Heips!
Oon törmännyt tähän kaikkien kehumaan omenapiirakkaan useasti, mutta eipä ole jostain syystä tullut ikinä kokeiltua. Nyt sain ystävän luona tätä ja oli kyllä hyvää ja heti piti päästä kotonakin tekemään! 😁 Kun tämä oli uunissa niin keittiöön leijaili sellainen ihana kinuskinen tuoksu. Leivoin piirakan voihin koska en käytä margariineja. Muutin ohjetta ainesten osalta sellaiseksi miten itse sen tein ja loppuun laitoin muutaman huomion. Tämä on oikein pehmeää ja mehevää piirakkaa jonka pinta on ihanan rapea! Me syötiin tätä vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa. Jos ette ole vielä kyllästyneet omeniin ja tämä piirakka on kokeilematta niin leipokaas ihmeessä tälläinen! 😋
Ohje on kopiotu Kotikokki.fi sivustolta täältä.
Oon törmännyt tähän kaikkien kehumaan omenapiirakkaan useasti, mutta eipä ole jostain syystä tullut ikinä kokeiltua. Nyt sain ystävän luona tätä ja oli kyllä hyvää ja heti piti päästä kotonakin tekemään! 😁 Kun tämä oli uunissa niin keittiöön leijaili sellainen ihana kinuskinen tuoksu. Leivoin piirakan voihin koska en käytä margariineja. Muutin ohjetta ainesten osalta sellaiseksi miten itse sen tein ja loppuun laitoin muutaman huomion. Tämä on oikein pehmeää ja mehevää piirakkaa jonka pinta on ihanan rapea! Me syötiin tätä vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa. Jos ette ole vielä kyllästyneet omeniin ja tämä piirakka on kokeilematta niin leipokaas ihmeessä tälläinen! 😋
Ohje on kopiotu Kotikokki.fi sivustolta täältä.
200 g voita
1½ dl sokeria
3 dl jauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
Sulata rasva ja sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen (1dl) taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia kunnes piirakan pinta saa hieman väriä.
Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Leivoin piirakan voihin koska en käytä margariineja.
Mä laitoin taikinan irtopohjavuokaan jonka pohjalla oli leivinpaperi.
Pinnalle laitoin vain taikinan, en sokeria enkä kanelia.
Leivoin piirakan voihin koska en käytä margariineja.
Mä laitoin taikinan irtopohjavuokaan jonka pohjalla oli leivinpaperi.
Pinnalle laitoin vain taikinan, en sokeria enkä kanelia.
Terveisin Taru
On sinulla kivoja ohjeita ja osaat niin hyvin kirjoittaa ja kehua makua että on melkein pakko kokeilla. Ja kuvat on myös herkullisen onnistuneita . Omenia on vielä ja tämäkin menee kokeiluun . Kiitos sinulle.
VastaaPoistaKiitos Nila ja kiva että tykkäät :D Kiva jos innostuit tästä piirakasta, on mukava kertoa teille hyvistä resepteistä. Tämäkin oli niin helppo tehdä ja oli ihanan makuinen :) Vieläkin vaan inspiroidun omenoista... lähdenkin tästä maistamaan että tuliko julkaisukelpoinen resepti kehitettyä ;)
PoistaTämä ohje tuntuu nyt tulevan joka paikassa vastaan.. :) Sain viime viikolla tätä maistaa ystävän luona ja olihan se hyvää!
VastaaPoistaSama täällä, tuntui että törmään tähän kokoajan. Piirakka on vaan tuntunut musta aina vähän tylsältä, mutta nyt kun pääsin maistamaan niin sehän olikin tosi herkullista 😊 Tälläiset hyvät perusohjeet tykkään laittaa tänne jakoon niin pääsee mahdollisimman moni nauttimaan näistä 😊
PoistaVarmasti hyvää. Pitääkin kokeilla.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! 😊
Poista