuri ja juuri kiinni :)
Terveisin Taru
Onneksi maku on tärkein... minä tein samanoloisia kylmäsavulohitäytteellä jokunen aika sitten ja olivat kyllä ihania....täytteessä juusto + kaikki muu sekoitettiin yhteen ja malli samanlainen mitä sulla näissä. kunnolla vaan nipistelyä, niin pysyy kiinni...jotkut varmistaa hammastikulla kiinnipysymisen. Tykkään tästä mallista, kun täytekin näkyy. Nyyttejä ja hyrriä on meidänkin keittiössä valmistunut aikamoiset määrät vuosien aikana. Usein miten teen itse rahkavoitaikinan tällaisiin leivonnaisiin.
VastaaPoistaNäissä kyllä näkyy täyte, enemmän kuin mitä piti! ;D
PoistaTäytyypä ensi kerralla nipistellä kovemmin, vaikka nytkin kyllä koitin. Hyrriä olen yleensä tehnyt, mutta nyt laiskotti... Katsotaan millaisia ensi kerralla teen :) Rahkavoitaikina on kyllä ihanan helppo, käytän sitä paljon suolaisissa peltipiirakoissa.
Herkullisen näköisiä. Itse olen kerran kokeillut tehdä hyrriä ja sotkuista ja hieman vaikeaakin se oli. Nämä ovat varmasti helppoja tehdä. Voisin kokeilla joskus tehdä, vaikka tarjottavaksi mökki iltaan. :)
VastaaPoistaKiitos Napsu! Nämä ovat hyvänmakuisia ja helppoja tehdä :) Hyrrät ovat kyllä kauniita, mutta niissä on omat pienet vaivansa, kiva niitäkin on silti joskus väkertää :)
PoistaTosi herkullisen näköiset ja kivan malliset!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNäitähän ehdottomasti täytyy kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen! Täytteitäkin voi keksiä vaikka kuinka paljon :)
PoistaNämä on varmasti hyviä, niin hyvännäkösiä :)
VastaaPoistaKiitos :) Joskus teen myös juustotaskuja, joiden sisälle tulee pala cheddaria ja edamia, ne on niin ihania! Tuo voitaikina olisi silti hyvää varmaan ihan yksinäänkin ;D
PoistaOnpas kiva ajatus tehdä tämänmuotoisia nyyttejä! Itsekin olen väsännyt usein hyrriä, mutta tällaisia voisikin koittaa seuraavaksi. Täytekin kuullostaa todella hyvänmakuiselta :)
VastaaPoistaKiitos! Tykkään tonnikalan ja paprikan yhdistelmästä ja sitä tulee usein tehtyä. Tässä kun ihmiset kommentoi niin keksin kokoajan jotain uutta! Nyt tekisi mieli tehdä juustotaskuja ja noita alempana ehdotettuja muffinssipeltiin tehtäviä nyyttejä :) Nämä nyytit oli harjoitusta ja ensi vklopuksi olen siis näitä tekemässä, joten katsotaan mihin päädyn ;)
PoistaMulla on minimuffinssipelti on ollut kovassa käytössä erilaisten pikkupiiraisen (esim. tekemieni savulihapiirasten) kohdalla, mutta olen aina leikannut/muotoillut reunat tasaiseksi. Pitää itsekin jättää kulmat ylös, niin saa taas hieman erilaista tarjottavaa :)
PoistaMinä tykkään kanssa tehdä piirakoita muffinssipelteihin! Blogissakin on ainakin tonnikala- ja sienipiirakoita tehty juuri niin. Mininä en ole tehnyt, mutta se olisi kyllä mahtava idea! :)
PoistaVastasin sinulle nyt vihdoin sinne omenajuttuun.;) Viime päivät ovat olleet niin kiireisiä, etten ole tullut kommentteja katsoneeksi. Vihdoinkin alkaa helpottaa, ja pitää koittaa taas ensimmäiseksi tehdä blogikierroksia. Ja ehkä omakin blogi jo taas päivityksiä kaipaisi.;)
VastaaPoistaHerkullisia nyyttejä!:) Minä teen välillä muffinivuokaan tämän tyyppisiä. Vuokaan on kätevä tehdä. Jättää taikinan kulmat pystyyn tai nipistää täytteen päälle kiinni.;)
Mullakin on nyt päivittely vähän jäänyt vaikka kulisseissa tapahtuu :) Vkloppuna tulee varmaan enemmän sitten kerralla :)
PoistaOmenajuttuun ei ollut tullut vastausta... olisiko joku näppäinvirhe tullut...?
Kiitos, olivat kyllä ihania :) Täytyy kokeilla muffinssipeltiin näitä, jos oikein ymmärsin niin teet siis peltiin, niin kulmat pysyvät pystyssä. Sillä tavalla saa varmasti myös kauniita suolaisia tarjottavia :)
Nyt pitäisi vastauksen näkyä. Blogger oli taas heittänyt kommenttini roskapostien joukkoon. Se tekee sitä usein omassa ja muiden blogeissa.:(
PoistaJoo olen huomannut, että aina silloin tällöin sun kommentit menee roskiin... Harmillista :(
PoistaHyviä tuli, synttäritarjoiluille vähän vaihtelua ☺ Kiitos!
VastaaPoistaMahtava kuulla! Kiitos kommentistasi! 😄
Poista