Moi!
Yksi siskoistani valmistui uuteen ammattiin ja juotiin sen kunniaksi perheen kesken kakkukahvit. Toiveiden mukaan tein kakun ja toiveissa oli suklaata, suklaata, suklaata ja sitten vadelmia 😄 Jätin kakun nakukakuksi ja koristelin sen värikkäillä karkeilla.
Onnea vielä Jennille! ♥
Pohjana kakussa on 26cm tuhti suklaakakkupohja kostutettuna kaakaolla, koko kakussa kostutusta oli 4½-5 dl maitoa+6tl kaakaojuomajauhetta+3tl vaniljasokeria.
Välissä suklaatäyte johon laitoin lisäksi molempiin väleihin ½ litraa kotimaisia luomuvadelmia.
Suklaaganache:
70 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita
Lämmitä kattilassa kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Voit välillä käyttää kattilaa levyn jälkilämmöllä, että saat suklaan kunnolla sulamaan. Lopuksi lisää voinokare ja sekoittele varovasti kunnes se on sulanut. Kaada ganache kakun päälle ja auta hieman lusikalla tai nuolijalla, että saat ganachen valumaan yli reunojen.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti.
Terveisin Taru
Onnittelut siskolle ♥ ja vitsit miten upean kakun olet hänelle tehnyt!
VastaaPoistaOnnea on sisarukset!!! ♥
Kiitos paljon Nanne! ♥
PoistaMeinasin kirjoittaa ihan samoilla sanoilla kuin Nannekin, vitsit miten upea kakku! Tuota kelpasi syödä, nams! Onnittelut siskollesi ♥
VastaaPoistaKiitos paljon Suklaapossu! ♥
PoistaHei muistatko mistä olet hankkinut kakun värikkäät koristeet? Aikomus olisi käyttää värikkäitä karkkeja koristeena mutta niissä tuppaa olemaan kaikenmaailman kirjaimia ja haluaisin ilman m-kirjaimia nuo kakrkit ;)
VastaaPoistaToinen kysymys on että onnistuukohan kakun kerrokset tällä ohjeella jos omistaa vain 24cm vuuan tai miten muuttaisin ohjetta jos teen pienemmällä?
Muistan, nuo ovat Sallisen valmistamia ja ne löytyy leivontaosastolta kaupoista nimellä suklaarae 😊 Mulla on tälläkin hetkellä yksi pussi jemmassa kaapissa kun ovat niin näppäriä 😄 Voisin lisätä pussista kuvan tuohon postaukseen...
PoistaTuo pohja onnistuu varmastikin ihan siinä 24cm vuoassa. Täytevälit näyttää kuitenkin aika paksuilta... luulen että täytteen ohjetta täytyy pienentää. Tai sitten laitat ylimääräiset laseihin ja syöt vaikka jälkiruokana 😃