Hello!
Sain komean määrän mustikkaa josta piti ensimmäisenä tehdä tietysti rahkaa :) Sitten sain tehdä ihan pienen ja suloisen juustokakun eräälle läheiselleni. Valkosuklaa ja mustikka on kyllä mahtava parivaljakko :) Onnistuin laittamaan juuri oikean määrän valkosuklaata, että kakkuun tuli kunnolla makua. Kakku on pieni, vain 18cm ja siinä on suklaan lisäksi vielä 4 liivatelehteä, koska tykkäämme kunnolla leikkaantuvista juustokakuista. Jos tykkäät pehmeämmästä kakusta, voit huoletta vähentää liivatteiden määrää ainakin yhdellä. Kakusta syö noin 8 henkeä.
Sain komean määrän mustikkaa josta piti ensimmäisenä tehdä tietysti rahkaa :) Sitten sain tehdä ihan pienen ja suloisen juustokakun eräälle läheiselleni. Valkosuklaa ja mustikka on kyllä mahtava parivaljakko :) Onnistuin laittamaan juuri oikean määrän valkosuklaata, että kakkuun tuli kunnolla makua. Kakku on pieni, vain 18cm ja siinä on suklaan lisäksi vielä 4 liivatelehteä, koska tykkäämme kunnolla leikkaantuvista juustokakuista. Jos tykkäät pehmeämmästä kakusta, voit huoletta vähentää liivatteiden määrää ainakin yhdellä. Kakusta syö noin 8 henkeä.
Valkosuklaa-Mustikkajuustokakku: 18 cm vuokaan
100 g kaurakeksejä
50 g voita
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua
2-3 dl mustikoita
1,5 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria
Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 18cm vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokerit. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät mustikat. Kaada hyytyneen pinnan päälle niin paljon mustikoita, että pinta peittyy. Keitä hyytelösokeri ja vesi paketin ohjeen mukaan ja kun se on hieman jäähtynyt, lusikoi mustikoiden päälle sopiva määrä hyytelöä, niin että mustikat peittyvät. Anna hyytyä jääkaapissa.
Sivelin kukkien taakse valkosuklaata, ettei ne saisi kosteutta kakun pinnasta ja menisi piloille liian äkkiä.
Terveisin Taru
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua
2-3 dl mustikoita
1,5 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria
Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 18cm vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokerit. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät mustikat. Kaada hyytyneen pinnan päälle niin paljon mustikoita, että pinta peittyy. Keitä hyytelösokeri ja vesi paketin ohjeen mukaan ja kun se on hieman jäähtynyt, lusikoi mustikoiden päälle sopiva määrä hyytelöä, niin että mustikat peittyvät. Anna hyytyä jääkaapissa.
Sivelin kukkien taakse valkosuklaata, ettei ne saisi kosteutta kakun pinnasta ja menisi piloille liian äkkiä.
Terveisin Taru
Ihanan näköinen! :) Valkosuklaiset juustokakut ovat lemppareitani. Tätä kun olisi päässyt maistamaan :P
VastaaPoistaMulla jäi mustikkasaalis tänä vuonna todella pieneksi. Sain kerättyä useamman tunnin aikana vain 2 litraa mustikoita, enkä raaskinut tehdä niin pienestä määrästä leipoa mitään vaan pistin ne samantein pakkaseen talven varalta.. Vaikka kyllä niitä tuoreeltaankin tuli siellä metsässä popsittua aikas tavalla. Nälkähän siinä keräämisessä tuli ;) Tällainen kakku kyllä olisi vielä pitänyt tehdä, mutta ehtiihän sitä talvellakin.. :)
Kiitos :D Minäkin olisin halunnut päästä maistamaan tätä... maistoin kyllä tekovaiheessa täytettä ja maistui kunnolla valkosuklaalta. Henkilöt jotka tätä söivät, kehuivat kovasti. Ja he ovat minun parhaimpia/pahimpia arvostelijoita, sanovat varmasti suoraan jos jotain vikaa löytyy ;D
PoistaMinä ostin mustikkaa yhdeltä tutulta 5,5 litraa ja olivat aivan ihania :) Niitä on nyt jo niin paljon käytetty, että mietin jo kuumeisesti saisinko vielä lisää... :) Niin ja tähän kakkuun ei onneksi paljon mustikoita mene :)
Valkosuklaata olisi kaapissa ja mustikkaa pakastimessa =) Taidanpa tehdä tätä herkkua =)
VastaaPoistaSuosittelen! Ja jos näin pikkuisen tekee kun minäkin, niin siinä on sopiva määrä pienelle porukalle herkkua :)
PoistaNyt vasta ehdin tätä herkkua tekemään... odottelee jääkaapissa iltaa =)
PoistaParempi myöhään kun ei milloinkaan! :D Olisi kiva kuulla sitten mitä tykkäsitte kakusta :)
PoistaUpea ja herkullinen !
VastaaPoistaNyt on samalla pakko kysyä, mistä olet hankkinut värilliset, pilkulliset kakkupaperit?
On niitä kyllä hiirenkolossakin, mutta halkaisija vain 12-14cm :(( !
Kiitos nami-hiiri! :) Olen löytänyt nämä kakkupaperit Hintakaaresta Porista. Eikä varmasti maksanut paljoa, parin euron luokkaa. Ostin kahta väriä, toiset on vaaleanpunaisia, ovat vilahdelleet aikaisemmissa postauksissa. Nämä ovat ihan normaalin kokoisia :) Jospa saisit jonkun etsimään näitä ja lähettämään sulle???
PoistaIhanan näköinen! :) Pitääpä itekki kokeilla joskus ;)
VastaaPoistaKiitos Anna! Suosittelen tätä kyllä :)
PoistaKaunis!
VastaaPoistaKiitos Hanna :)
PoistaTässä kakussa on maut kohdallaan.:)
VastaaPoistaKyllä :) Valkosuklaa ja mustikka sopii niin hienosti yhteen. Ja itse pidän tosi paljon tuosta kaurakeksipohjasta, se vielä kruunaa kakun maut yhteen :) Ja parasta näissä juustokakuissa on se, kuinka vaivattomasti niitä tekee. Tämäkin kakku on hirmu helppo tehdä :D
PoistaHei. Voiko tehä 24cm vuokaan?
PoistaVoi tehdä: http://taikakakut.blogspot.fi/2015/03/mustikka-valkosuklaajuustokakku-24cm.html
PoistaAina tulee nälkä kun lukee sinun blogiasi. Tuo on kyllä niin herkullisen näköistä. Saippuatkin mitä teet vaikuttaa melko herkullisen tuoksuisille. :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta kommentista Napsu :)
PoistaOi oi, näyttääpä ihanalta :) Pitäiskö käydä vielä vähän mustikassa niin kauan kun niitä vielä on...
VastaaPoistaKiitos! Kaikki kullanarvoiset herkut kyllä kannattaa hakea pois :)
PoistaKiitos paljon :) Tämä oli kyllä onnistunut kokeilu :) Ihan perusjuustokakkua tämä kyllä oli, mutta onnistuin saamaan oikean määrän valkosuklaata täytteeseen. Koostumuskin oli täydellinen, joskus vaan kaikki natsaa :)
VastaaPoistaAnteeksi tyhmä kysymys, jos tämän haluaa tehdä 26cm vuokaan ja haluisi kakusta muhkemman paljon pitäisi täytettä ja liivetteita laittaa?
VastaaPoistaEi se nyt ihan tyhmä kysymys ollut. Hetken tässä itsekin olen laskeskellut miten kakku olisi paras :) Ensiksi tekisin pohjan niin, että siinä olisi 300g keksejä ja 125g voita. Täytteen määrä riippuu siitä kuinka paksun kakun haluat. Jos haluat oikein paksun kakun tee ohje 3 kertaisena eli 6dl kermaa ja 600g tuorejuustoa, 12 liivatelehteä jne. Jos haluat sellaisen hillitymmän tee täyte tuplana.
PoistaEsimerkki oikein paksusta kakusta:
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/mangojuustokakku-26cm.html
Moi!
VastaaPoistaTyhmänä kyselen, että jos laittaa vadelmat tai mustikat pakkasesta niin tartteeko ottaa jotain huomioon? Lähinnä, että tuleeko niistä kuinka paljon nestettä ja meneekö ne ihan mössöksi?
Moi Anonyymi! Vadelmat ja mustikat kestävät yleensä hyvin pakastamisen jälkeen, kun taas mansikat menee ihan kamaliksi. Olen tehnyt tätä kakkua pakastevadelmalla ja pakastemustikalla, molemmat on onnistuneet. Ainoa pieni "haitta" on tuo, että marjasta saattaa valua vähän mehua kakun reunoja pitkin. Näkyy tuolla kuvissakin. Mutta minua se ei ole haitannut :) Eli ei mene mössöksi, mutta ihan vähän mehua voi tulla reunoille. Muistathan käyttää kotimaisia marjoja, koska ulkomaalaiset täytyy keittää tautien varalta.
PoistaKiitos paljon :)
VastaaPoistaTuollainen kakku tekeytyy parhaillaan jääkaapissa, oli juuri passeli ohje pieneen kakkuvuokaan:)! Aijemmat herkulliset juustokakkuohjeet, joihin olen törmännyt tarpeen tullen, ovat aina olleet meille liian isoja ja on pitänyt soveltaa pikkukippoja lisäavuksi, vaikka on niillekin ottajansa aina löytynyt;). Nyt on mittasuhteet pikkuvuokaan paremmin hanskassa tämän ohjeen myötä, kiitos sinulle siitä:)!
VastaaPoistaKiitos kommentista :) Tämä 18cm kakku onkin varsin passeli vaikka 4 henkiselle perheelle, tästä saa kivasti herkuteltua pari kertaa :) Näin kun minäkin leivon paljon niin ei aina voi tehdä isoa kakkua, siksi olen aika paljon tehnyt reseptejä tähän kokoon. Hienoa, että sulle oli iloa tästä ohjeesta! Ja tämä onkin aivan ihanaa kakkua, itselläkin on tähän ainekset kaapissa odottamassa, mutta tällä kertaa tuplasti isompaan kakkuun ;D
PoistaMissä vaiheessa tuo puoli desiä sokeria tulee?
VastaaPoistaOhjeeseen lisätty sokerin laittaminen.
PoistaKun tekee pakastemustikoista lisätäänkö ne jäisenä vai sulana?
VastaaPoistaJäisenä, sulatetut valuttaa ja sotkee 😊
PoistaHei. Juuri tässä kakun tekoa suunnittelen niin kysymys että jos tekee tuon kiilteen liivatteesta niin miten onnistuu, reagoikose jotenkin jos laittaa ensin jäisiä mustikoita pinnalle? :)
VastaaPoistaMoi! En usko että mustikoiden jäisyys haittaa. Liivate jähmettyy kyllä nopeasti jäisten marjojen päälle mutta en usko että mitään haittaa tulee 😊
Poista