Moi!
Sain K-kaupalta ilmaiseksi maapähkinävoita ja halusin tehdä siitä heti jotain suklaista herkkua! Taas käytin niin monipuolista ja helppoa kinderpiirakan taikinaa pohjana. Olen päätynyt siihen niin monet kerrat! 😄 Pohja on muuten sama, mutta vähensin sokerin määrää ja lisäsin joukkoon maapähkinävoita. Kuorrutuksen tein makuihin sopivaksi. Maapähkinävoi mehevöittää pohjaa ihanasti ja antaa hentoa pähkinäistä makua. Maapähkinävoita saisi olla maun puolesta enemmänkin, mutta en ole kokeillut sitä vielä. Suolapähkinät viimeistelee ehdottomasti piirakan! Niistä tulee suutuntumaa, suolaisuutta ja ulkonäköäkin. Tämä kokeilu onnistui kertaheitolla! Ja varmasti teen uudestaan tätä! ...tai itseasiassa, tein jo... 😂
Maapähkinäpiirakka (pellillinen)
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 kananmunaa
2 dl maapähkinävoita
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata veteen samalla voi. Sekoita vesi-voiseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekoittaen munat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi maapähkinävoi. Paista 200 asteessa noin 30-35 min. Jätä pohja jäähtymään ja valmistele kuorrute.
♥ Rouhi 1-2 dl suolapähkinöitä
♥ Laita 2 rkl maapähkinävoita pieneen minicrip-pussiin
♥ Ota valmiiksi marmorointia varten coctailtikku
♥ Sulata joko 200g suklaata, tummaa tai maitosuklaata, tai Dr.Oetkerin suklaakuorrutetta 2 pussia. Itselläni oli valkoinen- ja tummakuorrute yhdessä. Jos käytät kuorrutetta niin voit laittaa pussien sisällöt lasikippaan ja sulattaa mikrossa 1-2 minuuttia välillä sekoitellen.
♥ Levitä ensin suklaa/kuorrute piirakan päälle. Leikkaa minicrip-pussin kulmaan pieni reikä ja tiputtele sitten maapähkinävoita pieniä kasoja joka puolelle. Vetele nopeasti coctailtikulla maapähkinävoi-kasoja jotta syntyy marmorikuvioita. Ripottele lopuksi päälle rouhitut suolapähkinät.
♥ Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista.
Voit tehdä myös kakun puolittamalla kaikki ainekset ja paistamalla taikinan 24cm irtopohjavuoassa!
Muista laittaa vuokaan myös pohjalle leivinpaperi!
Terveisin Taru
No NAM :)
VastaaPoistaEi olis pitänyt herkkunälässä tulla ollenkaan tänne katselemaan.... ;)
Tämä oli kyllä hyvää! ;P Kiusauksia on blogeissa joka puolella joten onhan se vaikea olla innostumatta välillä ;D
PoistaKuulostaa ihan älyttömän hyvältä!
VastaaPoistaKiitos Raisa! Olikin hyvää! :D
PoistaSiis näyttää ihan taivaalliselta, NAM ♥
VastaaPoistaKiitos paljon! Tämä on helppo ja nopea tehdä ja on hyvän makuista! ;)
PoistaTämä on ihan huikea respti! Minullakin on kaapissa purkki maapähkinävoita ja juuri eilen sitä katselin ja mietin mitä siitä voisin tehdä. Tätä aion ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaKiitos ja mahtavaa että innostuit tästä! :)
PoistaKävin jo aikaisemmin kuolaamassa tätä ohjetta, mutta nyt vasta ehdin kirjoittamaan. On siis niin muhkean ja mehevän näköinen piirakka, että nams! Maapähkinävoi on sellaisenaankin ihanaa, mutta tosi mahtava pari suklaan kanssa. Tässä on niin ihana koristelu, simppeli, mutta näyttävä :)
VastaaPoistaKiitos paljon Suklaapossu! Joo siis mun mielestä pähkinät ja suklaat on aina vaan ihan vastustamattomia yhdessä. Ja tämä oli kyllä aivan ihanaa! ;D
PoistaTätä piirakkaa ei ihan heti arvaa uudelleen tehdä - ei muuta vikaa, mutta liian hyvää. Tein koko uunipellillisen ja olen joutunut näpsimään näpeille niin itseäni kuin poikaamme :) aina oli jommankumman tassut tahmassa ja ihan_vaan_pikkupala_vielä jupina kuului keittiöstä. Pitkästä aikaa todella tajuttoman hyvä ohje! Kiitos!!
VastaaPoistaVoi miten ihanaa saada tälläinen kommentti, kiitos Keekis! :D
PoistaOijoi, mitä herkkua taas :P Näyttää kyllä kauniilta ja aivan ihana kostealta! Ihanaa äitienpäivää Taru! <3
VastaaPoistaNo eikös oo ihanan näköistä! Oli oikein mehevää ja pähkinäistä piirakkaa :)
PoistaKiitos samoin sinulle Maiju! ♥