Moi!
Tein isänpäivänä isälleni tälläisen kakun ❤ Tein kakun kahdesta kääretorttupohjasta. Pohjat tein gluteenittomina käyttäen puoliksi perunajauhoja ja puoliksi karkeita gluteenittomia jauhoja. Täytteeksi suurensin vadelmatäytteen ohjeen jonka olen tehnyt monesti aiemminkin. Täyte on vain todella hyvää 😋
Iso täytekakku / Levytäytekakku vadelmatäytteellä
2 x Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja / gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Laita valmiit pohjat pöydälle jäähtymään päällekkäin leivinpapereiden kanssa ja laita päälle vielä puhdas leivinpaperi ettei pohjat kuivu. Laita vielä pyyhe lopuksi päälle ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.
Vadelmatäyte:
2 prk kermaa
1 prk (150g) ranskankermaa
1 prk (200g) kuningatarrahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 3 dl (n.200g) vadelmia
6 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää sitten joukkoon ranskankerma, rahka ja vadelmat (sulata pakastetut ensin). Vatkaa hetki niin että vadelmat hajoavat. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ruokalusikallinen kerrallaan kokoajan vatkaten. Jaa täyte kakun kolmeen väliin.
Lisäksi kostutin hyvin vähän pohjia maidolla (koko kakkuun meni noin 1½dl maitoa) ja laitoin pohjien päälle ennen täytettä vadelmahilloa (400g).
Päälle laitoin jäisiä kotimaisia vadelmia ja kiilteen (purkin ohjeen mukaan 2dl vettä + 1dl hyytelösokeria)
Pursotuksiin riittää 5-6dl kermaa.
Terveisin Taru
On niin herkullisen näköistä kakkua.
VastaaPoistaMarjakakut ovat suosikkejani ja kermapursotuksin.
Vähän aikaa sitten piti tehdä vadelmatäytekakku, ei ollut
lopputulos noin hyvä. Laitoin jäiset vadelmat kakun päälle
siihen tuota kiillettä, kun pursottelin reunat ja kakku odotti
h- hetkeään kermat olivat värjääntyneet reunoilta, oli vähän ikävän näköinen.
Onko sinulla neuvoa, siihen asiaan?
Kiitos paljon 😊 Minä laitoin myös jäisinä vadelmat ja vadelmien alla on sipaisu vadelmatäytettä. Sun vadelmat on sulaessaan valuttaneet mehua pursotuksiin. Yksi miten tälläisen voi välttää on antaa vadelmien sulaa talouspaperin päällä ja sitten vasta siirtää kakun päälle. Mutta siinä on yksi kompastuskivi ja se on se, että miten pehmeiksi vadelmat sulaessaan muuttuvat. Silloin niiden siirto on hankalaa. Oikeastaan muuta kikkaa ei ole. Toivottavasti ensi kerralla kakkusi on onnistunut. Maku on varmasti ainakin 😊
PoistaHerkulliselta näyttää! 😋
VastaaPoistaKiitos paljon Raisa 🥰
PoistaKuinka monelle henkilölle tän kokoinen kakku on
VastaaPoistaEhkä 35 henkeä.
PoistaNamskis miten maistuvan näköinen ❤️
VastaaPoistaKiitos paljon Sirpa ❤️
PoistaHeippa! Osaatko arvioida täytteen aineksien määrää, jos teen tällä ohjeella kolmesta kääretorttupohjasta (30X40cm) kakun kahdella täytekerroksella? Pitäisikö tuplata määrät, kun tässä sinun versiossa on aika ohuet täytekerrokset, mutta niitä on kolme?
VastaaPoistaEn osaa vastata, toivottavasti sait järkeiltyä asian itse 😊
PoistaAivan upea näköinen ja varmasti maistuva kakku. Itse olen ajatellut myös tehdä tälläisen, mutta valmiita kakkukupuja ei tälläiseen löydy. Miten sinä olet ratkaissut asian ?
VastaaPoista