Tarun Taikakakut

lauantai 8. helmikuuta 2020

Siilileivokset / Siilibrownies (48kpl)

Moi!
Meillä juhlittiin siis vanhemman tyttären 8-vuotissyntymäpäiviä tammikuussa ja teemaksi hän halusi siilit. Sukelsin sitten Pinterestin ihmeelliseen maailmaan ja hakusanalla hedgehog birthday löytyi mukavasti vinkkejä. Tällä tavalla koristeltuja kuppikakkuja löytyi mutta en halunnut tehdä nyt kuppikakkuja niin koristelin browniespalat siileillä. Pohjana siis meidän lempibrownies. Sitten pursotuksiin käytin kaakao-tuorejuustokreemiä. Siilien naamat tein muutamaa päivää aiemmin sokerimassasta. Tein ensin näihin sydämiin kolot silmiä ja neniä varten. Silmät ja nenät on liimattu sitten koloihin tomusokeri-vesi-seoksella. Näistä tuli supersöpöjä ja aivan sairaan hyviä herkkuja! 😍😋❤



Täydellinen ja samettinen brownie (25 x 35cm)
200 g tummaa suklaata paloina
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
100 g voita
2 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
6 kananmunaa
4 runsasta rkl ranskankermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
Vuoraa kooltaan noin 25 x 35 cm kokoinen uunipelti tai kakkuvuoka leivinpaperilla. 
Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa vähän väliä sekoitellen) ja anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (en saanut vaahtoa vaan sellaista sokerimurua). Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita sitten taikinaan ranskankerma, sula suklaa ja jauhoseos, ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille tai kakkuvuokaan (tasoittele pinta). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes "kakun" pinta rakoilee hieman (älä kuitenkaan paista liian pitkää aikaa, koska kakun sisuksen on tarkoitus jäädä kosteaksi).

Leikkaa brownies veitsellä pieniin paloihin.
Ohjeella tulee 48 pientä leivosta.



Kaakao-tuorejuustokreemi:
120 g voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
200 g tuorejuustoa

Sekoita/vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää tuorejuusto kylmänä ja anna vatkaantua 5 minuuttia kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pehmeää.

Laita kreemi pursotinpussiin jossa on tähtitylla (mulla oli isosuinen tylla jossa on paljon piikkejä) ja pursottele siilien vartalot browniespalojen päälle. Paina sitten eteen naama ja ripottele siilin selkään vielä suklaaströsseliä.

💕🦔❤🦔❤🦔💕

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Onpa kyllä ihania! <3 Pitäisi tuo teidän lemppari brownieskin testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena-muori 😍 Testaa ihmeessä! Mä suunnittelin taas tekeväni sitä. Jos vaikka ystävänpäiväksi 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊