Moi!
Tässä lupaamani raparperi-valkosuklaajuustokakun ohje. Kakkuun käytetään aiemmin valmistamaani hilloa johon ohje löytyy tästä linkistä. Tämä kakku on aiempi valkosuklaasuklaajuustokakkuni johon siis vain lisäsin tuon hillon. Vähensin myös liivatteiden määrää. Minusta kakku oli täydellinen! Niin raparperinen, kesäinen, vähän kirpeä ja kuitenkin niin pehmoinen! Nam! 😋😍
Raparperi-valkosuklaajuustokakku: 24cm vuokaan
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
145 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunanmehua
Pinnalle:
n. 1 dl raparperi-vaniljahilloa
koristeeksi pelargonian kukkia
Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta). Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto, suklaa-tuorejuustoseos ja raparperihillo yhteen. Maistele täytettä että miten paljon raparperihilloa haluat siihen laittaa. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia, mieluummin yön yli. Koristele kakku hillolla ja kukilla.
Tässä muutama kuva puutarhasta. Minulla on ollut taas aika kortilla blogin kanssa, kun kaikki aika menee pihalla. Muutaman kuvan olen saanut napattua 😃 Kuten alla näkyy niin punaherukkaa on tulossa kivasti! Kunpa vain pölyttäjiä ilmaantuisi enemmän. Olen kaikkeni koittanut tehdä että viihtyisivät meillä! 😍
Terveisin Taru